Kannanotot

 • 29.04.2019

  Keskustaopiskelijat ja -nuoret: Näin me vastaisimme hallitustunnusteluihin

  Nuorkeskustan vastaukset

  1. Hiilineutraali ja luonnon monimuotoisuuden turvaava Suomi

  a. Oletteko sitoutuneet globaalisti ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen? Oletteko sitoutuneet siihen, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja sen jälkeen nopeasti hiilinegatiivinen?  

  Kyllä.

  b. Millaisia...

  Lue lisää
 • 26.04.2019

  Nuorisoalan kattojärjestö ja poliittiset nuorisojärjestöt vaativat: Nuoret mukaan neuvottelemaan hallitusohjelmasta!

  Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi sekä poliittiset opiskelija- ja nuorisojärjestöt esittävät, että hallitusohjelmaneuvottelujen käynnistyttyä hallitusohjelmasta neuvotteleviin teemaryhmiin otetaan mukaan vähintään yksi nuori jokaisesta neuvottelevasta puolueesta.

  Nuorten yhdenvertainen osallistuminen tuo tuoretta näkökulmaa...

  Lue lisää
 • 24.04.2019

  Keskustaopiskelijat: Keskustan katsottava sivistyspolitiikan peiliin

  Keskustaopiskelijat paaluttaa sivistyspolitiikan paluuta puolueen ytimeen, kun keskustan uudistamistyö vaalianalyysin muodossa alkaa. Järjestö toivoo viikonlopun puoluevaltuustolta rohkeaa ja reipasta otetta aloittaa keskustelu puolueen nykytilasta ja sen tulevaisuudesta. On samaan aikaan sekä palattava arvojen ja periaatteiden ääreen että...

  Lue lisää
 • 13.02.2019

  KOL:n Piiparinen: Kansalaisaloite maksuttomasta toisesta asteesta ansaitsee parempaa

  Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen on turhautunut sivistysvaliokunnan eiliseen vastaukseen maksuttoman toisen asteen kansalaisaloitteeseen. Hän harmittelee aloitteen kaatumista muotoiluseikkaan, mutta pitää erityisen surullisena, ettei valiokunta kyennyt korjaamaan asiaa mietinnössään. Nyt päädyttiin laimeampaan ratkaisuun...

  Lue lisää
 • 21.01.2019

  TOK: Tampere tarvitsee oman ylioppilaslehden

  Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset (TOK) vaatii, että Tampereella on myös jatkossa oma ylioppilaslehti. Aviisin hautajaisia vietettiin joulukuussa eikä Tampereen yliopiston edustajisto ole tehnyt vielä päätöstä ylioppilaslehden jatkosta.

  ”Uusi, isojen muutosten keskellä oleva Tampereen yliopisto tarvitsee oman ylioppilaslehden. Ylen tai...

  Lue lisää
 • 17.01.2019

  Keskustaopiskelijat: Opintorahan korotus tulorajapopulismin edelle

  Keskustaopiskelijat tyrmää opintorahasta vastaavan kulttuuriministeri Sampo Terhon tulorajapopulismin. Ministeri kertoo olevansa valmis luopumaan kokonaan opintotuen tulorajoista. Perusteluna ajattelulleen Terho käytti Palkasaajien tutkimuslaitoksen julkaisemaa raporttia opintotuen tulorajoista.

  “Tutkimuslaitoksen raportti on valitettavasti...

  Lue lisää
 • 21.11.2018

  Nuorkeskusta: Liina Tiusanen puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi

   

  Keskustanuoret ja Keskustaopiskelijat tukevat viikonloppuna järjestettävässä puoluevaltuustossa Liina Tiusasen valintaa puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi. Tiusanen toimii Helsingin Keskustanuorten puheenjohtajana ja opiskelee Jyväskylän yliopistossa viestinnän johtamista.

  Tiusanen on toiminut aiemmin muun muassa Suomen Keskustanuorten...

  Lue lisää
 • 12.11.2018

  Keskustan Opiskelijaliiton liittokokous: Keskustan keskustelukanavat auki

   

  Keskusta elää keskustelusta. Keskustan Opiskelijaliiton liittokokous vaatiikin puoluetta luomaan areenan keskustan sisäiselle keskustelulle. Puolueessa on huutava tarve sisäiselle foorumille.

  “Keskustan jäsenillä tulisi olla mahdollisuus käydä jatkuvasti avointa keskustelua puolueen ajankohtaisista asioista. Nykyisin tätä mahdollisuutta ei...

  Lue lisää
 • 08.11.2018

  Keskustaopiskelijat: Uuden oppiminen ei ole nuorten yksinoikeus

  Elinikäinen oppiminen ja osaamisen päivittäminen on aiheellisesti koulutuksen kuuma teema näinä päivinä. Pienen maan pitää osata vastata työn murroksen, globalisaation ja työelämän kasvavien vaatimusten tuomiin muutoksiin ajantasaisella ja modernilla koulutusjärjestelmällä, joka ottaa huomioon erilaiset oppijat.

  Elinikäisen oppimisen...

  Lue lisää
 • 07.11.2018

  Keskustaopiskelijat: SAK:n esitys on nuoren työntekijän pahin painajainen

   

  Työntekijäjärjestö SAK väläyttää Suomelle lakisääteistä irtisanomisjärjestystä eduskuntavaalitavoitteenaan. Kriteerinä irtisanomiseen haluttaisiin kirjata työsuhteen kesto. Tämä toimenpide kohdistuisi herkästi työkokemusta vielä vaille oleviin nuoriin. Keskustaopiskelijoille tämä ei käy.

  “On selvää, että SAK:n vaalikone on lähtenyt laukalle...

  Lue lisää

Yhteystiedot

© 2019 Keskustan Opiskelijaliitto
webDesign: Mekanismi »