Keskustaopiskelijoiden Hakala: Oulun yliopiston rehtori Lajusen erottava

Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Jirka Hakala vaatii Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajusen eroa tehtävistään Oulun yliopiston jatkuvien talousvaikeuksien johdosta. Oulun yliopiston historiallisen suuret yt-neuvottelut ovat jo toiset tällä vuosikymmenellä.

-Oulun yliopistoa 21 vuotta johtanut Lajunen on ajanut yliopiston karille kerta toisensa jälkeen. Katastrofaalisen huonosti johdetun Oulun yliopiston on saatava tuoretta verta johtoportaaseen ja osaavan kapteenin peräsimeensä ennen kuin vahingot saavuttavat nykyistäkin suuremmat mittasuhteet, vaatii keskustaopiskelijoiden Hakala.

Oulun yliopiston toiset ja Suomessa harvinaiset yliopistoa koskettavat YT-neuvottelut koskettavat peräti 1700 työntekijää kolmestatuhannesta. Oulun yliopistoa uhkaavat jättileikkaukset tarkoittaisivat Hakala mukaan rajua iskua niin koulutuksen kuin tieteenkin laadulle. Hakalan näkemyksen mukaan Lajusen näytöt puhuvat puolestaan.

-Oulun yliopiston johdon jatkuva ajaminen täysillä päin seinää on vahingollista koko pohjoiselle Suomelle. Oulun yliopistoa johtaneen rehtori Lajusen on syytä vetää tuoreimmista talousongelmista oikeat johtopäätökset ja jättää tehtävänsä, jotta Oulun yliopiston suunta muuttuisi vihdoinkin kohti parempaa, vaatii Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Jirka Hakala.

 

Lisätietoja:

puheenjohtaja Jirka Hakala

jirka.hakala(at)keskustaopiskelijat.fi

050 389 7260

Jaa tämä artikkeli