Eemeli Rajala: Keskustan vahvistettava arvoja toiminnassaan

Keskusta on toiminut pääministeripuolueena kaksi ja puoli vuotta. Siitä huolimatta hallituksen toimet ovat olleet vahvasti oikeistolaista politiikkaa, ja keskusta on unohtanut arvojensa mukaisen politiikan.

Kukaan ei voi kiistää sitä faktaa, että taloustilanteessamme pitää leikata ja säästää, jotta velkaantuminen saadaan katkaistua ja talous tasaiseksi. Keskusta lähti Sipilän johdolla tekemään näitä vaikeita päätöksiä, ja talouskasvu on lähtenyt nousuun, samoin työllisyysluvut. Nämä luvut eivät kuitenkaan ole ainoat tekijät mitkä pitää ottaa huomioon päätöksiä tehdessä, maassamme on ihmisiä eikä pelkkiä lukuja. Hallituksen teot ovat jo kasvattaneet tuloeroja. Vaikka muutos ei olekaan vielä suuri, tuloerojen kasvattaminen ei ole ikinä hyväksyttävää.

Hyvänä esimerkkinä tästä on opiskelijaelämä, joka on kokenut vuoristorataa hallituksen päätösten jälkimainingeissa. Opintotuen dramaattiset leikkaukset ja sen seurauksena opiskelijoiden suurempi velkaantuminen oli todellinen shokki. Vaikka hallitus on tehnyt myös positiivisia päätöksiä opiskelijoiden suhteen, esimerkiksi yleisen asumistuen suhteen, yksi vähävaraisimmista kansanryhmistä on saanut kokea monta iskua hallituksen päästä. Keskustajohtoisen hallituksen päästä.

Keskusta nähdään puolueen sisällä inhimillisenä, realistisena puolueena, yhdenvertaisuuden puolustajana ja köyhän asialla olevana liikkeenä. Hallituksessa tehdyt päätökset eivät suurimmaksi osaksi ole olleet tämän liikkeen sisäisen näkemyksen mukaisia.

Mitä tälle sitten pitäisi tehdä?

Jokaisen keskustalaisen tulee katsoa peiliin ja kysyä itseltään mistä tämä asia johtuu, varsinkin hallituksessa ja eduskunnassa istuvat keskustalaiset. Meidän pitää liikkeenä myös olla kriittisiä itseämme kohtaan, jotta voimme kehittyä ja rakentaa entistä parempaa Suomea. Mutta tärkein asia mikä meidän tulee tehdä on kirkastaa omat arvomme puolueen sisällä sekä tehdä niiden arvojen mukaista politiikkaa jokaisesta kunnanvaltuustosta valtioneuvostoon saakka.

Keskustan Opiskelijaliiton tulee myös olla osa tätä liikkeen kehitystä ja tuoda omat arvonsa mukaan. Me emme ole pelkästään puolueen tulevaisuus vaan myös puolueemme nykypäivää.

Eemeli Rajala

 

Eemeli Rajala.

 

 

Share the Post:

Related Posts

7555 X Kiitos

Keskustaopiskelijat ry haluaa onnitella jäsentensä hyvistä tuloksista! Eurovaalit ovat ohi ja keskusta säilytti kaksi paikkaansa. Pikaisen analyysin perusteella on kuitenkin

Read More