KOL: Korkeakoulutuksen alueellinen tasa-arvo on Suomen kilpailukyvyn tae!

Keskustan Opiskelijaliiton mielestä suomalainen ylioppilasliike on lähtemässä vaaralliselle polulle, mikäli se hyväksyy sellaisenaan Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokouksessa Tampereella käsitteillä olevan liittokokouskannanoton.

-Pohjaesityksen mukaisessa kannanotossa SYL olisi ryhtymässä ”arvioimaan kriittisesti” filiaalien ja yliopistokeskusten asemaa, eli käytännössä kannattamaan niiden lakkauttamista. Tällaisen korkeakoulupolitiikan tukeminen johtaisi käytännössä yliopistokoulutuksen alueellisen saatavuuden heikkenemiseen entisestään, muistuttaa KOL:n liittohallituksen jäsen Jaakko Mäki-Petäjä.

Tälläkin hetkellä esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalta ja Uudeltamaalta lähtöisin olevia opiskelijoita on merkittävästi enemmän kuin näiden maakuntien suhteellinen osuus maan väestöstä antaisi odottaa.
Aliedustettuina ovat puolestaan ”yliopistottomista” maakunnista kotoisin olevat opiskelijat. Alueellisesti kattava yliopistoverkosto onkin ainoa mahdollinen keino saada parhaat mahdolliset voimat rakentamaan kaikkien suomalaisten hyvinvointia koulutuksen ja sivistyksen avulla.

-Toki suomalaisen alueelliseen tasa-arvoon pyrkivän yliopistojärjestelmän alasajo on välttämätöntä, mikäli Kataisen hallitus jatkaa nykyistä korkeakoulutuksen alasajoon tähtäävää politiikkaansa. Toinen asia on sitten se, kannattaako y-liikkeen olla tällaisen Suomen tulevaisuutta nakertavan politiikan aisankannattaja, kyselee KOL:n puheenjohtaja Petri Honkonen.

Jaakko Mäki-Petäjä
Keskustan Opiskelijaliiton liittohallituksen jäsen makipeja(a)mail.student.oulu.fi

Petri Honkonen
Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja petri.honkonen(at)keskustaopiskelijat.fi
(050 389 7260)

Jaa tämä artikkeli