Siipola: Keskusta tulee takaisin

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan vajaan kahden viikon kuluttua Rovaniemen puoluekokouksessa.

Viikonloppuna pidetty jäsenäänestys enteilee todella tasaista ja tiukkaa kamppailua puolueen puheenjohtajuudesta. Mutta kuka sitten tulisi valita keskustan puheenjohtajaksi?

Puolue on tilanteessa, jossa kaivataan vahvaa johtajuutta ja selkeää linjanvetoa politiikkaan. Kaikilla puheenjohtajaehdokkailla on omat keinonsa, joilla he uskovat voivansa nostaa keskustan uuteen nousuun.

Menneeseen ei ole paluuta. Tulevalla puheenjohtajalla on oltava kokemusta siitä, mitä keskustassa on viime vuosina tehty, mutta ennen kaikkea uskottava visio tulevaisuudesta.

Nyt tarvitaan puoluejohtajaa, joka pystyy sanoillaan ja teoillaan yhdistämään kansanliikkeen rivit.

Keskustaa ei voi johtaa menestyksekkäästi, jos ei tunne asioiden taustoja. Muuten vaarana on, että samat virheet tehdään uudestaan.

Pelkästään lehtiä lukemalla ei koskaan pääse keskustalaisen kansanliikkeen syvimpään ytimeen. On kierrettävä maakunnissa ja tavattava sekä kuunneltava kentän aktiiveja.

Keskusta ei ole yritys vaan kansanliike, jossa toiminta perustuu yhdessä tekemisen perinteeseen ja vapaaehtoisuuteen.

Keskustalaisen kansanliikkeen tärkein tehtävä on koota keskustalaisia yhteen ja saada heidät toimimaan yhdessä asetettujen tavoitteiden eteen.

Paras valinta Keskustan johtoon on Tuomo Puumala. Tuomolla on vankka kokemus politiikan tekemisestä eduskunnassa sekä erityisesti Kokkolan kaupunginvaltuustossa, jossa hän on toiminut yli 10 vuoden ajan.

Tästä on varmasti korvaamatonta hyötyä syksyn kuntavaaliväittelyissä Kataista ja Urpilaista vastaan, sillä asiat on yksinkertaisesti osattava.

Tuomo on nuorkeskustalaisen kansanliikkeen kasvatti, joka on aina lunastanut lupauksensa kovalla työllä. Niinpä ei ole ihme, että Keskustanuoret ja KOL tukevat varauksetta Tuomoa.

Tuomo korostaa politiikassaan sivistyksen merkitystä sekä pyrkii toimimaan köyhyyden ja eriarvoisuuden poistamiseksi. Hän on poliitikko, joka menee kansan pariin, osaa kuunnella ja tehdä asioita paremman huomisen puolesta.

Tuomo kantaa huolta työnteon ja yrittäjyyden mahdollisuuksien turvaamisesta, heikompiosaisista sekä hyvinvoinnin tasaisesta jakautumisesta. Puumalan valinnalla taataan nuorten äänen kuuluminen keskustassa.

Viime viikolla julkaistussa kirjasessa ”Keskusta tulee takaisin” Puumala hahmottelee, millaista politiikkaa keskustan on tulevaisuudessa tehtävä.

Puumala nostaa selkeästi katseen tulevaisuuteen, politiikka ei ole pikavoittojen hakemista vaan menestykseen tarvitaan pitkäjänteistä työtä. Esimerkiksi eriarvoisuuden lisääntymistä tai nuorten syrjäytymistä ei ratkaista hetkessä.

Rovaniemellä ratkaistaan millainen on 2010-luvun keskusta. Minä uskallan ottaa rohkean loikan Puumalan johdolla, uskallatko sinä?

Elisa Siipola
KOL:n liittohallituksen jäsen

Kolumni on julkaistu Suomenmaassa 30.5.2012

Share the Post:

Related Posts