Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja: – Ei enää uusia koulutusleikkauksia

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Anniina Sippola vaatii että hallituksen on kunnioitettava kilpailukykysopimuksen päätöksiä ja annettava koulutuksen järjestäjille sille luvattu kilpailukyvyn lisäys.

– Valtiovarainministeri Orpo esittää uusia koulutusleikkauksia kilpailukykysopimuksen ja puolueiden lupausten vastaisesti. Keskustan on nyt torjuttava ne, Sippola vaatii.

Kilpailukykysopimuksen määritelmässä koulutuksen järjestäjät eivät kuuluu julkisen sektorin ja siihen kohdistuvien leikkausten piiriin. Valtionvarainministerin budjettiestys perustuu kahdenlaiselle rajaukselle julkisesta sektorista. Saman sopimuksen sisällä ja siitä johtuvia päätöksiä tehtäessä ei voi käyttää kahta toisistaan poikkeavaa määritelmää ellei niistä ole erikseen sovittu.

-Kun kilpailukykysopimuksen allekirjoittajat ovat sopineet säästöistä ja leikkauksista, on valtionvarainministeriön kunnioitettava sopimusta vaikka tuntuisikin paremmalta laittaa rahat omaaan taskuun, Sippola huomauttaa.

– Mihin on unohtuneet lupaukset koulutusleikkausten loppumisesta? Jos tavoitteena on kansainvälisesti kilpailukykyinen koulutus, ei koulutuksesta ja sen kilpailukyvystä voi enää leikata, Sippola jatkaa.

 

Lisätietoja:
Anniina Sippola
puh. 050 389 7260
anniina.sippola(at)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli