TIEDOTE: Jyväskylän Keskustaopiskelijat: Arttu Karila KOL:n liittohallitukseen

Jyväskylän Keskustaopiskelijat JOK ry esittää Arttu Karilaa Keskustan Opiskelijaliiton liittohallitukseen. Arttu on JOKin uusimpia tulokkaita ja näyttänyt pätevyytensä heti osastoon liityttyään.

Jämsäläislähtöinen, 21- vuotias Arttu on aktiivinen musiikin harrastaja ja huoli paikallisen musiikkiopiston säilymisestä toikin tämän miehen politiikan pariin.

Artun juuret Keskustan jäsenenä ulottuvat Vanhasen aikaan, mutta aktivoiduttuaan tänä keväänä hän on ollut mukana mm. Keskustanuorten periaateohjelman työstämisessä ”Kulttuuri ja Sivistys” -työryhmässä, sekä osallistujana Politiikan Akatemiassa ja nyt Vaikuttaja2020 -koulutuksessa. 

Aloitettuaan tänä syksynä opiskelun Jyväskylän Kauppakorkeakoulussa, Arttu on osallistunut aktiivisesti Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden toimintaan ja syksyn edustajistovaalikampanjointiin: ”KOL:n jäseniin tutustuttuani olen vakuuttunut siitä omistautumisesta mikä tästä joukosta löytyy. Tässä porukassa on hyvä olla. Opiskelijana olen luonnollisesti kiinnostunut siitä, mihin suuntaan koulutusta Suomessa kehitetään ja haluan olla vaikuttamassa siihen.” 

Karila on huolissaan Suomen koulutuspolitiikan ihmisiä eriarvoistavasta suunnasta, joka antaa tilaa yksityissektorin toimijoille. Tästä esimerkkeinä ovat valmennuskursseja pyörittävien yritysten kasvu ja yksityisten korkeakoulujen rantautuminen Suomeen: ”Näillä markkinoilla rikkaat sanelevat yksipuolisesti, ketkä opiskelijat pääsevät opiskeluelämään kiinni. Omat lähtökohtani mahdollistivat valmennuskurssille osallistumisen, mutta jo useisiin tuhansiin euroihin nousevat osallistumismaksut muodostavat useimmille lukukausimaksuihin verrattavissa olevan, ylitsepääsemättömän ja pakollisen kulun.”

”Arttu tarttui ihailtavalla innolla toimeen heti syksyn alusta. JOKissa on syksyn mittaan huomattu, että hänellä on meille ja koko liitolle paljon annettavaa. Uskon, että KOL tarvitsee liittohallitukseensa juuri Artun omaamaa intoa ja tehokkuutta.” 

Johanna Karjula
KOL:n 2. varapuheenjohtaja 2013


Lisätietoja
:
Arttu Karila
arttu.j.e.karila(at)student.jyu.fi

Jaa tämä artikkeli