JÄRJESTÖT: Perussuomalaisten nuorten, Kokoomuksen Nuorten Liiton ja KD-nuorten toiminta Allianssin suhteen paheksuttavaa

KANNANOTTO

1.12.2011

JÄRJESTÖT: Perussuomalaisten nuorten, Kokoomuksen Nuorten Liiton ja KD-nuorten toiminta Allianssin suhteen paheksuttavaa

Perussuomalaiset Nuoret, Kokoomuksen Nuorten Liitto ja Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret ovat ilmoittaneet eroavansa nuorisoalan yhteistyöjärjestö Allianssista.

Suomen nuorisoyhteistyö Allianssi tekee arvokasta työtä nuorten puolesta maassamme. Erityisen tärkeää on Allianssin työ nuorten yhdenvertaisuuden ja osallisuuden puolesta yhteiskunnassa. Kokoomusnuorten, Perussuomalaisten nuorten ja KD-nuorten ilmoitus erota tuli täytenä yllätyksenä muille järjestöille. Vielä muutama viikko sitten Allianssin syyskokouksessa jäsenjärjestöt olivat yhdessä hyväksymässä järjestölle strategiaa ja valitsemassa hallitusta. Yksikään eroamistempaukseen osallistuva järjestö ei ole nostanut eroamisasiaa mitenkään esille Allianssin toiminnassa aiemmin.

Jäsenyydestä eroavien järjestöjen johtojen sanankäänteet julkisuudessa ovat myös herättäneet pahennusta. Allekirjoittaneet järjestöt eivät tunnista sitä kuvaa, jonka eroavat järjestöt maalailevat Allianssista, ja vaativat heitä pahoittelemaan poliittisesti värittyneitä lausuntojaan, jotka halventavat Allianssin tekemään arvokasta työtä nuorten puolesta.

Maailmantaloudellisesti haastava tilanne ja valtiontalouden kestävyysvaje ennakoi vaikeita aikoja myös Suomeen. Vaikeassa taloustilanteessa usein nuoret saavat kantaa raskaimman taakan. Jo tämän takia on hämmästyttävää, että Kokoomusnuoret, Perussuomalaiset Nuoret ja KD – nuoret syytöksillään Allianssia kohtaan asettavat populismin vastuullisuuden edelle. Yhdessä, Allianssin katon alla toimimalla, nuorisojärjestöt voivat parhaalla mahdollisella tavalla edistää nuorten asiaa.

Helsingissä 1.12.2011

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry
Kokoomuksen Opiskelijaliito Tuhatkunta ry
Demarinuoret
Poikien ja tyttöjen keskus
Suomen keskustanuoret
Keskustan Opiskelijaliitto
Setlementtiliitto
Suomen Demokratian Pioneerien Liitto –SDPL ry
Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry
Svensk Ungdom
Suomen Ylioppilaskuntien Liitto SYL
Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijayhdistysten Liitto SAMOK
Vesaisten keskusliitto
4H-liitto
Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto –  SAKKI
Nuorten keskus ry
Kalevan Nuorten Liitto
Suomen Nuorisoseurojen Liitto
Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS

Lisätietoja:

Johan Ekman, Suomen Partiolaiset
0505923385, johan@scout.org
Allekirjoittaneet järjestöt antavat myös tarvittaessa lisätietoja

Share the Post:

Related Posts

Maurin eu-tunti

Tervetuloa kuuntelemaan legendaarista Mauri Pekkarista Keskustaopiskelijoiden webinaariin. Tilaisuudessa Mauri pohjustaa poliittista tilannetta ja vastaa kiperimpiinkin kysymyksiin. Linkki: https://meet.google.com/sqd-exzz-jsk

Read More