Hae Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden kansainvälisen asioiden jaokseen

Kansainvälisten asioiden jaoksen tehtävä on suunnitella ja toteuttaa Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden kansainvälistä toimintaa. Jaosto työskentelee kansainvälisten yhteistyöjärjestöjen kanssa, työstää järjestöjemme poliittisia avauksia ulkomaisiin yhteistyö- ja kattojärjestöihin sekä alan suomalaisiin yhteistyöjärjestöihin. Jaosto vastaa Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden ulkomaan vierailuista sekä kansainvälisistä vieraista tapahtumissamme.

Kansainvälisellä tasolla Keskustanuoret ja KOL vaikuttavat Pohjoismaissa, Euroopassa ja koko maailmassa erilaisten kansainvälisten kattojärjestömme kautta. Keskustanuoret ja KOL ovat mukana Euroopan Liberaalinuorissa (LYMEC) ja Maailman Liberaalinuorissa (IFLRY) sekä Pohjolan Keskustanuorissa (NCF). Vuonna 2015 jaoston yhtenä tärkeänä tehtävänä on suunnitella syksyllä Suomessa järjestettävää LYMEC:n kongressia.

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä kysymyksistä, haluatko vaikuttaa kotimaan rajojen ulkopuolella? Hae mukaan kansanvälisten asioiden jaokseen! Keskustanuoret ja Keskustaopiskelijat valitsevat vuosittain jäsenille avoimen jaoksen, joka valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sopii yhteiset pelisäännöt. Jaoksen toiminnassa hyödynnetään tieto- ja viestintäteknologian mahdollisuuksia.

Vapaamuotoisesta hakemuksesta on käytävä ilmi kiinnostuneisuus kansainväliseen politiikkaan sekä kokemus kansainvälisestä toiminnasta. Valitut jäsenet sitoutuvat toiminaan Keskustanuorten ja KOL:n edustajina kansainvälisissä tapaamisissa sekä osallistumaan esimerkiksi aloitteiden ja kirjoitusten tuottamiseen kansainvälisiä kokouksia varten.

Hakemukset lähetettävä 30.1. klo 16 mennessä kv-koordinaattori Minna Rantalalle, minna.rantala@keskustanuoret.fi

Lisätietoja: minna.rantala@keskustanuoret.fi, 050 3090 558

 


Noora Hammar: Koulutus tulee jo äidinmaidosta?

Elina Helmanen
26.1.2015
Pohdimme eräällä luennolla hyvän johtajan ominaisuuksia. Kymmenestä ominaisuudesta reippaasti yli puolet laittoi "korkeasti koulutettu" kohdan viiden tärkeimmän ominaisuuden piiriin. Koin tämän yllättäväksi, sillä henkilökohtaisesti minusta pelkkä korkea koulutus ei tee hyvää johtajaa - kyse on aivan muista ominaisuuksista. Korkea koulutus voi luonnollisesti tuoda eväitä, joiden avulla voi olla hyvä johtaja. Kuitenkin hyvän johtajan tekevät muut taidot, kuten kyky organisoida, ottaa kritiikkiä vastaan ja vaikkapa antaa sitä rakentavasti.

Arttu Karila: AMK ja puoluepolitiikan allergia

Elina Helmanen
15.12.2014
Ammattikorkeakouluissa käydään aina syksyisin vaalit, joissa valitaan opiskelijayhteisön etua ajavaan opiskelijakunnan edustajistoon jäsenet. Listoista suurin osa on ainejärjestöpohjaisia. Lain mukaan jokainen opiskelijakunnan jäsenmaksun maksanut AMK -opiskelija voi ottaa osaa vaaleihin, mutta käytännössä tämä oikeus kyseenalaistetaan ja sitä rajoitetaan.

Mikko Lindroos: Ajan hermolla

Elina Helmanen
27.11.2014
Hyvät ystävät, Näin koitti se päivä, kun eduskunta keskustelee tasa-arvoisesta avioliittolaista. Kunnioitan molempien osapuolten, niin lain kannattajien kuin vastustajienkin näkemyksiä asiasta. Myönnän, että olin hieman epäileväinen lainmuutoksen suhteen Tahdon 2013 -kampanjan aluksi. Tutustuttuani aiheeseen, mielipiteeni on sittemmin muuttunut. Luulin muun muassa, että lainmuutoksella puututtaisiin mm. kirkolliseen instituutioon. Näin ei kuitenkaan ole.

Monica Lamberg: Unohtumaton harjoitteluviikko Keskustan eduskuntaryhmässä

Elina Helmanen
18.11.2014
Minulla oli ilo ja kunnia päästä tutustumaan Keskustan eduskuntaryhmään viikon ajaksi Keskustan Opiskelijaliiton ja Keskustanuorten kautta. Eduskunnan ja Keskustan eduskuntaryhmän toiminta tulivat kuluneiden päivien aikana minulle paljon tutummaksi, ja sain konkreettisemman käsityksen myös siitä, kuinka oppositio toimii. Täytyy myöntää, että esimerkiksi eduskuntaryhmän kanslian työnkuva on aikaisemmin jäänyt minulle hieman epäselväksi. Kaikkein mukavinta kuitenkin oli astia positiivinen keskustahenki myös eduskuntaryhmässä.

Mikko Lindroos: Kaikki on suhteellista

Elina Helmanen
10.11.2014
Viime viikolla Tommi Nieminen kirjoitti Helsingin Sanomien (5.11.) kolumnissaan, kuinka Suomen surkeus ei ole vielä valjennut ulkomaalaisille. Onko marraskuinen Suomi todella niin kurja paikka kuin suomalaiset väittävät? Kolumnisti Nieminen kysyi asiaa useilta ulkomaalaisilta ja sai heiltä perin mielenkiintoiset vastaukset. Kolumni rohkaisi myös minua kyseenalaistamaan Suomen kurjuuden. Minulla oli ilo ja kunnia tutustua viime viikolla kahteen meksikolaiseen maailmanmatkaajaan. He olivat työskennelleet koko elämänsä ympäri maailmaa. Toinen heistä asui vakituisesti Espanjassa, toinen Kiinassa.
Edellinen 1 2 3 ... 11 12 13Seuraava

Hilkka Kemppi: Nyt tarvitaan iloa ja huolenpitoa

28.1.2015
Minulta kysyttiin opettajien ammattiliiton eduskuntavaalipaneelissa, minkä takia olen kiinnostunut politiikasta. Voiko Suomessa enää valita olevansa välinpitämätön politiikkaa kohtaan?

Hilkka Kemppi: Kasvuun johtavat avaukset tehdään koulutuskentällä

17.12.2014
Puhun perustulosta ja alueen toiveista lähtevistä yhdistetyistä korkeakouluyhteisöistä. Mitä tarvitsemme tunturiin kiivetäksemme? Ainakin taitoja ja välineitä sekä riittävää turvaa.

Hanna Toppi: Sukupuolikiintiöt – ovi tasa-arvoon vai pakkokeino?

19.11.2014
Keskustan Opiskelijaliitto kokoontui menneenä viikonloppuna liittokokoukseen Joensuuhun. Liittokokousta värittivät totutusti liittohallitusvaalit, mutta myös asiakysymykset puhuttivat. Liittokokoukselle oli tuotu ennätyksellisen suuri määrä aloitteita, mikä kertoo kentän aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta osallistua politiikan tekoon.
Edellinen 1 2 3 ... 15 16 17Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif