Jyväskylän Keskustaopiskelijat: Arttu Karila Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajaksi

Arttu Karila haluaa tehdä KOLlissa rohkeaa, näkyvää ja vaikuttavaa politiikkaa.

Jyväskylän Keskustaopiskelijat esittää entistä puheenjohtajaansa Arttu Karilaa Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajaksi.

-Keskustajohtoinen hallitus painii massiivisten, koulutukseen ja sosiaalimenoihin kohdistuvien säästöjen toimeenpanon kanssa. KOL saisi Artusta puheenjohtajan, joka kykenee haastamaan puoluetta ja hallitusta vaikeissa kysymyksissä, säilyttäen silti rakentavan otteen. Nyt jos koskaan tarvitsemme opiskelijaliiton, jolla on vahva visio ja tulevaisuuden usko, Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Klaara Tapper sanoo.

Karila haluaa lähteä tekemään KOLlista ennakkoluulotonta poliittista keskustelua luovaa liittoa, joka kasvattaa tulevaisuuden vahvoja keskustalaisia sivistyspoliittikkoja.

– Keskusta ei ole tarina yksilösuorituksista, vaan yhdessä tekemisestä. Keskustaopiskelijoiden johtajana rakentaisin keskustelevaa ja innostavaa KOLlia, joka vaikuttaa ja menestyy joukkueena. Paikallisosastojemme arjessa tehdään järjestömme tärkein työ. KOL:n peräsimessä antaisin kaikkeni tämän perustyön vahvistamiseksi ja kehittämiseksi.

Karilan mukaan nyt eletään käänteen tekeviä aikoja poliittisella kentällä:

-Suomalainen korkeakoulutus on kovien ristipaineiden puristuksessa. Miten turvataan koulutuksen laatu leikkausten myötä? Kuinka monta korkeakoulua meillä on Suomessa kymmenen vuoden päästä? Säilyykö maksuton koulutus myös suomalaisille? Nyt tarvitaan visioita siitä, millaisten arvojen ja tavoitteiden varaan suomalaisen koulutuksen tulevaisuus rakennetaan. Näissä asioissa Keskustan Opiskelijaliiton on oltava sivistyksen etulinjassa. Keskustan on työskenneltävä ahkerammin yhdenvertaisten koulutusmahdollisuuksien puolesta. Itsensä kehittämisen pitää olla kiinni ahkeruudesta ja lahjakkuudesta, ei varallisuudesta tai synnyinpaikasta.

Syksyn aikana Karila aikoo kiertää valtakunnallisesti keskustaopiskelijoiden kenttää. Kiertueen aikana Karila herättelee keskustelua siitä, millaista keskustalaista sivistyspolitikkaa Suomi tarvitsee.

Taloustieteitä Jyväskylän yliopistossa opiskeleva 24-vuotias Karila toimii tällä hetkellä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa vastuualueinaan sosiaali- ja kuntapolitiikka. Aikaisemmin Karila on toiminut mm. Keskustan Opiskelijaliiton
liittohallituksessa sekä Keski-Suomen Keskustanuorten johtokunnassa.

Lisätietoja:
Arttu Karila
Ehdolla Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajaksi

arttu.j.e.karila@gmail.com
+358 40 829 7072

Jaa tämä artikkeli