Vaasan Keskustaopiskelijat: Koivisto ehdolle Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaksi

7.10.2015
Vaasan keskustaopiskelijat esittävät ähtäriläistä Aleksi Koivistoa keskustan opiskelijajärjestön puheenjohtajaksi. 21-vuotias Koivisto opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotiedettä kolmatta vuotta.

Keskustaopiskelijat: Tyhjät opiskelija-asunnot hyötykäyttöön!

6.10.2015
Keskustan opiskelijaliitto(KOL) esittää, että ylioppilaskuntien ja opiskelija-asuntosäätiöiden tulee tarjota kesäaikaan tyhjänä seisovia opiskelija-asuntojaan turvapaikanhakijoiden hätämajoituskäyttöön. "Akuuttille pakolaiskriisille ei näy loppua Euroopassa. Tarve uusille vastaanottokeskuksille on tällä hetkellä noin viisi uutta keskusta viikossa ja hätämajoituspaikkojen tarve on huutava. Opiskelijaliikkeen on osallistuttava yhteiseen ponnistukseen.", KOL:n puheenjohtaja Hilu Kemppi toteaa.

Keskustaopiskelijoiden Kemppi: Kiitos - kilpailukykypaketti on nyt tasapainoisempi

29.9.2015
Puolet tupaan tulleesta lumesta suli eilen uuden kilpailukykypaketin julkistamisen jälkeen.

Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja Kemppi: KYLLÄ työmarkkinoiden tasa-arvolle

8.9.2015
Tänään käsitelty hallituspuolueiden esitys Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi sisältää kipeitä kohtia, mutta myös toivottuja hyppyjä tasa-arvoisia työmarkkinoita kohti. Työmarkkinaosapuolten ja hallituspuolueiden kanssa keskusteltu esitys on ollut välttämätön Suomen kustannuskilpailukyvyn kannalta.

Poliittiset opiskelija- ja nuorisojärjestöt: Nollatoleranssi väkivallalle ja uhkailulle

6.8.2015
Ääriliikkeet ovat nostaneet päätään Suomen poliittisella kentällä. Väkivaltaisuudet, uhkaava retoriikka ja ääriajattelulla flirttailu ovat kohonneet otsikoihin. Me, Suomen poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt emme hyväksy suuntaa, jossa oikeus otetaan omiin käsiin ja väkivaltaan vastataan väkivallalla.
Edellinen 1 2 3 ... 37 38 39Seuraava

Noora Hammar: Monikielinen työmiljöö tarpeen

Elina Helmanen
26.5.2015
Nyt takana on neljä kuukautta asumista Brysselissä ja ystäviä on löytynyt maasta jos toisestakin. Vaikka Suomi on monelle hankalaa sijoittaa kartalle ja Helsingistä puhuminen saattaa saada aikaiseksi kysymyksen "What is Helsinki?", ei Suomessa asuminen kuitenkaan tunnu mahdottomalta idealta ihmisille. Kiinnostunutta koulutettua työvoimaa olisi kyllä tarjolla.

Antonios Sfakiotakis: Euroopan parlamentin mietintö Bolognan prosessista

Elina Helmanen
20.5.2015
Bolognan prosessi on vuonna 1999 käynnistetty koulutuspoliittinen ohjelma, jonka tarkoitus on yhtenäistää eurooppalaisten maiden korkeakoulutusjärjestelmiä. Tavoitteeseen pyritään luomalla muun muassa vertailukelpoinen järjestelmä tutkintojen ja arvosanojen osalta. Käytössä myös yhtenäinen opintojen järjestelmä opintopisteiden osalta, ECTS. Prosessi on osa laajempaa eurooppalaista integraatiota, eli Euroopan maiden käytäntöjen yhdentymistä. Euroopan unioni on tämän prosessin johtava voima. Bolognan prosessin seurauksena on syntynyt niin kutsuttu eurooppalainen korkeakoulualue (EHEA).

Marie Okkonen: Keskeistä näkemystä edustajistoihin!

