Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) ry:n sääntämääräinen liittokokous

Keskustan opiskelijaliiton sääntömääräinen liittokokous järjestetään tänä vuonna Joensuussa 14.-16.11.2014. Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi kaupunkipoliittinen ohjelma, kansainvälisten asioiden ohjelma ja KOL:n eduskuntavaaliteemat sekä valitaan vuoden 2015 liittohallitus.

 

Lue lisää liittokokouksesta ja ilmoittaudu mukaan tästä.

 

Syksyn Mentori ilmestynyt!

 29.8.2014

 

Keskustan Opiskelijaliiton lehti Mentori on jälleen täällä. Lehdessä asiaa muun muassa tulevaisuuden korkeakoulusta ja työelämästä sekä Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen haastattelu.

Lue syksyn lukupläjäys tästä.

 

 


Arttu Karila: AMK ja puoluepolitiikan allergia

Elina Helmanen
15.12.2014
Ammattikorkeakouluissa käydään aina syksyisin vaalit, joissa valitaan opiskelijayhteisön etua ajavaan opiskelijakunnan edustajistoon jäsenet. Listoista suurin osa on ainejärjestöpohjaisia. Lain mukaan jokainen opiskelijakunnan jäsenmaksun maksanut AMK -opiskelija voi ottaa osaa vaaleihin, mutta käytännössä tämä oikeus kyseenalaistetaan ja sitä rajoitetaan.

Mikko Lindroos: Ajan hermolla

Elina Helmanen
27.11.2014
Hyvät ystävät, Näin koitti se päivä, kun eduskunta keskustelee tasa-arvoisesta avioliittolaista. Kunnioitan molempien osapuolten, niin lain kannattajien kuin vastustajienkin näkemyksiä asiasta. Myönnän, että olin hieman epäileväinen lainmuutoksen suhteen Tahdon 2013 -kampanjan aluksi. Tutustuttuani aiheeseen, mielipiteeni on sittemmin muuttunut. Luulin muun muassa, että lainmuutoksella puututtaisiin mm. kirkolliseen instituutioon. Näin ei kuitenkaan ole.

Monica Lamberg: Unohtumaton harjoitteluviikko Keskustan eduskuntaryhmässä

Elina Helmanen
18.11.2014
Minulla oli ilo ja kunnia päästä tutustumaan Keskustan eduskuntaryhmään viikon ajaksi Keskustan Opiskelijaliiton ja Keskustanuorten kautta. Eduskunnan ja Keskustan eduskuntaryhmän toiminta tulivat kuluneiden päivien aikana minulle paljon tutummaksi, ja sain konkreettisemman käsityksen myös siitä, kuinka oppositio toimii. Täytyy myöntää, että esimerkiksi eduskuntaryhmän kanslian työnkuva on aikaisemmin jäänyt minulle hieman epäselväksi. Kaikkein mukavinta kuitenkin oli astia positiivinen keskustahenki myös eduskuntaryhmässä.

Mikko Lindroos: Kaikki on suhteellista

Elina Helmanen
10.11.2014
Viime viikolla Tommi Nieminen kirjoitti Helsingin Sanomien (5.11.) kolumnissaan, kuinka Suomen surkeus ei ole vielä valjennut ulkomaalaisille. Onko marraskuinen Suomi todella niin kurja paikka kuin suomalaiset väittävät? Kolumnisti Nieminen kysyi asiaa useilta ulkomaalaisilta ja sai heiltä perin mielenkiintoiset vastaukset. Kolumni rohkaisi myös minua kyseenalaistamaan Suomen kurjuuden. Minulla oli ilo ja kunnia tutustua viime viikolla kahteen meksikolaiseen maailmanmatkaajaan. He olivat työskennelleet koko elämänsä ympäri maailmaa. Toinen heistä asui vakituisesti Espanjassa, toinen Kiinassa.

Esittelyssä KOL:n puheenjohtajaehdokkaat Vilhartti Hanhilahti, Hilkka Kemppi ja Sakari Tuomisto

Elina Helmanen
6.11.2014
KOL:n liittokokous järjestetään 14.-16.11. Joensuussa, jossa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja. Puheenjohtaja kisaan on ilmoittautunut mukaan Vilhartti Hanhilahti Tampereelta, Hilkka Kemppi Rovaniemeltä ja Sakari Tuomisto Vaasasta.
Edellinen 1 2 3 ... 11 12 13Seuraava

Hilkka Kemppi: Kasvuun johtavat avaukset tehdään koulutuskentällä

17.12.2014
Puhun perustulosta ja alueen toiveista lähtevistä yhdistetyistä korkeakouluyhteisöistä. Mitä tarvitsemme tunturiin kiivetäksemme? Ainakin taitoja ja välineitä sekä riittävää turvaa.

Hanna Toppi: Sukupuolikiintiöt – ovi tasa-arvoon vai pakkokeino?

19.11.2014
Keskustan Opiskelijaliitto kokoontui menneenä viikonloppuna liittokokoukseen Joensuuhun. Liittokokousta värittivät totutusti liittohallitusvaalit, mutta myös asiakysymykset puhuttivat. Liittokokoukselle oli tuotu ennätyksellisen suuri määrä aloitteita, mikä kertoo kentän aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta osallistua politiikan tekoon.

Marie Okkonen: Arvot eivät saa päteä vain rajojen sisäpuolella

22.10.2014
Olen viimeaikoina pohtinut paljon tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden jakautumisesta globaalisti.
Edellinen 1 2 3 ... 15 16 17Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif