HONKONEN: Koulutuksen alasajolle loppu

KANNANOTTO:

 

5.1.2012

 

HONKONEN: Koulutuksen alasajolle loppu

 

Ammattikorkeakouluihin kohdistetut leikkaukset uhkaavat eriarvoistaa suomalaisia. Koulutusta ajetaan rankalla kädellä alas. Kemi-Tornion ammattikorkeakouluun suunniteltujen leikkauksien jatkoksi kuultiin jälleen ikäviä uutisia Savonia-ammattikorkeakoulusta. Varkauden toimipisteen nuorisoasteen koulutus ollaan lakkauttamassa kokonaan.

 

–                           Kataisen hallituksen koulutuspolitiikka on tähän asti ollut kylmää kyytiä suomalaiselle koulutukselle. Nyt sama meno jatkuu, kun hallitus ajaa ammattikorkeat ahtaalle ja näitä virheitä saadaan varmasti paikkailla 10–20 vuoden kuluttua, ihmettelee Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Petri Honkonen.

 

Joulukuussa julkistetussa Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa 2011–2016 on tavoitteena: ”Puolitetaan sukupuolten ja alueiden väliset erot sekä sosiaalisen ja etnisen taustan selitysosuus korkea-asteen koulutukseen osallistumisessa vuoteen 2020 mennessä”. Tämä on ristiriidassa nyt koulutuskentällä tapahtuvan kehityksen kanssa. Tavoitteet koulutusasteen nostosta ja koulutustakuusta eivät toteudu massiivisilla leikkauksilla. Ammattikorkeakoulujen toimipisteiden alasajolla koulutuksen saatavuus ja koulutuksen yhteydet alueisiin ja työmarkkinoihin heikkenevät tavoitteiden vastaisesti.

 

–                           Ammattikorkeakoulujen pakottaminen leikkauksiin ei ole oikea reitti koulutustarpeen uudelleenmitoittamiseen, vaikka se tarpeen onkin. Hallituksen on lopetettava alueita ja suomalaisia nuoria epätasa-arvoistava koulutuspolitiikka, vaatii Honkonen.

 

Lisätietoja:

KOL:n puheenjohtaja Petri Honkonen, puh. 0503897260, petri.honkonen(at)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli