Arttu Karila KOL:n edarivaalikoordinaattoriksi

9.6.2014

 Liittohallitus on valinnut toukokuun kokouksessaan liittohallituksen jäsenen Arttu Karilan KOL:n vaalikoordinaattoriksi syksyllä järjestettäviin opiskelijakuntavaaleihin. Vaalikoordinaattorin tehtävänä on yhtenäistää osastojen toimintaa, sekä ohjeistaa toimijoita syksyn vaalikiireissä.

-Lähden innolla kohti syksyn haasteita ja valtakunnallista kampanjaa. Kesäkuussa suurimman osan ajasta vie työn alla oleva AMK- vaaliohjelma, mutta heti juhannuksen vieton jälkeen alkaa jo syksyn toiminnan ja aikataulujen suunnittelu, Karila kertoo.

Vaalikoordinaattorin työhön kuuluu paitsi yhteydenpitoa osastojen johtoon, myös runsaasti kiertämistä.

-Tärkeintä tällä hetkellä on, että osastojen toimijat suorittavat kunnon ''kesänollauksen'' ja lataavat akkunsa Turun puoluekokouksen jälkeen. Syksyn vaalikentille tarvitaan paljon innokkaita ja raikkaita ajatuksia täynnä olevia aktiiveja.Vielä on pitkä kesä jäljellä, mutta ei ole toki kiellettyä pitää helteilläkin silmät ja korvat auki potentiaalisten ehdokkaiden varalle. Onnistunut ehdokasasettelu on kuitenkin ehkä se tärkein vaalimenestyksen takaaja.

Syksyllä järjestetään myös Helsingin Yliopiston edustajiston vaalit. Ylioppilaskuntavaaleista vastaavat yhteistyössä Helsingin Keskustaopiskelijat sekä KOL:n liittotoimisto.

Artun tavoittaa osoitteesta arttkarila(at)hotmail.com.

 


Jirka Hakala: Lapsivähennys on kyseenalainen päätös lapsilisäfarssille

Elina Helmanen
20.8.2014
Kiista lapsilisien leikkauksesta on tulossa päätökseensä: Kokoomuksen ja SDP:n vetämän hallituksen päättämästä lapsilisien leikkauksesta nousi myrsky, jonka seurauksena lapsiperheitä tyynnytellään "lapsivähennyksellä." Kyseessä on lapsista tehtävä verovähennys, jolla kompensoidaan perheiden menettämää lapsilisäsummaa. Yksinkertaisempaa kaikkien kannalta olisi ollut perua lapsilisien leikkaus, joka oli hallituksen oma päätös. Valitettavasti "poliittista halukkuuttaa lapsilisäleikkauksen perumiseen ei ollut", kuten vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto perusteli.

Jirka Hakala: Pride-marssille vaikka paskaa sataisi

Elina Helmanen
24.6.2014
Iskimme toukokuussa keskustaopiskelijoiden perinteisellä luokkaretkellä ulkomaille, tällä kertaa kohteeksi valikoitui Latvian pääkaupunki Riika. Paikallisten nähtävyyksien sekä kulttuurin lisäksi tutustuimme myös meitä kiinnostaviin latvialaisiin järjestöihin ja instituutioihin. Matkan kiinnostavin vierailukohde oli Mozaika, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa ajava järjestö, suomalaisen SETA:n paikallinen vastine. Eurovaalien aikana korostettiin EU:n merkitystä ihmisoikeuksien edistäjänä ja vanhojen sosialistimaiden demokratiakehityksen vauhdittajana, joten ihmisoikeusjärjestöön tutustuminen oli ajankohtainen ja osuva valinta.

Kenneth Sundberg: Kalassa

Elina Helmanen
18.6.2014
Taloustieteilijät puhuvat, että työn tuottavuutta pitää kasvattaa ja että työvoiman tarjontaa pitää olla enemmän. Hektisyys on päivän sana. Sitä seuraava sana on jo kaaos. Tottakai, lähtökohtaisesti tuottavuus on vain asioiden tekemistä fiksummin, mutta lienee silti selvää sen kasvattavan entisestään painetta, kiirettä ja hektisyyttä.

