Kevään Mentori on  ilmestynyt

 4.2.2015

 

Kevään Mentori on jälleen täällä. Lehdessä asiaa asunnon löytämisen vaikeudesta, KOL:n eduskuntavaaliteemoista ja opiskelusta Suomessa vaihto-opiskelijan silmin sekä esittelyt kaikista 18 opiskelevasta eduskuntavaaliehdokkaastamme!

 

Tutustu lehteen tästä.

 


Etelä-Sudan: Sotaa ja sortoa

Elina Helmanen
24.3.2015
Etelä-Sudan on maailman uusin valtio: sillä on ikää vain vajaa neljä vuotta sen itsenäistyttyä 2011. Ennen itsenäistymistään maa oli sodassa ja ihmisiä pakeni sieltä pakolaisina sodan kauhuilta. Osa ihmisistä on palannut sinne itsenäistymisen jälkeen vain löytääkseen maan, joka on jakaantunut kahtia ja joka on yhä sodan kourissa. Sodan osapuolet vain ovat muuttuneet.

Juho Pulkka: Kuinka opiskelijan terveyttä hoidetaan jatkossa?

Anniina Sippola
11.3.2015
Viime vuoden puolella käytiin tiukkaa vääntöä opiskelijaliikkeen ja valtakunnan päättäjien välillä mm. lukukausimaksuista ja ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) tulevaisuuden kuvista. Samat teemat tulevat pyörimään kuvioissa eduskuntavaalien alla ja niiden jälkeenkin. SOTE-uudistus tuo oman lisämausteensa myös YTHS-soppaan. Kuinka opiskelijoiden terveydenhuolto jatkossa tulisi hoitaa?

Lauri Heikkilä: Kaupungissa ja luonnon helmassa

Elina Helmanen
24.2.2015
On aurinkoinen helmikuinen aamu. Mittari näyttää nollaa, ehkä kuitenkin miinusastepainotuksella. Kirjoitan tätä blogia kämpälläni Tampereen Jankassa. Seutu on oikein miellyttävä. Rauhalliseen kerrostaloalueeseen kuuluvat siellä täällä kasvavat havu- ja lehtipuut. Puistoon on alle viiden minuutin kävelymatka. Sieltä löytyy pelikenttää, leikkipuistoa ja sorsalampea. Metsiköitä löytyy jokaisesta ilmansuunnasta.

Aleksi Koivisto: Ei oppi ojaan kaada, mutta tieto lisää tuskaa

Elina Helmanen
14.2.2015
On tärkeää, että keskusta tekee välikysymyksen Alexander Stubbin hallitukselle koskien koulutusta. Hallituksen riitaista ja temppuilevaa koulutuspolitiikkaa tulee arvioida kriittisestä näkökulmasta. Nuorisotyöttömyys paisuu, nuorisotakuu takeltelee ja akateeminen työttömyys nousee kuin kokoomuksen vaalipaniikki. Tarvitsemme uusia ideoita, uusia kokeiluja ja tekijöitä.

Jaakko Palvaila: Lukukausimaksut eivät edistä koulutusvientiä

Elina Helmanen
6.2.2015
Suomalainen peruskoulu on pitkällisen kehitystyön tuloksena kehittynyt maailman huippuluokkaan ja hyvinvointivaltion kruununjalokiveksi, josta suomalaisten sietääkin olla ylpeitä. Koulutusjärjestelmäämme ja varsinkin sen tuottamia oppimistuloksia ihaillaan ympäri maailman
Edellinen 1 2 3 ... 11 12 13Seuraava

Keskustaopiskelijoiden Kemppi: Korkeakouluille mahdollisuuksia!

23.3.2015
Opetusministeri Kiurun teettämä selvitys korkeakoulujärjestelmän kehittämisestä julkaistiin tänään mutta ennakko-odotuksista huolimatta siinä ei kehoteta purkamaan korkeakoulujärjestelmän duaalimallia.

Keskustaopiskelijat: Konkretiaa ja tekoja nuorten ja opiskelijoiden puolesta!

19.3.2015
Keskusta julkaisi tänään torstaina 9 konkreettista toimenpidettä nuorisotakuun kehittämiseksi. Nuorisotakuuta on paljon haukuttu ja mollattu, mutta mitkään puolueet eivät ole esittäneet konkreettisia kehittämisehdotuksia nuorisotakuun hoitoon. Keskusta nostaa omassa esityksissään nuorten osallisuuden, opintojen työelämälähtöisyyden, byrokratian purkamisen ja tulevaisuuskutsunnat.

Keskustaopiskelijoiden Kemppi: Opintotuesta tehdään epäonnistujien hirsipuu

13.3.2015
Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Hilkka Kemppi vetoaa eduskuntaan olla hyväksymättä hallituksen esitystä toisen samantasoisen korkeakoulututkinnon opintotukioikeuden rajaamisesta.

Kannanotto: Ylioppilaslehti ei ole vaalimainos

6.3.2015
Ylioppilaslehden maaliskuisen abinumeron kannessa poseeraa vihreiden eduskuntavaaliehdokas Ozan Yanar. Lisäksi kannessa on sutattu yli sana “demari”.Yanarin henkilökuva on lehden pääjuttu ja sillä on pituutta poikkeukselliset kuusi sivua. Tämän luokan näkyvyys on kenelle tahansa eduskuntavaaliehdokkaalle lottovoitto.
Edellinen 1 2 3 ... 33 34 35Seuraava

Hilkka Kemppi: Uuden energian aika

4.3.2015
Suomi kuuluu RECAI-indeksin mukaan maailman vähiten houkuttelevien maiden joukkoon uusiutuvan energian investoijien näkökulmasta vaikka maassamme on huomattavia uusiutuvia luonnonvaroja.

Hilkka Kemppi: Nyt tarvitaan iloa ja huolenpitoa

28.1.2015
Minulta kysyttiin opettajien ammattiliiton eduskuntavaalipaneelissa, minkä takia olen kiinnostunut politiikasta. Voiko Suomessa enää valita olevansa välinpitämätön politiikkaa kohtaan?

Hilkka Kemppi: Kasvuun johtavat avaukset tehdään koulutuskentällä

17.12.2014
Puhun perustulosta ja alueen toiveista lähtevistä yhdistetyistä korkeakouluyhteisöistä. Mitä tarvitsemme tunturiin kiivetäksemme? Ainakin taitoja ja välineitä sekä riittävää turvaa.
Edellinen 1 2 3 ... 15 16 17Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif