Mia Lehto Suomen Ylioppilaskuntien liiton hallitukseen

21.11.2015
Lappeenrantalainen keskustaopiskelija Mia Lehto on valittu Suomen Ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kauppatieteitä opiskeleva Lehto valittiin tehtävään SYLin liittokokouksessa Espoossa 21.11.2015.

Tommi Halkosaari Suomen Opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n hallitukseen

20.11.2015
Vaasalainen keskustaopiskelija Tommi Halkosaari on valittu Suomen Opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:n hallitukseen. Vaasan ammattikorkeakoulussa insinööriksi opiskeleva Halkosaari valittiin tehtävään SAMOK ry:n liittokokouksessa Lahdessa 20.11.2015.

Keskustaopiskelijoiden liittokokous: Korkeakouluja ei tule vähentää - profiloituminen on nyt tärkeää

16.11.2015
Suomen yliopistot Unifi ry:n puheenjohtajan Kalervo Väänäsen linjaus yhdistää pienempiä korkeakouluja suurempiin ihmetyttää Keskustan Opiskelijaliiton liittokokousväkeä.

Jyväskylän Keskustaopiskelijat: Juho Pulkka KOL:n varapuheenjohtajaksi!

9.11.2015
Jyväskylän Keskustaopiskelijat kannattavat Itä-Suomen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaa Juho Pulkkaa KOL:n 1. varapuheenjohtajaksi.

Keskustan Opiskelijaliitto: Mia Lehto Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2016

9.11.2015
Lehto on 28-vuotias kauppatieteiden opiskelija Lappeenrannasta. Strategiseen johtamiseen keskittyvien opintojensa ohella hän on tänä vuonna toiminut LTKY:n hallituksessa, vastuualueenaan koulutuspoliitiikka. Kuluvan kaksivuotiskauden ajan Lehto on ollut myös Lappeenrannan teknillisen yliopiston hallituksen jäsen, kartuttaen näin kokemusta yliopiston strategisen tason johtamisesta. Aikaisempina opiskeluvuosinaan Lehto on työskennellyt yliopistolla tuntiopettajana.
Edellinen 1 2 3 ... 40 41 42Seuraava

Aleksi Koivisto: Suomi kuolee tai kansainvälistyy

jaakko.maki-petaja
22.10.2015
Minun mukava naapurini on ecuadorilainen kolmekymppinen nainen. Hän on tullut Vaasan yliopiston maisterivaiheeseen opiskelemaan energiatekniikkaa ja työskentelee nykyisin Vaasan ABB:n vaativissa kehitystehtävissä. Olisiko hän tullut Suomeen jos täällä olisi ollut lukukausimaksut vastassa? Ei.

Noora Hammar: Monikielinen työmiljöö tarpeen

Elina Helmanen
26.5.2015
Nyt takana on neljä kuukautta asumista Brysselissä ja ystäviä on löytynyt maasta jos toisestakin. Vaikka Suomi on monelle hankalaa sijoittaa kartalle ja Helsingistä puhuminen saattaa saada aikaiseksi kysymyksen "What is Helsinki?", ei Suomessa asuminen kuitenkaan tunnu mahdottomalta idealta ihmisille. Kiinnostunutta koulutettua työvoimaa olisi kyllä tarjolla.

Antonios Sfakiotakis: Euroopan parlamentin mietintö Bolognan prosessista

Elina Helmanen
20.5.2015
Bolognan prosessi on vuonna 1999 käynnistetty koulutuspoliittinen ohjelma, jonka tarkoitus on yhtenäistää eurooppalaisten maiden korkeakoulutusjärjestelmiä. Tavoitteeseen pyritään luomalla muun muassa vertailukelpoinen järjestelmä tutkintojen ja arvosanojen osalta. Käytössä myös yhtenäinen opintojen järjestelmä opintopisteiden osalta, ECTS. Prosessi on osa laajempaa eurooppalaista integraatiota, eli Euroopan maiden käytäntöjen yhdentymistä. Euroopan unioni on tämän prosessin johtava voima. Bolognan prosessin seurauksena on syntynyt niin kutsuttu eurooppalainen korkeakoulualue (EHEA).

Marie Okkonen: Keskeistä näkemystä edustajistoihin!

Elina Helmanen
15.5.2015
Useimpien ylioppilaskuntien edustajistojen kaksivuotiskausi lähenee loppuaan, ja ensi syksynä järjestetään vaalit uusien valitsemiseksi. Myös opiskelijakunnat valitsevat jälleen syksyllä uudet edustajistot seuraavaksi vuodeksi. Keskustaopiskelijoiden monissa osastoissa on jo tehty suunnitelmia ja jopa rekrytoitu ehdokkaita. Omalla taipaleellani politiikassa on ylioppilaskunnalla ollut suuri merkitys. Olen oppinut valtavasti monenlaisista asioista, aina omien ajatusten ja mielipiteiden esille tuomisesta ja ryhmätyötaidoista vaalikampanjan suunnitteluun ja organisointiin saakka. Koen saaneeni monia taitoja, joista on hyötyä työelämässä sekä kokemuksia, joita muistella loppuelämän ajan. Kiitos kuuluu Joensuun Opiskeleville Keskustalaisille, jotka patistivat minut mukaan epävarmuudestani huolimatta.

Kuka saa ja kenelle annetaan?

Anniina Sippola
9.4.2015
Sisällissodasta jaloilleen kivunneessa Nepalissa on perustuslaista väännetty pitkään ja hartaasti – kohta kymmenen vuotta. Demokraattisen Nepalin tasavallan ensimmäinen kansalliskokous, Constitutional Assembly, valittiin vuonna 2007. Ensimmäistä kansalliskokoukseen asetettaessa päätettiin, että naisilla tulee olla vähintään 1/3 paikoista.
Edellinen 1 2 3 ... 10 11 12Seuraava

Noora Hammar: Toimiva kivunhoito säästötoimena

26.8.2015
Hallituksella on kova paine saada Suomi nousuun – ja äkkiä. Kun säästöjä tarvitaan nopeasti, jäävät herkästi unohduksiin ne toimet, joiden vaikutusten näkyminen vie aikaa. Tällaisia keinoja ovat ennaltaehkäisevät toimet, kuten kivunhoitoon panostaminen.

Aleksi Koivisto: Tervehdys vuoden 2026 puoluekokoukselle

13.5.2015
Vuosikymmenen aikana on tapahtunut paljon. Vuosi 2015 jäi historian kirjoihin valtion talouden tervehdyttämisen, sopeutuksien ja muutoksien vuotena. Keskusta rynnisti vaalivoittoon ja Juha Sipilän hallitus teki ne kipeät leikkaukset, jotka tämä valtio tarvitsi. Kuntien tukeminen ja panostukset ennalta ehkäiseviin palveluihin toivat tulosta. Sote-uudistus saatiin lopulta komeasti maaliin ja aluehallinnon uudistuksella saimme tuettua vahvoja maakuntia.

Marie Okkonen: Otetaan nuoret huomioon kampanjoinnissa

8.4.2015
Rakkaat kansanedustaehdokkaat, vaalipäälliköt ja tukiryhmät. Ei varmaan liene tarpeellista teille edes mainita, että vaalipäivä odottelee aivan nurkan takana. Olen saanut seurata positiivisen tekemisen meininkiä, kuullut tulevaisuuteen katsovia puheenvuoroja ja nähnyt, kuinka sosiaalinen media täyttyy värikkäistä ja iloisista kuvistanne.
Edellinen 1 2 3 ... 16 17 18Seuraava
kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif