Syksyn Mentori ilmestynyt!

 29.8.2014

 

Keskustan Opiskelijaliiton lehti Mentori on jälleen täällä. Lehdessä asiaa muun muassa tulevaisuuden korkeakoulusta ja työelämästä sekä Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen haastattelu.

Lue syksyn lukupläjäys tästä.

 

Keskustan eduskuntaryhmässä tarjolla harjoittelijan paikka

28.8.2014 

Keskustan eduskuntaryhmässä on tarjolla harjoittelijan paikka  viikoksi marraskuun viikolle 46 tai 47.

Viikon mittaisen harjoittelun aikana harjoittelija pääsee tutustumaan Keskustan eduskuntaryhmän ja sen valiokuntaryhmien toimintaan sekä eduskuntatyön perusteisiin.
Harjoittelusta ei makseta palkkioita. Lounas- ja kahvikulut maksetaan eduskuntaryhmän toimesta.

Harjoittelu eduskuntaryhmässä on hyvä tapa tutustua eduskuntaryhmän toimintaan, politiikan suunnitteluun ja käytännön organisointiin. Harjoittelija pääsee seuraamaan ryhmäkanslian, valiokuntaryhmien ja eduskuntaryhmän työvaliokunnan kokouksia sekä torstain ryhmäkokousta.

Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää osoitteeseen elina.helmanen(at)keskustaopiskelijat.fi  20.10. mennessä. Valinta tehdään perjantaina ke 22.10. Laita hakemukseesi myös tieto, kumpi viikko sinulle sopisi harjoitteluun.

 Lisätietoja:

Lisätietoja:
Elina Helmanen
elina.helmanen(at)keskustaopiskelijat.fi
045 656 9264

 

Arttu Karila KOL:n edarivaalikoordinaattoriksi

9.6.2014

 Liittohallitus on valinnut toukokuun kokouksessaan liittohallituksen jäsenen Arttu Karilan KOL:n vaalikoordinaattoriksi syksyllä järjestettäviin opiskelijakuntavaaleihin. Vaalikoordinaattorin tehtävänä on yhtenäistää osastojen toimintaa, sekä ohjeistaa toimijoita syksyn vaalikiireissä.


-Lähden innolla kohti syksyn haasteita ja valtakunnallista kampanjaa. Kesäkuussa suurimman osan ajasta vie työn alla oleva AMK- vaaliohjelma, mutta heti juhannuksen vieton jälkeen alkaa jo syksyn toiminnan ja aikataulujen suunnittelu, Karila kertoo.

Vaalikoordinaattorin työhön kuuluu paitsi yhteydenpitoa osastojen johtoon, myös runsaasti kiertämistä.

-Tärkeintä tällä hetkellä on, että osastojen toimijat suorittavat kunnon ''kesänollauksen'' ja lataavat akkunsa Turun puoluekokouksen jälkeen. Syksyn vaalikentille tarvitaan paljon innokkaita ja raikkaita ajatuksia täynnä olevia aktiiveja.Vielä on pitkä kesä jäljellä, mutta ei ole toki kiellettyä pitää helteilläkin silmät ja korvat auki potentiaalisten ehdokkaiden varalle. Onnistunut ehdokasasettelu on kuitenkin ehkä se tärkein vaalimenestyksen takaaja.

Syksyllä järjestetään myös Helsingin Yliopiston edustajiston vaalit. Ylioppilaskuntavaaleista vastaavat yhteistyössä Helsingin Keskustaopiskelijat sekä KOL:n liittotoimisto.

Artun tavoittaa osoitteesta arttkarila(at)hotmail.com.

 


Lauri Heikkilä: Uusi peruskoulu?

Elina Helmanen
18.9.2014
Peruskoulun opetussuunnitelmaa on tarkoitus uudistaa vuoden 2016 alusta alkaen. Tänä syksynä suunnitelma käy lausuntokierroksilla ja sen perusteet muotoutuvat vuoden loppuun mennessä. Peruskoulun tehtävä on toisaalta selkeä, toisaalta siitä käydään kriittistä keskustelua. Tuleeko koulussa istua hiljaa pulpetissa opettelemassa faktoja, vai voiko koulussa oppiminen olla toisenlaista?

