Keskustaopiskelijat: Sairastunutta opiskelijaa ei saa heittää heitteille

Keskustan Opiskelijaliitto on pettynyt hallituksen esitykseen korkeakouluopiskelijoiden poissaolo-oikeuksien rajoittamisesta. Jälleen kerran ollaan tehostamassa opintoja keinotekoisin keinoin ja luomassa säädöksiä, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä sekä yhteiskunnalle että opiskelijalle.

Esityksen mukaan esimerkiksi asevelvollisuudesta ja vanhempainvapaasta johtuva poissaolo ei vähennä opiskeluoikeutta, kun taas sairastuneen opiskelijan opintoaika kuluu myös sairauden aikana.  Keskustan opiskelijaliitto pitää ensisijaisen tärkeänä, että opiskelijan sairastuminen ei ole este valmistumiselle.

– Haluaako hallitus todella luoda maailmaa, jossa vain vahvat pärjäävät? Missä on ihmisyys tämän kaiken keskellä? Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Hilkka Kemppi ihmettelee.

Aiemmat muutokset muun muassa opintotukeen ja valintajärjestelmään ovat jo kiristäneet opiskelijan opintoaikoja. Tämä jatkuva opiskelijan elämän hankaloittaminen johtaa tulokseen, jossa nuori joutuu todella miettimään, onko hänellä varaa lähteä opiskelemaan. Hallituksen esityksessäkin todetaan, että opintoja eniten hidastaa toimeentulon hankkiminen.

-Jos opinto-oikeutta kiristetään, eikö toimeentulon hankkiminen hankaloidu entisestään ja siten edelleen hidasta opintojen etenemistä? Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Anniina Sippola hämmästelee.

Keskustan opiskelijaliitto vaatii, että hallitus muistaa lakimuutoksia tehdessään, että opiskelijat ovat jo täysivaltaisia yhteiskunnan jäseniä, jotka tuottavat verorahoja. Mikä on hallituksen motiivi hankaloittaa heikommassa asemassa olevien opiskelijoiden mahdollisuutta valmistua?

Lisätietoja:
Hilkka Kemppi, puheenjohtaja, hilkka.kemppi(at)keskustaopiskelijat.fi, 050 389 7260
Anniina Sippola, varapuheenjohtaja, anniina.sippola(at)gmail.com, 0400 638 829

Jaa tämä artikkeli