Elina Helmanen
15.5.2015
Useimpien ylioppilaskuntien edustajistojen kaksivuotiskausi lähenee loppuaan, ja ensi syksynä järjestetään vaalit uusien valitsemiseksi. Myös opiskelijakunnat valitsevat jälleen syksyllä uudet edustajistot seuraavaksi vuodeksi. Keskustaopiskelijoiden monissa osastoissa on jo tehty suunnitelmia ja jopa rekrytoitu ehdokkaita. Omalla taipaleellani politiikassa on ylioppilaskunnalla ollut suuri merkitys. Olen oppinut valtavasti monenlaisista asioista, aina omien ajatusten ja mielipiteiden esille tuomisesta ja ryhmätyötaidoista vaalikampanjan suunnitteluun ja organisointiin saakka. Koen saaneeni monia taitoja, joista on hyötyä työelämässä sekä kokemuksia, joita muistella loppuelämän ajan. Kiitos kuuluu Joensuun Opiskeleville Keskustalaisille, jotka patistivat minut mukaan epävarmuudestani huolimatta.

Kuka saa ja kenelle annetaan?

Anniina Sippola
9.4.2015
Sisällissodasta jaloilleen kivunneessa Nepalissa on perustuslaista väännetty pitkään ja hartaasti – kohta kymmenen vuotta. Demokraattisen Nepalin tasavallan ensimmäinen kansalliskokous, Constitutional Assembly, valittiin vuonna 2007. Ensimmäistä kansalliskokoukseen asetettaessa päätettiin, että naisilla tulee olla vähintään 1/3 paikoista.

Etelä-Sudan: Sotaa ja sortoa

Elina Helmanen
24.3.2015
Etelä-Sudan on maailman uusin valtio: sillä on ikää vain vajaa neljä vuotta sen itsenäistyttyä 2011. Ennen itsenäistymistään maa oli sodassa ja ihmisiä pakeni sieltä pakolaisina sodan kauhuilta. Osa ihmisistä on palannut sinne itsenäistymisen jälkeen vain löytääkseen maan, joka on jakaantunut kahtia ja joka on yhä sodan kourissa. Sodan osapuolet vain ovat muuttuneet.
Edellinen 1 2 3 ... 10 11 12Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

Noora Hammar: Toimiva kivunhoito säästötoimena

26.8.2015
Hallituksella on kova paine saada Suomi nousuun – ja äkkiä. Kun säästöjä tarvitaan nopeasti, jäävät herkästi unohduksiin ne toimet, joiden vaikutusten näkyminen vie aikaa. Tällaisia keinoja ovat ennaltaehkäisevät toimet, kuten kivunhoitoon panostaminen.

Aleksi Koivisto: Tervehdys vuoden 2026 puoluekokoukselle

13.5.2015
Vuosikymmenen aikana on tapahtunut paljon. Vuosi 2015 jäi historian kirjoihin valtion talouden tervehdyttämisen, sopeutuksien ja muutoksien vuotena. Keskusta rynnisti vaalivoittoon ja Juha Sipilän hallitus teki ne kipeät leikkaukset, jotka tämä valtio tarvitsi. Kuntien tukeminen ja panostukset ennalta ehkäiseviin palveluihin toivat tulosta. Sote-uudistus saatiin lopulta komeasti maaliin ja aluehallinnon uudistuksella saimme tuettua vahvoja maakuntia.

Marie Okkonen: Otetaan nuoret huomioon kampanjoinnissa

8.4.2015
Rakkaat kansanedustaehdokkaat, vaalipäälliköt ja tukiryhmät. Ei varmaan liene tarpeellista teille edes mainita, että vaalipäivä odottelee aivan nurkan takana. Olen saanut seurata positiivisen tekemisen meininkiä, kuullut tulevaisuuteen katsovia puheenvuoroja ja nähnyt, kuinka sosiaalinen media täyttyy värikkäistä ja iloisista kuvistanne.
Edellinen 1 2 3 ... 16 17 18Seuraava
kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif