Kevään Mentori on  ilmestynyt

 4.2.2015

 

Kevään Mentori on jälleen täällä. Lehdessä asiaa asunnon löytämisen vaikeudesta, KOL:n eduskuntavaaliteemoista ja opiskelusta Suomessa vaihto-opiskelijan silmin sekä esittelyt kaikista 18 opiskelevasta eduskuntavaaliehdokkaastamme!

 

Tutustu lehteen tästä.

 


Lauri Heikkilä: Kaupungissa ja luonnon helmassa

Elina Helmanen
24.2.2015
On aurinkoinen helmikuinen aamu. Mittari näyttää nollaa, ehkä kuitenkin miinusastepainotuksella. Kirjoitan tätä blogia kämpälläni Tampereen Jankassa. Seutu on oikein miellyttävä. Rauhalliseen kerrostaloalueeseen kuuluvat siellä täällä kasvavat havu- ja lehtipuut. Puistoon on alle viiden minuutin kävelymatka. Sieltä löytyy pelikenttää, leikkipuistoa ja sorsalampea. Metsiköitä löytyy jokaisesta ilmansuunnasta.

Aleksi Koivisto: Ei oppi ojaan kaada, mutta tieto lisää tuskaa

Elina Helmanen
14.2.2015
On tärkeää, että keskusta tekee välikysymyksen Alexander Stubbin hallitukselle koskien koulutusta. Hallituksen riitaista ja temppuilevaa koulutuspolitiikkaa tulee arvioida kriittisestä näkökulmasta. Nuorisotyöttömyys paisuu, nuorisotakuu takeltelee ja akateeminen työttömyys nousee kuin kokoomuksen vaalipaniikki. Tarvitsemme uusia ideoita, uusia kokeiluja ja tekijöitä.

Jaakko Palvaila: Lukukausimaksut eivät edistä koulutusvientiä

Elina Helmanen
6.2.2015
Suomalainen peruskoulu on pitkällisen kehitystyön tuloksena kehittynyt maailman huippuluokkaan ja hyvinvointivaltion kruununjalokiveksi, josta suomalaisten sietääkin olla ylpeitä. Koulutusjärjestelmäämme ja varsinkin sen tuottamia oppimistuloksia ihaillaan ympäri maailman

Noora Hammar: Koulutus tulee jo äidinmaidosta?

Elina Helmanen
26.1.2015
Pohdimme eräällä luennolla hyvän johtajan ominaisuuksia. Kymmenestä ominaisuudesta reippaasti yli puolet laittoi "korkeasti koulutettu" kohdan viiden tärkeimmän ominaisuuden piiriin. Koin tämän yllättäväksi, sillä henkilökohtaisesti minusta pelkkä korkea koulutus ei tee hyvää johtajaa - kyse on aivan muista ominaisuuksista. Korkea koulutus voi luonnollisesti tuoda eväitä, joiden avulla voi olla hyvä johtaja. Kuitenkin hyvän johtajan tekevät muut taidot, kuten kyky organisoida, ottaa kritiikkiä vastaan ja vaikkapa antaa sitä rakentavasti.

Arttu Karila: AMK ja puoluepolitiikan allergia

Elina Helmanen
15.12.2014
Ammattikorkeakouluissa käydään aina syksyisin vaalit, joissa valitaan opiskelijayhteisön etua ajavaan opiskelijakunnan edustajistoon jäsenet. Listoista suurin osa on ainejärjestöpohjaisia. Lain mukaan jokainen opiskelijakunnan jäsenmaksun maksanut AMK -opiskelija voi ottaa osaa vaaleihin, mutta käytännössä tämä oikeus kyseenalaistetaan ja sitä rajoitetaan.
Edellinen 1 2 3 ... 11 12 13Seuraava

Hilkka Kemppi: Uuden energian aika

4.3.2015
Suomi kuuluu RECAI-indeksin mukaan maailman vähiten houkuttelevien maiden joukkoon uusiutuvan energian investoijien näkökulmasta vaikka maassamme on huomattavia uusiutuvia luonnonvaroja.

Hilkka Kemppi: Nyt tarvitaan iloa ja huolenpitoa

28.1.2015
Minulta kysyttiin opettajien ammattiliiton eduskuntavaalipaneelissa, minkä takia olen kiinnostunut politiikasta. Voiko Suomessa enää valita olevansa välinpitämätön politiikkaa kohtaan?

Hilkka Kemppi: Kasvuun johtavat avaukset tehdään koulutuskentällä

17.12.2014
Puhun perustulosta ja alueen toiveista lähtevistä yhdistetyistä korkeakouluyhteisöistä. Mitä tarvitsemme tunturiin kiivetäksemme? Ainakin taitoja ja välineitä sekä riittävää turvaa.
Edellinen 1 2 3 ... 15 16 17Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif