Syksyn Mentori ilmestynyt!

 29.8.2014

 

Keskustan Opiskelijaliiton lehti Mentori on jälleen täällä. Lehdessä asiaa muun muassa tulevaisuuden korkeakoulusta ja työelämästä sekä Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen haastattelu.

Lue syksyn lukupläjäys tästä.

 

Keskustan eduskuntaryhmässä tarjolla harjoittelijan paikka

28.8.2014 

Keskustan eduskuntaryhmässä on tarjolla harjoittelijan paikka  viikoksi marraskuun viikolle 46 tai 47.

Viikon mittaisen harjoittelun aikana harjoittelija pääsee tutustumaan Keskustan eduskuntaryhmän ja sen valiokuntaryhmien toimintaan sekä eduskuntatyön perusteisiin.
Harjoittelusta ei makseta palkkioita. Lounas- ja kahvikulut maksetaan eduskuntaryhmän toimesta.

Harjoittelu eduskuntaryhmässä on hyvä tapa tutustua eduskuntaryhmän toimintaan, politiikan suunnitteluun ja käytännön organisointiin. Harjoittelija pääsee seuraamaan ryhmäkanslian, valiokuntaryhmien ja eduskuntaryhmän työvaliokunnan kokouksia sekä torstain ryhmäkokousta.

Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää osoitteeseen elina.helmanen(at)keskustaopiskelijat.fi  20.10. mennessä. Valinta tehdään perjantaina ke 22.10. Laita hakemukseesi myös tieto, kumpi viikko sinulle sopisi harjoitteluun.

 Lisätietoja:

Lisätietoja:
Elina Helmanen
elina.helmanen(at)keskustaopiskelijat.fi
045 656 9264

 

Arttu Karila KOL:n edarivaalikoordinaattoriksi

9.6.2014

 Liittohallitus on valinnut toukokuun kokouksessaan liittohallituksen jäsenen Arttu Karilan KOL:n vaalikoordinaattoriksi syksyllä järjestettäviin opiskelijakuntavaaleihin. Vaalikoordinaattorin tehtävänä on yhtenäistää osastojen toimintaa, sekä ohjeistaa toimijoita syksyn vaalikiireissä.


-Lähden innolla kohti syksyn haasteita ja valtakunnallista kampanjaa. Kesäkuussa suurimman osan ajasta vie työn alla oleva AMK- vaaliohjelma, mutta heti juhannuksen vieton jälkeen alkaa jo syksyn toiminnan ja aikataulujen suunnittelu, Karila kertoo.

Vaalikoordinaattorin työhön kuuluu paitsi yhteydenpitoa osastojen johtoon, myös runsaasti kiertämistä.

-Tärkeintä tällä hetkellä on, että osastojen toimijat suorittavat kunnon ''kesänollauksen'' ja lataavat akkunsa Turun puoluekokouksen jälkeen. Syksyn vaalikentille tarvitaan paljon innokkaita ja raikkaita ajatuksia täynnä olevia aktiiveja.Vielä on pitkä kesä jäljellä, mutta ei ole toki kiellettyä pitää helteilläkin silmät ja korvat auki potentiaalisten ehdokkaiden varalle. Onnistunut ehdokasasettelu on kuitenkin ehkä se tärkein vaalimenestyksen takaaja.

Syksyllä järjestetään myös Helsingin Yliopiston edustajiston vaalit. Ylioppilaskuntavaaleista vastaavat yhteistyössä Helsingin Keskustaopiskelijat sekä KOL:n liittotoimisto.

Artun tavoittaa osoitteesta arttkarila(at)hotmail.com.

 


Marie Okkonen: Yhteiskuntapoliitikon avautuminen

Elina Helmanen
7.10.2014
Muistan oman fuksisyksyni yliopistolla vielä kuin eilisen. Uusi jännä kausi elämässä oli alkamassa, ajanjakso joka valmistaisi minua tekemään töitä valitsemallani alalla. Ajattelin, että hittolainen se viisi vuotta on pitkä aika opiskella! Mutta ei se mitään, sen jälkeen minulla on tutkinto ja voin muuttaa opiskelukaupungista takaisin Etelä-Suomeen ja aloittaa aikuisen elämän.

