Keskustaopiskelijoiden Hakala: Ruohonen-Lernerin rekryvinkit sovinistien aapisesta

Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Jirka Hakala vaatii perussuomalaisten vahvoja naisia lopettamaan sovinismiin kannustamisen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän syrjäytetty ex-puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner neuvoi Helsingin sanomissa 19.2., että rekrytoinnissa kannattaa suosia miehiä, koska naisten palkkaamisesta seuraa äitiyslomia. Hakalan mukaan tällaiset, asiantuntijoiden laittomiksi toteamat ohjeistukset eduskunnan suunnasta ovat täysin anteeksiantamattomia.

-Perussuomalaisten puoluesihteeri Slunga-Poutsalo totesi valintansa jälkeen tuovansa tulleessaan sovinismia. Nyt tämän linjauksen käytännön sisältö alkaa selvetä johtavien kansanedustajien ulostuloissa. Uuden tuulen sijasta kyseessä on ummehtunut hönkäys syvältä menneisyydestä, moittii Keskustaopiskelijoiden Hakala.

Nuorten naisten miehiä heikompi asema työmarkkinoilla on tunnettu tosiasia, joka vaatii ratkaisuja poliittisten päättäjien suunnalta. Yksi toteuttamisen arvoinen, yli puoluerajojen kannatusta kerännyt ajatus on vanhemmuuden kustannusten tasaaminen, esim. Ruotsin rahastomallista inspiraationsa saavalla ratkaisulla. Naisia syrjivien rakenteiden korjaamisen lisäksi kyse on kuitenkin ennen kaikkea asenteiden modernisoinnista, muistuttaa Hakala.

-Nuoriin naisiin kohdentuvat asenteet on saatava vihdoinkin kuntoon. Rekrytointitilanteessa nuorten naisten syrjiminen on vastenmielinen suuntaus, jonka vahvistumista kansanedustajien ei pidä tolkuttomilla neuvoilla edistää. Kansanedustajien tehtävä on tarjota jo kauan sitten tiedostettuun ongelmaan ratkaisuja valittamisen sijaan, Hakala toteaa.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Jirka Hakala
jirka.hakala(at)keskustaopiskelijat.fi
050 389 7260

Jaa tämä artikkeli