Keskustaopiskelijat: Tasa-arvoinen avioliittolaki on koko eduskunnan asia

Keskustan Opiskelijaliitto vaatii eduskuntaa hyväksymään kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Keskustaopiskelijoiden mukaan Suomen valtion harjoittama parisuhteiden eriarvostaminen homopareja syrjivällä lainsäädännöllä on vihdoinkin lopetettava. Tämä vaatii vastuunkantoa, edistysmieltä  ja päättäväisyyttä koko eduskunnalta, muistuttavat keskustaopiskelijat.

– Tasa-arvoisen avioliittolain säätäminen on toteutettava viivyttelemättä. Hetero- ja homoparien eriarvoinen kohtelu lain edessä ja päättäjiemme siunauksella on kestämätöntä. Eduskunnan on nyt aika tehdä päätös, jonka myötä yhteinen Suomemme alkaa pitää homo- ja heteropareja yhtäläisessä arvossa, vaatii Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Jirka Hakala.

Keskustaopiskelijat toivovat kansanedustajien huomioivan asian erityislaatuisuuden niin puheissaan kuin teoissaankin. Vaikka hallituspuolueet sopivatkin asian hallitusohjelmasta poisjättämisestä, ei tämä linjaus sido millään tavalla eduskuntaa. Eduskunnan onkin syytä tiivistää rivinsä ja ottaa kansan enemmistön toivoma aloite yhteiseksi asiakseen viivyttelemättä, vetoavat keskustaopiskelijat.

– Toivomme kansanedustajien huomioivan asian erityislaatuisuuden ja nostavan asian poliittisen arjen yläpuolella. Tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole yhdenkään poliitikon, puolueen tai järjestön oma hanke, vaan jokaista kansanedustajaa ja koko Suomea koskettava yhteinen edistysaskel. Pyydämme, että jokainen asiaa kannattava kansanedustaja tekee kaikkensa asian edistämiseksi, toteaa Hakala.

 

lisätietoja:

Jirka Hakala, puheenjohtaja

tel +358 (0)50 389 7260 

jirka.hakala(at)keskustaopiskelijat.fi

 

Jaa tämä artikkeli