Puolesta, vastaan vai pikemminkin päinvastoin? – esittelyssä Paavo Väyrysen alkiolainen linja

Elina Helmanen
22.9.2014
”Olen pettynyt siihen, että Keskustassa, jonka ideologia voidaan kiteyttää keskittämisen vastustamiseen ja hajautetun yhteiskunnan rakentamiseen, ei nyt näytä menevän tämä viesti perille. Puolueella on tässä ilman muuta selkeyttämisen tarvetta. Jos Keskusta aikoo menestyä seuraavissa vaaleissa, on aluepoliittisen linjan oltava kirkas.”

Lauri Heikkilä: Uusi peruskoulu?

Elina Helmanen
18.9.2014
Peruskoulun opetussuunnitelmaa on tarkoitus uudistaa vuoden 2016 alusta alkaen. Tänä syksynä suunnitelma käy lausuntokierroksilla ja sen perusteet muotoutuvat vuoden loppuun mennessä. Peruskoulun tehtävä on toisaalta selkeä, toisaalta siitä käydään kriittistä keskustelua. Tuleeko koulussa istua hiljaa pulpetissa opettelemassa faktoja, vai voiko koulussa oppiminen olla toisenlaista?

Sakari Tuomisto: Nato-optio ja sen ulkopoliittinen merkitys

Elina Helmanen
25.8.2014
Puolueettomuuteen perustuva Paasikiven-Kekkosen linja on muodostanut suomalaisen ulkopolitiikan peruskiven sotien jälkeiseltä ajalta lähtien. Aikanaan se perustui geopoliittiseen realismiin tavoitteenaan Suomen itsemääräämisoikeuden säilyttäminen. Toteutettua ulkopolitiikkaa voi kuvailla jälkeenpäin ainoastaan viisaaksi ja maltilliseksi. Suomalainen yhteiskuntamalli ja itsenäisyys onnistuttiin säilyttämään.

Jirka Hakala: Lapsivähennys on kyseenalainen päätös lapsilisäfarssille

Elina Helmanen
20.8.2014
Kiista lapsilisien leikkauksesta on tulossa päätökseensä: Kokoomuksen ja SDP:n vetämän hallituksen päättämästä lapsilisien leikkauksesta nousi myrsky, jonka seurauksena lapsiperheitä tyynnytellään "lapsivähennyksellä." Kyseessä on lapsista tehtävä verovähennys, jolla kompensoidaan perheiden menettämää lapsilisäsummaa. Yksinkertaisempaa kaikkien kannalta olisi ollut perua lapsilisien leikkaus, joka oli hallituksen oma päätös. Valitettavasti "poliittista halukkuuttaa lapsilisäleikkauksen perumiseen ei ollut", kuten vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto perusteli.
Edellinen 1 2 3 ... 11 12 13Seuraava

Mikko Lindroos: Työ kannattaa aina

27.8.2014
Viime viikolla Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen esitti, että suomalaisen työn kilpailukykyä voisi parantaa nostamalla viikoittaista työaikaa (MTV 18.8.).

Sakari Tuomisto: Tarina säädösten voimasta

30.7.2014
Seuraava tarina on kuvitteellinen kertomus nuoresta miehestä, Pekasta, joka pyrki koko opiskeluaikansa kehittämään itseään. Kertomuksella on kaikesta nuorukaisen näkemästä vaivasta huolimatta onneton loppu, kun hänen työnsä hedelmät katoavat hallintoon ja säännöksiin. Pekka aloitti opiskelun yliopistossa heti lukion jälkeen. Hän oli alusta lähtien ahkera opiskelija ja opiskelijayhteisön jäsen. Jo toisena opiskeluvuonnaan hänet valittiin ylioppilaskunnan hallitukseen.

Heikkilä: Suomen menestymissuunnitelma

4.6.2014
Muistatteko työryhmän, joka yritti muutama vuosi sitten luoda Suomelle brändiä? Tai ainakin se nosti esille asioita, joista Suomi-brändi voisi koostua. Tiedä sitten miten brändäys on onnistunut, mutta Ollilan työryhmän lopputulemat moni voi varmasti allekirjoittaa; neljä tärkeintä pointtia ovat opetus, luonto, arkiluovuus ja vesiosaaminen.
Edellinen 1 2 3 ... 13 14 15Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif