Lähde ehdolle syksyn edustajistovaaleihin!

EDUSTAJISTOVAALIT

Yliopistojen ylioppilaskunnat ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat valitsevat jälleen tänä syksynä opiskelijat edustamaan ja edistämään opiskelijan arkea korkeakouluissa kautta maan. Edustajistovaaleissa opiskelijoiden äänestämä edustajisto käyttää ylintä päätösvaltaa oman opiskelijayhteisösi sisällä. Paljonko on ylioppilas-/opiskelijakunnan jäsenmaksu? Onko kampuksen ovet avoinna opiskeluun 24/7? Saatko opiskelijaravintoloista tarpeeksi kotimaista ruokaa ja kasvista? Löytyykö kaupungista tarpeeksi tilaa opiskelija-asunnoille tai opiskelijatapahtumille? 

Tänä vuonna vaalit käydään kaikissa ammattikorkeakouluissa ja Helsingin (HYY) ja Tampereen (TREY) ylioppilaskunnissa. Ylioppilaskunnat valitsee edustajiston kahdeksi vuodeksi, opiskelijakunnat taas vuodeksi kerrallaan. Äänioikeutettuja vaaleissa on kaikki yliopisto-opiskelijat, ja ammattikorkeakouluissa kaikki opiskelijakuntien jäsenet.

Aikataulut

Ehdolle asettumisaika päättyy eri aikaan eri korkeakouluissa, joten siksi on hyvä lähteä liikkeelle nyt!

Vaalit käydään marraskuun alussa. Äänestysaika vaihtelee paikkakunnittain, tarkemmat tiedot saat oman ylioppilaskuntasi/opiskelijakuntasi vaalikuulutuksesta.

Hyvä tietää

Ehdolle asettuaksesi sinun ei tarvitse olla Keskustaopiskelijoiden jäsen, mutta yhdyt paikallisten listojen arvoihin ja teemoihin. Meidät löydät kampuksilta ja koulusi järjestöpäiviltä, soittamalla tai viestittämällä osaston puheenjohtajalle pääset varmasti perille.

Vaikuta elämääsi. Tunnusta väriä. Lähde ehdolle.

Lähde ehdokkaaksi tai ilmianna potentiaalinen ehdokas

Keskustalainen opiskelijaliike tarvitsee ehdokkaita edustajistovaaliehdokkaita kaikkialle Suomessa. Ilmianna potentiaalinen ehdokas tai ilmoita oma kiinnostuksesi ehdokkaaksi. Keskustaopiskelijat on sinuun tai kaveriisi yhteydessä kun täytät lomakkeen.

Ilmianna potentiaalinen edarivaaliehdokas

Ilmianna potentiaalinen edarivaaliehdokas

Lisätietoja

Miriam Putula
Puheenjohtaja
puh. 040 7759813

Jaakko Mäki-Petäjä
Pääsihteeri
puh. 045 6569264

Yhteystiedot

© 2020 Keskustaopiskelijat
webDesign: Mekanismi »