Sakari Tuomisto: Nato-optio ja sen ulkopoliittinen merkitys

Elina Helmanen
25.8.2014
Puolueettomuuteen perustuva Paasikiven-Kekkosen linja on muodostanut suomalaisen ulkopolitiikan peruskiven sotien jälkeiseltä ajalta lähtien. Aikanaan se perustui geopoliittiseen realismiin tavoitteenaan Suomen itsemääräämisoikeuden säilyttäminen. Toteutettua ulkopolitiikkaa voi kuvailla jälkeenpäin ainoastaan viisaaksi ja maltilliseksi. Suomalainen yhteiskuntamalli ja itsenäisyys onnistuttiin säilyttämään.

Jirka Hakala: Pride-marssille vaikka paskaa sataisi

Elina Helmanen
24.6.2014
Iskimme toukokuussa keskustaopiskelijoiden perinteisellä luokkaretkellä ulkomaille, tällä kertaa kohteeksi valikoitui Latvian pääkaupunki Riika. Paikallisten nähtävyyksien sekä kulttuurin lisäksi tutustuimme myös meitä kiinnostaviin latvialaisiin järjestöihin ja instituutioihin. Matkan kiinnostavin vierailukohde oli Mozaika, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa ajava järjestö, suomalaisen SETA:n paikallinen vastine. Eurovaalien aikana korostettiin EU:n merkitystä ihmisoikeuksien edistäjänä ja vanhojen sosialistimaiden demokratiakehityksen vauhdittajana, joten ihmisoikeusjärjestöön tutustuminen oli ajankohtainen ja osuva valinta.

Kenneth Sundberg: Kalassa

Elina Helmanen
18.6.2014
Taloustieteilijät puhuvat, että työn tuottavuutta pitää kasvattaa ja että työvoiman tarjontaa pitää olla enemmän. Hektisyys on päivän sana. Sitä seuraava sana on jo kaaos. Tottakai, lähtökohtaisesti tuottavuus on vain asioiden tekemistä fiksummin, mutta lienee silti selvää sen kasvattavan entisestään painetta, kiirettä ja hektisyyttä.

Arttu Karila: Brysseli vaatii vartijansa

Elina Helmanen
6.6.2014
EU -vaalit tuli ja meni. Ukrainan kriisin kärjistyminen nostatti jo hyvissä ajoin ennen toukokuuta kiinnostusta vaaleja kohtaan. Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta tulikin yksi kevään kantavista teemoista. Keskustelu oli pääasiassa asiasisältöistä ja rikasta. Poikkeuksena toimi varsinaista äänestyspäivää edeltävät viikot, jolloin puoluejohtajat toisensa jälkeen vetivät mäet tasaisiksi ja mutkat suoriksi hamutessaan näkyvyyttä ja palstatilaa. Mediatalot korostivat kilvan omaa panostamistaan parlamenttivaaleihin ja moni toimittaja ansaitseekin kiitoksen omasta työstään vaalien alla. Vaalien jälkeen keskustelu on kuitenkin taas vaiennut.
Edellinen 1 2 3 ... 10 11 12Seuraava

Mikko Lindroos: Työ kannattaa aina

27.8.2014
Viime viikolla Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen esitti, että suomalaisen työn kilpailukykyä voisi parantaa nostamalla viikoittaista työaikaa (MTV 18.8.).

Sakari Tuomisto: Tarina säädösten voimasta

30.7.2014
Seuraava tarina on kuvitteellinen kertomus nuoresta miehestä, Pekasta, joka pyrki koko opiskeluaikansa kehittämään itseään. Kertomuksella on kaikesta nuorukaisen näkemästä vaivasta huolimatta onneton loppu, kun hänen työnsä hedelmät katoavat hallintoon ja säännöksiin. Pekka aloitti opiskelun yliopistossa heti lukion jälkeen. Hän oli alusta lähtien ahkera opiskelija ja opiskelijayhteisön jäsen. Jo toisena opiskeluvuonnaan hänet valittiin ylioppilaskunnan hallitukseen.

Heikkilä: Suomen menestymissuunnitelma

4.6.2014
Muistatteko työryhmän, joka yritti muutama vuosi sitten luoda Suomelle brändiä? Tai ainakin se nosti esille asioita, joista Suomi-brändi voisi koostua. Tiedä sitten miten brändäys on onnistunut, mutta Ollilan työryhmän lopputulemat moni voi varmasti allekirjoittaa; neljä tärkeintä pointtia ovat opetus, luonto, arkiluovuus ja vesiosaaminen.
Edellinen 1 2 3 ... 13 14 15Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif