Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) ry:n sääntämääräinen liittokokous

Keskustan opiskelijaliiton sääntömääräinen liittokokous järjestetään tänä vuonna Joensuussa 14.-16.11.2014. Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi kaupunkipoliittinen ohjelma, kansainvälisten asioiden ohjelma ja KOL:n eduskuntavaaliteemat sekä valitaan vuoden 2015 liittohallitus.

 

Lue lisää liittokokouksesta ja ilmoittaudu mukaan tästä.

 

Syksyn Mentori ilmestynyt!

 29.8.2014

 

Keskustan Opiskelijaliiton lehti Mentori on jälleen täällä. Lehdessä asiaa muun muassa tulevaisuuden korkeakoulusta ja työelämästä sekä Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen haastattelu.

Lue syksyn lukupläjäys tästä.

 

 


Hanna Toppi: Muistoja Meksikon lapsista

Elina Helmanen
23.10.2014
Syksyn kiireen ja alkavan talven kylmyyden keskellä mieleni palaa välillä kesään, jonka vietin hiostavasssa Etelä-Meksikossa, Tabascon osavaltiossa tarkoituksena pitää orpokodin lapsille kulttuureihin ja kansainvälisyyteen keskittyviä työpajoja. Työ mitä lopulta pääsin tekemään ei ollut sitä mihin hain ja mihin allekirjoitin sopimuksen, ja viiden viikon tarkoin mietitty ohjelmakin kutistui parin viikon sekavaksi puristukseksi, kun valtion alainen työpaikkamme ilmoitti kesken ohjelmamme vetäytyvänsä hankkeesta. Siinäkin lyhyessä ajassa, jonka sain viettää lasten ja nuorten turvakodin asukkaiden kanssa näin ja opin kuitenkin paljon enemmän kuin olin osannut odottaa.

Marie Okkonen: Yhteiskuntapoliitikon avautuminen

Elina Helmanen
7.10.2014
Muistan oman fuksisyksyni yliopistolla vielä kuin eilisen. Uusi jännä kausi elämässä oli alkamassa, ajanjakso joka valmistaisi minua tekemään töitä valitsemallani alalla. Ajattelin, että hittolainen se viisi vuotta on pitkä aika opiskella! Mutta ei se mitään, sen jälkeen minulla on tutkinto ja voin muuttaa opiskelukaupungista takaisin Etelä-Suomeen ja aloittaa aikuisen elämän.

Puolesta, vastaan vai pikemminkin päinvastoin? – esittelyssä Paavo Väyrysen alkiolainen linja

Elina Helmanen
22.9.2014
”Olen pettynyt siihen, että Keskustassa, jonka ideologia voidaan kiteyttää keskittämisen vastustamiseen ja hajautetun yhteiskunnan rakentamiseen, ei nyt näytä menevän tämä viesti perille. Puolueella on tässä ilman muuta selkeyttämisen tarvetta. Jos Keskusta aikoo menestyä seuraavissa vaaleissa, on aluepoliittisen linjan oltava kirkas.”

Lauri Heikkilä: Uusi peruskoulu?

Elina Helmanen
18.9.2014
Peruskoulun opetussuunnitelmaa on tarkoitus uudistaa vuoden 2016 alusta alkaen. Tänä syksynä suunnitelma käy lausuntokierroksilla ja sen perusteet muotoutuvat vuoden loppuun mennessä. Peruskoulun tehtävä on toisaalta selkeä, toisaalta siitä käydään kriittistä keskustelua. Tuleeko koulussa istua hiljaa pulpetissa opettelemassa faktoja, vai voiko koulussa oppiminen olla toisenlaista?

Sakari Tuomisto: Nato-optio ja sen ulkopoliittinen merkitys

Elina Helmanen
25.8.2014
Puolueettomuuteen perustuva Paasikiven-Kekkosen linja on muodostanut suomalaisen ulkopolitiikan peruskiven sotien jälkeiseltä ajalta lähtien. Aikanaan se perustui geopoliittiseen realismiin tavoitteenaan Suomen itsemääräämisoikeuden säilyttäminen. Toteutettua ulkopolitiikkaa voi kuvailla jälkeenpäin ainoastaan viisaaksi ja maltilliseksi. Suomalainen yhteiskuntamalli ja itsenäisyys onnistuttiin säilyttämään.
Edellinen 1 2 3 ... 11 12 13Seuraava

Mikko Lindroos: Työ kannattaa aina

27.8.2014
Viime viikolla Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen esitti, että suomalaisen työn kilpailukykyä voisi parantaa nostamalla viikoittaista työaikaa (MTV 18.8.).

Sakari Tuomisto: Tarina säädösten voimasta

30.7.2014
Seuraava tarina on kuvitteellinen kertomus nuoresta miehestä, Pekasta, joka pyrki koko opiskeluaikansa kehittämään itseään. Kertomuksella on kaikesta nuorukaisen näkemästä vaivasta huolimatta onneton loppu, kun hänen työnsä hedelmät katoavat hallintoon ja säännöksiin. Pekka aloitti opiskelun yliopistossa heti lukion jälkeen. Hän oli alusta lähtien ahkera opiskelija ja opiskelijayhteisön jäsen. Jo toisena opiskeluvuonnaan hänet valittiin ylioppilaskunnan hallitukseen.

Heikkilä: Suomen menestymissuunnitelma

4.6.2014
Muistatteko työryhmän, joka yritti muutama vuosi sitten luoda Suomelle brändiä? Tai ainakin se nosti esille asioita, joista Suomi-brändi voisi koostua. Tiedä sitten miten brändäys on onnistunut, mutta Ollilan työryhmän lopputulemat moni voi varmasti allekirjoittaa; neljä tärkeintä pointtia ovat opetus, luonto, arkiluovuus ja vesiosaaminen.
Edellinen 1 2 3 ... 13 14 15Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif