Keskustaopiskelijoiden Hakala: Kehysriihilinjaukset ovat vastuunkannon irvikuva

Tiedote 27.3

Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Jirka Hakala tyrmää hallituksen kehysriihipäätökset ennennäkemättömän vastuuttomina ja täysin riittämättöminä. Tarvittavat ikävät päätökset kipattiin kuntien hoidettavaksi, kun jo aiemmin päätettyjen miljardileikkausten lisäksi lähipalvelut järjestäviltä kunnilta päätettiin leikata 900 miljoonaa euroa lisää. Lähipalveluista riistetyt rahat hallitus ojentaa suurpääomapiireille roimina veronalennuksina

–                           Umpisolmussa oleva hallitus ei kyennyt tekemään yhtään merkittävää päätöstä työurien pidentämiseksi. Ulkoistamalla julkisen talouden menoleikkaukset kuntapäättäjille hallitus pakenee vastuutaan ja kurjistaa kansalaisten arkea. Samalla tietoisesti linjattiin, että kunnallisveroa nostetaan ja että kouluihin sekä terveydenhoitoon tehdään satojen miljoonien leikkaukset., jyrisee Hakala.

Hakalan mukaan hallituksen olisi yhteiskunnan parhaiten pärjääville annettavien yllätyslahjojen sijaan pitänyt investoida koulutukseen, tutkimukseen ja uusien yritysten perustamiseen sekä ymmärtää katsoa yhtä vaalikautta pidemmälle.  Sen sijaan lisärahaa löytyi lähinnä YLE:lle ja niille, joiden hyvinvointi on joka tapauksessa turvattu.

–                           Suuromistajat, yritysjätit ja Yleisradio olisivat kyllä olisi suostuneet lamatalkoisiin kansalaisten rinnalle, jos heiltä olisi sitä vaadittu. Historia opettaa, että talous ja elinkeinoelämä saadaan takaisin jaloilleen investoimalla koulutukseen, infrastruktuuriin ja tutkimukseen, ei amerikkalaisiin tv-sarjoihin ja lyhytnäköisiin veroalennuksiin, toteaa Hakala.

Lisätietoja:

Jirka Hakala

tel +358 (0)50 389 7260
email
jirka.hakala@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli