Hae kokousedustajaksi NCF:n kokoukseen Helsinkiin 15.–17.8.!

23.6.2014

Nordiska Centerungdomens Förbundin, Pohjolan Keskustanuorten ylin päättävin elin, Repskap, kokoustaa elokuussa Helsingissä. Kokouksessa keskustellaan mm. keväällä työstetystä poliittisesta ohjelmasta sekä käsitellään sääntömääräiset asiat.

Mikäli olet kiinnostunut kokouksesta, älä epäröi hakea. Lähetä lyhyt ja vapaamuotoinen hakemus 27.6. mennessä osoitteeseen elina.helmanen(at)keskustaopiskelijat.fi.  Hakemuksessa on hyvä ilmetä kiinnostuksesi kokousta ja kansainvälistä toimintaa sekä pohjoismaista yhteistyötä kohtaan, perus- ja yhteystiedot sekä harrastuneisuus keskusta- ja nuorisopolitiikassa.

Keskustan Opiskelijaliitolla on kokoukseen kolme (3) paikkaa. Tarkoituksena on valita delegaatio, jossa on mukana sekä aiemmin NCF:n toiminnassa mukana olleita että uusia innokkaita ihmisiä.

Kokous maksaa osallistujalle 75 euroa. Hinta sisältää matkat, majoituksen, seminaarin materiaaleineen sekä ruoan.

Lisätiedot:

Elina Helmanen, 045-656 9264

elina.helmanen(at)keskustaopiskelijat.fi

 

 Arttu Karila KOL:n edarivaalikoordinaattoriksi

9.6.2014

 Liittohallitus on valinnut toukokuun kokouksessaan liittohallituksen jäsenen Arttu Karilan KOL:n vaalikoordinaattoriksi syksyllä järjestettäviin opiskelijakuntavaaleihin. Vaalikoordinaattorin tehtävänä on yhtenäistää osastojen toimintaa, sekä ohjeistaa toimijoita syksyn vaalikiireissä.

-Lähden innolla kohti syksyn haasteita ja valtakunnallista kampanjaa. Kesäkuussa suurimman osan ajasta vie työn alla oleva AMK- vaaliohjelma, mutta heti juhannuksen vieton jälkeen alkaa jo syksyn toiminnan ja aikataulujen suunnittelu, Karila kertoo.

Vaalikoordinaattorin työhön kuuluu paitsi yhteydenpitoa osastojen johtoon, myös runsaasti kiertämistä.

-Tärkeintä tällä hetkellä on, että osastojen toimijat suorittavat kunnon ''kesänollauksen'' ja lataavat akkunsa Turun puoluekokouksen jälkeen. Syksyn vaalikentille tarvitaan paljon innokkaita ja raikkaita ajatuksia täynnä olevia aktiiveja.Vielä on pitkä kesä jäljellä, mutta ei ole toki kiellettyä pitää helteilläkin silmät ja korvat auki potentiaalisten ehdokkaiden varalle. Onnistunut ehdokasasettelu on kuitenkin ehkä se tärkein vaalimenestyksen takaaja.

Syksyllä järjestetään myös Helsingin Yliopiston edustajiston vaalit. Ylioppilaskuntavaaleista vastaavat yhteistyössä Helsingin Keskustaopiskelijat sekä KOL:n liittotoimisto.

Artun tavoittaa osoitteesta arttkarila(at)hotmail.com.

 

Liittotoimisto suljettu 26.6-10.8.

Liittotoimisto sulkee ovensa kesäksi ja palaa jälleen elokuussa työntouhuihin.

Antoisaa ja rentouttavaa kesää kaikille!

 


Jirka Hakala: Pride-marssille vaikka paskaa sataisi

Elina Helmanen
24.6.2014
Iskimme toukokuussa keskustaopiskelijoiden perinteisellä luokkaretkellä ulkomaille, tällä kertaa kohteeksi valikoitui Latvian pääkaupunki Riika. Paikallisten nähtävyyksien sekä kulttuurin lisäksi tutustuimme myös meitä kiinnostaviin latvialaisiin järjestöihin ja instituutioihin. Matkan kiinnostavin vierailukohde oli Mozaika, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa ajava järjestö, suomalaisen SETA:n paikallinen vastine. Eurovaalien aikana korostettiin EU:n merkitystä ihmisoikeuksien edistäjänä ja vanhojen sosialistimaiden demokratiakehityksen vauhdittajana, joten ihmisoikeusjärjestöön tutustuminen oli ajankohtainen ja osuva valinta.

Kenneth Sundberg: Kalassa

Elina Helmanen
18.6.2014
Taloustieteilijät puhuvat, että työn tuottavuutta pitää kasvattaa ja että työvoiman tarjontaa pitää olla enemmän. Hektisyys on päivän sana. Sitä seuraava sana on jo kaaos. Tottakai, lähtökohtaisesti tuottavuus on vain asioiden tekemistä fiksummin, mutta lienee silti selvää sen kasvattavan entisestään painetta, kiirettä ja hektisyyttä.

