Keskustaopiskelijat: Opintopsykologi jokaiseen korkeakouluun

Keskustan Opiskelijaliitto osallistuu tänään ensimmäistä kertaa järjestettävään valtakunnalliseen Opiskelijoiden mielenterveyspäivään jakamalla Nyyti ry:n kampanjan sanomaa myötätunnosta. Samalla Keskustan Opiskelijaliitto vaatii opintopsykologia jokaiseen korkeakouluun, jotta jokaisella korkeakouluopiskelijalla on mahdollisuus saada apua riittävän ajoissa.

Keskustaopiskelijat on huolissaan opiskelijoiden ohjauksesta ja opiskeluhyvinvoinnista korkeakouluissa. Toimeentuloon tehdyt heikennykset ja lainapainotteisuus sekä opiskelijoiden patistaminen työelämään opintojen ohella vaatii opiskelijan mielenterveydeltä enemmän. Tämän lisäksi opetuksen itsenäinen luonne on muuttumassa vahvemmin itseopiskelun suuntaan. Tukipalveluiden puute korkeakouluissa ajaa yhä useamman opiskelijan mielenterveysongelmiin.

Opintopsykologi ei hyödytä pelkästään opiskelijoita, vaan myös henkilökuntaa esimerkiksi opiskelijoiden ohjaus- ja tukipalveluiden kehittämisessä. Opintopsykologin tehtäviin kuuluu mm. auttaa opiskelijoita, joilla on oppimisvaikeuksia, paineita opiskeluissa tai ovat epävarmoja opiskeltavasta alasta. Tämän lisäksi opintopsykologin tehtäviin kuuluu oppilaitoksen kokonaisvaltainen opinto-ohjauksen kehittäminen.

“Suomi on luokiteltu maailman onnellisimmaksi maaksi vuonna 2018, silti maassamme voidaan valtavasti pahoin. Mielenterveysongelmat ovat kasvava haaste. Nyt tarvitaan ennaltaehkäiseviä toimia. Kukaan ei saa jäädä yksin paineidensa alle. Opintopsykologien turvaamisella jokaiseen korkeakouluun edesautetaan myös opiskelijoiden opintojen läpäisyä”, huomauttaa Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Keskustan Opiskelijaliiton paikallisosasto, Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset, ovat tehneet asiasta myös aloitteen puolueelle tulevan kesän Sotkamon puoluekokoukseen.

Lisätietoja:

Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

 

 

Jaa tämä artikkeli