Poliittiset opiskelijajärjestöt opetusministeri Krista Kiurulle: Poliittinen toiminta korkeakouluissa sallittava

TIEDOTE
JULKAISUVAPAA HETI

Poliittiset opiskelijajärjestöt, opetusministeri Krista Kiuru, Suomen Ylioppilaskuntien liitto, Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntienliitto, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ja Suomen yliopistot UNIFI kokoontuivat keskiviikkona 11.9. Opetus- ja Kulttuuriministeriöön keskustelemaan poliittisesta toiminnasta korkeakouluissa.

Tilanne suomalaisissa korkeakouluissa on kaukana hyvästä poliittisen toiminnan osalta, sillä yhä moni korkeakoulu suhtautuu nuivasti tai jopa kieltää poliittisen toiminnan eri ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Poliittiset opiskelijajärjestöt ovat jo usean vuoden vaatineet avoimuutta ja suvaitsevaisuutta korkeakouluyhteisöön.

“Poliittiset opiskelijajärjestöt palvelevat demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa, ja näkisimme korkeakoulut mieluummin yhteistyökumppaneina työssämme kuin toimintamme vastustajina”, poliittisten opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat kertovat.

Tapaamisessa poliittiset opiskelijajärjestöt vaativat opetusministeriltä, rehtorineuvostojen ja opiskelijoiden edustajilta kannanottoa tasavertaisten toimintamahdollisuuksien puolesta.

Poliittisten opiskelijajärjestöjen mukaan heillä tulee olla yhtäläiset oikeudet toimia korkeakouluissa kuin muillakin korkeakouluyhteisön jäsenillä.

“Meillä Suomessa on Euroopan, jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuinen järjestelmä, jossa eri aatesuuntia edustavat poliittiset opiskelijajärjestöt tekevät tiivistä yhteistyötä ja laativat jopa yhteisiä kannanottoja. Mielestämme näin ainutlaatuinen tilanne tulee hyödyntää paremmin, eikä sulkea ovia edestämme”, pohtivat poliittisten opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat.

Myös opetusministeri Kiuru on poliittisten opiskelijajärjestöjen kanssa samaa mieltä poliittisen toiminnan mahdollistamisesta korkeakouluissa.

Poliittiset opiskelijajärjestöt voivat hänen mielestään olla osaltaan toteuttamassa nuorten yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen kasvattamista opiskelija- ja ylioppilaskuntien sekä korkeakoulujen kanssa.

“Kannustan opiskelijoita olemaan aktiivisia jo opiskeluaikanaan. Koen poliittisen toiminnan korkeakouluissa positiivisena asiana ja vetoankin korkeakouluihin ja opiskelija- sekä ylioppilaskuntiin, jotta he ottaisivat poliittiset opiskelijajärjestöt avoimesti mukaan kehittämään korkeakouluyhteisöä”, linjaa opetusministeri Krista Kiuru.

Helsingissä 11.9.2013

Keskustan Opiskelijaliitto (KOL)
puheenjohtaja Jirka Hakala, p. 050 389 7260, jirka.hakala(at)keskustaopiskelijat.fi

Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry puheenjohtaja Akseli Hakala, p. 044 7760 773, akseli.hakala(at)kokoomusopiskelijat.fi

Liberaalit Opiskelijat LSK ry
puheenjohtaja Elin Blomqvist, p. 040 775 3040, elin.blomqvist(at)liberal.fi

Perussuomalaiset Nuoret ry
puheenjohtaja Simon Elo, p. 0400 988 960, simon.elo(at)ps-nuoret.fi

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry puheenjohtaja Anette Karlsson, p. 045 112 9299, puheenjohtaja(at)sonk.fi

Suomen Kristillisdemokraattiset (KD) Nuoret ry puheenjohtaja Lauri Kangasniemi, p. 040 129 0889, puheenjohtaja(at)kdnuoret.fi

Vasemmisto-opiskelijat ry
puheenjohtaja Antti Kettunen, p. 044 076 3351, puheenjohtaja(at)vasemmisto-opiskelijat.fi

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO ry puheenjohtajat Veli-Matti Partanen ja Maria Ohisalo, p. 040 703 4185, puheenjohtajat(at)vino.fi


Jaa tämä artikkeli