Keskustaopiskelijoiden Hakala: Eurovaalit ovat ilmastovaalit

Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Jirka Hakala penää puolueilta ja eurovaaliehdokkailta selkeitä kannanottoja EU:n roolista ja toimista ilmastonmuutoksen vastaisessa kampanjassa. Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n tuore raportti on tärkeä muistutus ilmastonmuutoksen tuomista valtavista globaaleista ja eurooppalaisista uhkakuvista, joihin on vastattava välittömästi. Toimet ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi ovat osoittautuneet riittämättömiksi, ja maailmantalouden hiljalleen elpyessä on vaarana myös ilmastopäästöjen entistä kiivaampi tupruttelu, Hakala muistuttaa.

-Euroopan unionin tärkein ja akuutein huoli on ilmastonmuutos. EU:n on keskityttävä niin Euroopassa kuin maailmanlaajuisestikin kasvihuonepäästöjen rajuun vähentämiseen. Tämä edellyttää ilmastonmuutoksen torjumisen priorisointia jokaisen poliitikon ja koko EU:n ykköstavoitteeksi, vaatii Hakala.

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja onkin huolestunut eurovaalikeskustelun pyörimisestä tuotannon, talouskasvun ja kurkkudirektiivien ympärillä. Talouden kriisitietoisuus on vahvaa, mutta ilmastonmuutoksen merkitystä ei korosteta ohjelmissa tai esiintymisissä läheskään riittävästi. Hakala vaatiikin kuluneen eurooppajargonin ja lyhytnäköisen omaneduntavoittelun vaihtamista selkeisiin ilmastopoliittisiin linjauksiin: Tarvitaan selkeitä toimia uusiutuvan energian lisäämiseksi, päästöjen vähentämiseksi ja energian säästämiseksi. Median ja äänestäjien ei tule päästää MEP-ehdokkaita helpolla.

-Eurokriisi on pieni ongelma ilmastonmuutokseen verrattuna. Kyse on yhtä lailla Suomen edusta ja maailman tulevien sukupolvien elinmahdollisuuksien turvaamisesta. Emme voi enää laukata laput silmillä kohti katastrofia, nyt on eurooppalaisen johtajuuden ja globaalin toiminnan aika, linjaa keskustaopiskelijoiden Hakala.

lisätietoja:

Jirka Hakala
050 389 7260
jirka.hakala(at)keskustaopiskelijat.fi

 

 

Jaa tämä artikkeli