Keskustaopiskelijoiden Hakala: Kokoomusnuorten linjanvedoissa fasismin ituja

KANNANOTTO 9.9.13

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Jirka Hakala tyrmää kokoomusnuorten tuoreet linjaukset vaarallisina ja vastenmielisinä. Kokoomusnuorten tuoreimpien näkemysten mukaan kiintiöpakolaisia ei tule enää vastaanottaa, kansanryhmää vastaan pitää saada kiihottaa vapaasti ja vähemmistövaltuutetun tehtävät on lakkautettava. Hakalan mukaan nyt on selvää, ettei kokoomusnuorten puhe ”heikommasta aineksesta” ollut yksittäistapaus.

– Kokoomusnuorten heikkoja vastaan iskevä ja avoimen rasismin tervetulleeksi toivottava politiikka on myrkkyä sivistyneelle, empaattiselle yhteiskunnalle. Yksilökeskeistä ja vahvojen menestyjien ylivaltaa ihannoiva kokoomusnuorten maailmankuva tuo kaikuja 1930-luvun Euroopan synkimmiltä hetkiltä, toteaa Hakala.

Hakala vaatiikin puoluerajat ylittävää tuomiota kokoomusnuorten linjauksilla, ja muistuttaa ettei ääriaineksille saa antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Pakolaisleireiltä ja sodan keskeltä valikoidut kiintiöpakolaiset ovat Suomelle erittäin pieni taloudellinen panostus ja tarvittava tuki kansainvälisen yhteistyön avunannossa maailman heikoimmassa asemassa oleville. Pienen pakolaisjoukon auttaminen on Hakalan mukaan tulevaisuudessakin velvollisuutemme.

–  Yhteiskunta ei saa koskaan kääntää selkää heikoimmille. Sen sijaan yhteiskunnan rakenteiden on mahdollistettava yhdessä auttaminen ja toisaalta taattava turvallinen elämä kaikille suomalaisille. Rasismille ja kansanryhmää vastaan kiihottamiselle on oltava jatkossakin nollatoleranssi. Fasistinen maailmankuva ei saa saada enempää jalansijaa suomalaisessa politiikassa, vaatii Hakala.

lisätietoja:

Jirka Hakala

jirka.hakala@keskustaopiskelijat.fi

050 389 7260

Jaa tämä artikkeli