Arttu Karila: Brysseli vaatii vartijansa

Elina Helmanen
6.6.2014
EU -vaalit tuli ja meni. Ukrainan kriisin kärjistyminen nostatti jo hyvissä ajoin ennen toukokuuta kiinnostusta vaaleja kohtaan. Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta tulikin yksi kevään kantavista teemoista. Keskustelu oli pääasiassa asiasisältöistä ja rikasta. Poikkeuksena toimi varsinaista äänestyspäivää edeltävät viikot, jolloin puoluejohtajat toisensa jälkeen vetivät mäet tasaisiksi ja mutkat suoriksi hamutessaan näkyvyyttä ja palstatilaa. Mediatalot korostivat kilvan omaa panostamistaan parlamenttivaaleihin ja moni toimittaja ansaitseekin kiitoksen omasta työstään vaalien alla. Vaalien jälkeen keskustelu on kuitenkin taas vaiennut.

Mikko Lindroos: Terveisiä Brysseliin

Elina Helmanen
22.5.2014
Poliittisten puolueiden tärkeimmät virstanpylväät ovat vaalit. Vaalit rytmittävät puolueiden kalenteria kuin joulu suurimman osan suomalaisten talvea. Vaaleihin varaudutaan hyvissä ajoin, mielellään jo edellisenä vuonna. Ehdokasasettelu, vaaliteemat ja varainkeruu suunnitellaan tarkkaan parhaan mahdollisen vaalituloksen saavuttamiseksi. Eduskuntapuolueita odottaa varsinainen pommi viimeistään vuonna 2024, kun järjestetään kolmet säännönmukaiset vaalit. Odotan innolla, minkälaiseksi kansalaisten aktiivisuus muodostuu peräkkäisissä vaaleissa, ja kuinka eduskuntapuolueet selviytyvät presidentin-, europarlamentti- ja kunnallisvaaleista samana vuonna.
Edellinen 1 2 3 ... 11 12 13Seuraava

Sakari Tuomisto: Tarina säädösten voimasta

30.7.2014
Seuraava tarina on kuvitteellinen kertomus nuoresta miehestä, Pekasta, joka pyrki koko opiskeluaikansa kehittämään itseään. Kertomuksella on kaikesta nuorukaisen näkemästä vaivasta huolimatta onneton loppu, kun hänen työnsä hedelmät katoavat hallintoon ja säännöksiin. Pekka aloitti opiskelun yliopistossa heti lukion jälkeen. Hän oli alusta lähtien ahkera opiskelija ja opiskelijayhteisön jäsen. Jo toisena opiskeluvuonnaan hänet valittiin ylioppilaskunnan hallitukseen.

Heikkilä: Suomen menestymissuunnitelma

4.6.2014
Muistatteko työryhmän, joka yritti muutama vuosi sitten luoda Suomelle brändiä? Tai ainakin se nosti esille asioita, joista Suomi-brändi voisi koostua. Tiedä sitten miten brändäys on onnistunut, mutta Ollilan työryhmän lopputulemat moni voi varmasti allekirjoittaa; neljä tärkeintä pointtia ovat opetus, luonto, arkiluovuus ja vesiosaaminen.

Sundberg: Askeleen edellä

7.5.2014
”Tarvitsemme lisää yrittäjyyttä, uusia innovaatioita ja näin uutta puhtia talouden rattaisiin”. Tässä lyhyesti näinä aikoina niin kovin usein kuultu hokema. Talouskasvua ja yrittämisen edellytyksiä voi ja pitää kohentaa monin eri tavoin. Aiheeseen liittyvässä keskustelussa on kuitenkin yksi näkökulma ollut vailla huomiota. Koulutuksen merkitys yrittämisen, innovaatioiden ja talouskasvun alkulähteenä.
Edellinen 1 2 3 ... 13 14 15Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu

Vaikuttajabanneri-160x600px.jpg


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif