Nuorkeskustan puheenjohtajat: Missä on Sipilän työlista?

Keskustan puoluekokous on tällä viikolla. Nuorkeskustan puheenjohtajat ovat pettyneitä puolueen puheenjohtajakilvan linjakeskusteluun.

“Olisimme toivoneet, että puolueen puheenjohtajalle olisi ilmaantunut varteenotettavia haastajia. Keskustan luonteeseen kuuluu vahva kansanvalta, eli kentällä tulisi olla mahdollisuus ottaa mittaa erilaisista ehdokkaista, ja sitten valita omat johtajansa”, linjaa Keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen.

Oli haastajia tai ei, pitäisi puolueen puheenjohtajaksi pyrkivän kertoa avoimesti linjastaan ja tavoitteistaan. Puoluekokouksessa ei valita puheenjohtaja vain menneiden saavutusten perusteella, vaan tulevalle kahdelle vuodelle.

“Sääntöjen mukaan puolueen poliittista toimintaa johtaa puheenjohtaja. Puheenjohtaja on myös puolueen pääministeriehdokas. Hallitusvastuu painaa ja takana on kahdet hävityt vaalit. Nyt tarvitaan puolueen puheenjohtajaehdokkaalta syväluotaavaa, rakentavaa ja näkyvää linjaa”, toteaa Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Puoluekokouksen alkuun on neljä päivää aikaa. Nuorkeskustan puheenjohtajat vaativat Sipilältä jonkinlaista ulostuloa, työlistaa seuraavalle kahdelle vuodelle. Puheenjohtajan valinta seuraavalle kahdelle vuodelle on Keskustalle kohtalon kysymys, ja Sotkamon puoluekokouksen pitää pystyä muodostamaan kuva puheenjohtajaehdokkaan tavoitteista ja visioista.

“Pelkästään puoluesihteeri- ja varapuheenjohtajaehdokkaiden käymä linjakeskustelu ei riitä, mikä on puheenjohtajan linja kohti 2020-lukua?” kysyvät puheenjohtajat yhteen ääneen.

Lisätietoja

Suvi Mäkeläinen
Puheenjohtaja
Suomen Keskustanuoret


050 384 6820

Auli Piiparinen
Puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto


050 389 7260

 

 

Yhteystiedot

© 2021 Keskustaopiskelijat
webDesign: Mekanismi »