Arttu Karila: Brysseli vaatii vartijansa

Elina Helmanen
6.6.2014
EU -vaalit tuli ja meni. Ukrainan kriisin kärjistyminen nostatti jo hyvissä ajoin ennen toukokuuta kiinnostusta vaaleja kohtaan. Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta tulikin yksi kevään kantavista teemoista. Keskustelu oli pääasiassa asiasisältöistä ja rikasta. Poikkeuksena toimi varsinaista äänestyspäivää edeltävät viikot, jolloin puoluejohtajat toisensa jälkeen vetivät mäet tasaisiksi ja mutkat suoriksi hamutessaan näkyvyyttä ja palstatilaa. Mediatalot korostivat kilvan omaa panostamistaan parlamenttivaaleihin ja moni toimittaja ansaitseekin kiitoksen omasta työstään vaalien alla. Vaalien jälkeen keskustelu on kuitenkin taas vaiennut.

Mikko Lindroos: Terveisiä Brysseliin

Elina Helmanen
22.5.2014
Poliittisten puolueiden tärkeimmät virstanpylväät ovat vaalit. Vaalit rytmittävät puolueiden kalenteria kuin joulu suurimman osan suomalaisten talvea. Vaaleihin varaudutaan hyvissä ajoin, mielellään jo edellisenä vuonna. Ehdokasasettelu, vaaliteemat ja varainkeruu suunnitellaan tarkkaan parhaan mahdollisen vaalituloksen saavuttamiseksi. Eduskuntapuolueita odottaa varsinainen pommi viimeistään vuonna 2024, kun järjestetään kolmet säännönmukaiset vaalit. Odotan innolla, minkälaiseksi kansalaisten aktiivisuus muodostuu peräkkäisissä vaaleissa, ja kuinka eduskuntapuolueet selviytyvät presidentin-, europarlamentti- ja kunnallisvaaleista samana vuonna.

Sakari Tuomisto: Yksinkertainen EU ei tule toteutumaan

Elina Helmanen
6.5.2014
Eilen YLE julkaisi teettämänsä videoidut pikahaastattelut kaikista Suomessa ehdolla olevista eurovaaliehdokkaista. Haastattelut ovat selvästi olleet jokaiselle ehdokkaalle tiukka paikka, jossa onnistumisen ja epäonnistumisen välillä on ollut vain hiuksen hieno ero. Moni ehdokas pärjäsikin erinomaisesti ja onnistui tuomaan itsensä ja viestinsä esiin, mutta jotkin haastattelut herättävät lähinnä vain surkuhupaisaa myötähäpeää.
Edellinen 1 2 3 ... 11 12 13Seuraava

Heikkilä: Suomen menestymissuunnitelma

4.6.2014
Muistatteko työryhmän, joka yritti muutama vuosi sitten luoda Suomelle brändiä? Tai ainakin se nosti esille asioita, joista Suomi-brändi voisi koostua. Tiedä sitten miten brändäys on onnistunut, mutta Ollilan työryhmän lopputulemat moni voi varmasti allekirjoittaa; neljä tärkeintä pointtia ovat opetus, luonto, arkiluovuus ja vesiosaaminen.

Sundberg: Askeleen edellä

7.5.2014
”Tarvitsemme lisää yrittäjyyttä, uusia innovaatioita ja näin uutta puhtia talouden rattaisiin”. Tässä lyhyesti näinä aikoina niin kovin usein kuultu hokema. Talouskasvua ja yrittämisen edellytyksiä voi ja pitää kohentaa monin eri tavoin. Aiheeseen liittyvässä keskustelussa on kuitenkin yksi näkökulma ollut vailla huomiota. Koulutuksen merkitys yrittämisen, innovaatioiden ja talouskasvun alkulähteenä.

Karila: Sivistyspuolueen näytönpaikka

9.4.2014
Ehyt yhteiskunta koostuu sivistyneistä kansalaisista, jotka tuntevat historiansa ja pyrkivät vaikuttamaan tulevaisuuteen omalla työllään. Tämänkaltaisten itsestään selvyyksien ylöskirjaaminen on tullut taas ajankohtaiseksi, kun on seurannut esimerkiksi julkaistuja suunnitelmia Suomalaisen lukiokoulutuksen uudistamiseksi. Uudistuksen seurauksena olisi mahdollista kirjoittaa itsensä ylioppilaaksi ilman ainuttakaan historian tai yhteiskuntaopin kurssia. Asiasta nousi syystäkin kohu mutta toivottua, perustavanlaatuista keskustelua koulutussektorin tulevaisuudesta ei käyty.
Edellinen 1 2 3 ... 12 13 14Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu

Vaikuttajabanneri-160x600px.jpg


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif