TIEDOTE: KOL:n Honkonen: Opiskelija on kokoomukselle kauppatavaraa

TIEDOTE

21.2.2012

 

Julkaisuvapaa heti

 

KOL:n Honkonen: Opiskelija on kokoomukselle kauppatavaraa

 

Kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistö ajoi eduskuntavaalien aikaan opintotukea indeksiin kuin käärmettä pyssyyn. Valitettavasti alle vuodessa takki on kääntynyt. Eilen julkaisemassaan blogissa Männistö vaati kaikkien indeksiin sidottujen etuuskorotusten jäädyttämistä 2,5 vuodeksi. Tämä merkitsee myös hallitusohjelmaan kirjatun opintotuen indeksiin sitomisen perumista.

 

Opiskelijat ovat jo pitkään olleet syrjitty väestöryhmä. Vaikkei opintotuen sitominen hintaindeksiin toisikaan lyhyellä aikavälillä pikavoittoja opiskelijoille, on se pitemmän päälle tunnustus opiskelijoiden ja osaamistaan kehittävien arvostuksesta yhteiskunnassa.

 

Onneksi kokoomuksesta näyttää löytyvän vielä ainakin yksi aito sivistyspoliitikko, kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Akseli Hakala, joka tuoreeltaan tyrmäsi Männistön avauksen.

 

Lisätietoja:

 

KOL:n puheenjohtaja Petri Honkonen, petri.honkonen(at)keskustaopiskelijat.fi, 050-3897260

Jaa tämä artikkeli