Keskustaopiskelijat: EU ja Venäjä nopeasti rauhantyöhön Ukrainassa

Keskustan Opiskelijaliitto vaatii Euroopan Unionia toimimaan ripeästi yhdessä Venäjän kanssa Ukrainan väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Samaan aikaan kun viimeaikaiset toimet vähemmistöjen sortamiseksi Venäjällä ovat herättäneet yleisesti huolta, on Ukrainassa käynnissä oleva demokratian alasajo jäänyt täysin vaille EU -päättäjien toimia. Suomen on oltava aloitteellinen EU:n ja Venäjän saattamiseksi saman pöydän ääreen Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

Presidentti Niinistö ja ulkoministeri Tuomioja eivät voi seurata sivusta Ukrainan väkivaltaisuuksien jatkumista ja EU:n sekä Venäjän välisen yhteistyön alati surkeampaa tolaa. Venäjän ja EU:n on tulevan viikon huippukokouksessa löydettävä yhteinen linja Ukraina-kysymyksessä ja oltava keskeinen voima rauhanomaisen ratkaisun löytämisessä, vetoaa keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Jirka Hakala.

Viimeaikaisten tietojen mukaan väkivaltaisesti tukahdutetuissa Kiovan mielenilmauksissa on loukkaantunut satoja ihmisiä ja kriisi on saanut ensimmäiset kuolonuhrinsa. Jännite on kasvanut jo vuosien ajan hallituksen toimiin tyytymättömien kansalaisten joukossa. Viime marraskuussa Presidentti Viktor Janukovytšin lopetettua Venäjän painostuksen alla neuvottelut EU – jäsenyydestä, ukrainalaisten kärsivällisyys viimein loppui. 

Itä-Euroopan valtioiden demokratiakehitys ei ole ollut sattumaa, vaan EU:n pitkäjänteisen työn ja vahvan tuen tulos. Nyt tämä positiivinen, aiempien sukupolvien aikaansaama kehitys kansalaisoikeuksia kunnioittavaa oikeusvaltiota kohti on vaarassa tuhoutua, varoittaa liittohallituksen jäsen Arttu Karila.

Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Euroopan Unionin on uudestaan ansaittava palkintonsa ja toimittava, ennen kuin Eurooppaan syntyy jo toinen diktatuuri. On käsittämätöntä, mikäli ihmisoikeuksien äänekäs puolustaja antaa oikeustajunsa hämärtyä, kun kotimantereella murretaan yhteiskuntasopimuksen periaatteita. On tekojen aika, vaativat keskustaopiskelijat.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Jirka Hakala
jirka.hakala(at)keskustaopiskelijat.fi
050 389 7260

liittohallituksen jäsen Arttu Karila
arttukarila(at)hotmail.com

Arttu

Yhteystiedot

© 2021 Keskustaopiskelijat
webDesign: Mekanismi »