Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) ry:n sääntämääräinen liittokokous

Keskustan opiskelijaliiton sääntömääräinen liittokokous järjestetään tänä vuonna Joensuussa 14.-16.11.2014. Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi kaupunkipoliittinen ohjelma, kansainvälisten asioiden ohjelma ja KOL:n eduskuntavaaliteemat sekä valitaan vuoden 2015 liittohallitus.

 

Lue lisää liittokokouksesta ja ilmoittaudu mukaan tästä.

 

Syksyn Mentori ilmestynyt!

 29.8.2014

 

Keskustan Opiskelijaliiton lehti Mentori on jälleen täällä. Lehdessä asiaa muun muassa tulevaisuuden korkeakoulusta ja työelämästä sekä Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen haastattelu.

Lue syksyn lukupläjäys tästä.

 

 


Monica Lamberg: Unohtumaton harjoitteluviikko Keskustan eduskuntaryhmässä

Elina Helmanen
18.11.2014
Minulla oli ilo ja kunnia päästä tutustumaan Keskustan eduskuntaryhmään viikon ajaksi Keskustan Opiskelijaliiton ja Keskustanuorten kautta. Eduskunnan ja Keskustan eduskuntaryhmän toiminta tulivat kuluneiden päivien aikana minulle paljon tutummaksi, ja sain konkreettisemman käsityksen myös siitä, kuinka oppositio toimii. Täytyy myöntää, että esimerkiksi eduskuntaryhmän kanslian työnkuva on aikaisemmin jäänyt minulle hieman epäselväksi. Kaikkein mukavinta kuitenkin oli astia positiivinen keskustahenki myös eduskuntaryhmässä.

Mikko Lindroos: Kaikki on suhteellista

Elina Helmanen
10.11.2014
Viime viikolla Tommi Nieminen kirjoitti Helsingin Sanomien (5.11.) kolumnissaan, kuinka Suomen surkeus ei ole vielä valjennut ulkomaalaisille. Onko marraskuinen Suomi todella niin kurja paikka kuin suomalaiset väittävät? Kolumnisti Nieminen kysyi asiaa useilta ulkomaalaisilta ja sai heiltä perin mielenkiintoiset vastaukset. Kolumni rohkaisi myös minua kyseenalaistamaan Suomen kurjuuden. Minulla oli ilo ja kunnia tutustua viime viikolla kahteen meksikolaiseen maailmanmatkaajaan. He olivat työskennelleet koko elämänsä ympäri maailmaa. Toinen heistä asui vakituisesti Espanjassa, toinen Kiinassa.

Esittelyssä KOL:n puheenjohtajaehdokkaat Vilhartti Hanhilahti, Hilkka Kemppi ja Sakari Tuomisto

Elina Helmanen
6.11.2014
KOL:n liittokokous järjestetään 14.-16.11. Joensuussa, jossa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja. Puheenjohtaja kisaan on ilmoittautunut mukaan Vilhartti Hanhilahti Tampereelta, Hilkka Kemppi Rovaniemeltä ja Sakari Tuomisto Vaasasta.

Hanna Toppi: Muistoja Meksikon lapsista

Elina Helmanen
23.10.2014
Syksyn kiireen ja alkavan talven kylmyyden keskellä mieleni palaa välillä kesään, jonka vietin hiostavasssa Etelä-Meksikossa, Tabascon osavaltiossa tarkoituksena pitää orpokodin lapsille kulttuureihin ja kansainvälisyyteen keskittyviä työpajoja. Työ mitä lopulta pääsin tekemään ei ollut sitä mihin hain ja mihin allekirjoitin sopimuksen, ja viiden viikon tarkoin mietitty ohjelmakin kutistui parin viikon sekavaksi puristukseksi, kun valtion alainen työpaikkamme ilmoitti kesken ohjelmamme vetäytyvänsä hankkeesta. Siinäkin lyhyessä ajassa, jonka sain viettää lasten ja nuorten turvakodin asukkaiden kanssa näin ja opin kuitenkin paljon enemmän kuin olin osannut odottaa.

Marie Okkonen: Yhteiskuntapoliitikon avautuminen

Elina Helmanen
7.10.2014
Muistan oman fuksisyksyni yliopistolla vielä kuin eilisen. Uusi jännä kausi elämässä oli alkamassa, ajanjakso joka valmistaisi minua tekemään töitä valitsemallani alalla. Ajattelin, että hittolainen se viisi vuotta on pitkä aika opiskella! Mutta ei se mitään, sen jälkeen minulla on tutkinto ja voin muuttaa opiskelukaupungista takaisin Etelä-Suomeen ja aloittaa aikuisen elämän.
Edellinen 1 2 3 ... 11 12 13Seuraava

Hanna Toppi: Sukupuolikiintiöt – ovi tasa-arvoon vai pakkokeino?

19.11.2014
Keskustan Opiskelijaliitto kokoontui menneenä viikonloppuna liittokokoukseen Joensuuhun. Liittokokousta värittivät totutusti liittohallitusvaalit, mutta myös asiakysymykset puhuttivat. Liittokokoukselle oli tuotu ennätyksellisen suuri määrä aloitteita, mikä kertoo kentän aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta osallistua politiikan tekoon.

Marie Okkonen: Arvot eivät saa päteä vain rajojen sisäpuolella

22.10.2014
Olen viimeaikoina pohtinut paljon tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden jakautumisesta globaalisti.

Tuija Patana: Missä ovat navetta-arkkitehti ja pienentyvän kunnan suunnittelija?

24.9.2014
Aloitin juuri arkkitehtuurin opinnoissani kuntasuunnittelun kurssin. Se sisältää niin sanotun perinteisen kaupunkisuunnittelun lisäksi monipuolisemmin tietoa maaseudun ja taajaman suunnittelusta.
Edellinen 1 2 3 ... 14 15 16Seuraava

TAPAHTUMAT

Alla olevasta tapahtumakalenterista löydät tulevat KOL:n tapahtumat. 

Tapahtumien tarkat kuvaukset, aikataulut ja ilmoittautumislomakkeet löydät Tapahtumat-osiosta.

kol_logo_facebook.jpg
join.gif

fanitus.gif

Suomenmaa-logo.jpg

Osallistu


Kerttu.jpg

KOL verkossa

flickr.gif