Aleksi Koivisto: Kokeilupuolueen on kokeiltava myös itse

Keskusta uudistaa parhaillaan periaateohjelmaansa. Aatteellinen syväkyntö muuraa perustat puolueelle, mutta sen lisäksi meidän tulisi myös kehittää puolueen toimintatapoja. Pääministeripuolue keskusta uudistaa nyt Suomea kokeiluilla, mutta unohtaa uudistaa itsensä. Järjestökoneisto harmaantuu. Kesäkuussa saamme uuden puoluejohdon, jolla on edessään urakka.

Meidän tulee luoda uusia väyliä vaikuttaa. Mitä on kepulaisuus arjessa? Epäsäännölliset pullakahvit ja paperin pyörittely kunnallisjärjestön kanssa ei tuo uusia tekijätyyppejä mukaan toimintaan. Kunnallisjärjestöjen ja piirien on luotava projekteja, kampanjoita ja tekemisen meininkiä, joka innostaa ihmisiä mukaan. Tehdään yhdessä töitä tärkeän asian puolesta. Pelastetaan kyläkoulu, järjestetään keskusteluilta työttömyydestä tai valmistellaan yhdessä ideapaperi, kuinka kotikunnassa tehdään digivallankumous. 

Meidän on tehtävä keskustasta osallistava puolue. Arkadianmäen ja Apollonkadun tulee hyödyntää jäsenkentän osaaminen ja asiantuntijuus paremmin. Voitaisiinko kokeilla, että puolueen asettamiin työryhmiin olisi avoin haku? Nykyisin työryhmien valinta ja toiminta tapahtuvat salamyhkäisesti. Se näyttäytyy jäsenistölle hyvävelipoimintana ja epäselvänä päätöksentekokoneistona.

Viestintä on tarinoita ja tarinoilla saadaan ihmiset innostumaan. Meidän tulee uskaltaa panostaa viestintään. Sosiaalista mediaa on hyödynnettävä rohkeammin ja paremmin. Raikas graafinen ulkoasu, napakat videot ja havainnollistavat taulukot auttavat kansalaista ymmärtämään paremmin poliittisia syy-seuraussuhteita. Meillä on tällä hetkellä pienemmät resurssit viestintään kuin vihreillä.

Valitettavan monessa ukkopiirissä ollaan somen kanssa surkeassa tilanteessa. Voitaisiinko ensi kevään kuntavaalien ajaksi piiritoimistoille napata keskustaopiskelijoita koordinoimaan piirin some-kanavia? Kepuopiskelijat voisivat kiertää ja kouluttaa kuntavaaliehdokkaita. Puoluetoimistolle voitaisiin ottaa vaikka siviilipalvelusmies tekemään graafista suunnittelua ja tukemaan piiritoimistojen työtä.

Muut puolueet muuttuvat nyt meitä nopeammin. Seinäjoen puoluekokouksen varapuheenjohtaja- ja puoluesihteeriehdokkailta odotan rohkeita visioita ja avauksia, joilla lähteä kehittämään keskustaa kokeiluilla. Laitetaan myös keskusta kuntoon.

Aleksi Koivisto,
Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtaja

Share the Post:

Related Posts

7555 X Kiitos

Keskustaopiskelijat ry haluaa onnitella jäsentensä hyvistä tuloksista! Eurovaalit ovat ohi ja keskusta säilytti kaksi paikkaansa. Pikaisen analyysin perusteella on kuitenkin

Read More