Keskustaopiskelijoiden Hakala ja Vasemmisto-opiskelijoiden Parkkinen: Luuvitonen iskee opiskelijoita vyön alle

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Jirka Hakala ja Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Tiina Parkkinen tyrmäävät hallituksen päätöksen kurittaa opiskelijoita kovalla kädellä. Hallitus leikkaa kehyspäätöksellään rajusti sekä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöltä että opiskelija-asuntosäätiöiltä poistamalla molempien vuokratuen. Tämä tarkoittaa esim. YTHS:n tulovirtaan vähintäänkin kymmenen prosentin lovea. Lisäksi vuoden takainen lupaus opintotuen nostamisesta indeksikorotuksella petetään.

-Hallituksen päätökset tarkoittavat jo valmiiksi heikkotuloisille opiskelijoille vuokrankorotuksia sekä heikompaa terveydenhoitoa. Samalla terveydenhoitomaksut ajetaan kovaan nousuun. Hallituspuolueet pidentävät opintoaikoja leikkaamalla opiskelijoiden toimeentulosta ja hyvinvoinnista, toteavat Parkkinen ja Hakala.

Hallitus iskee myös pienituloisten alanvaihtajien kimppuun viemällä toista tutkintoa hakevilta opintotuet. Puheenjohtajien mukaan tämä eriarvoistaa koulutusjärjestelmäämme entisestään: heikosti toimeentulevien mahdollisuudet alanvaihtoon heikkenevät, kun ensisijainen tukimuoto leikataan yläfemmahallituksen kabinettipäätöksellä kylmästi pois.

-Tulevaisuudessa yhä useampi opiskelija joutuu opiskelun sijaan käymään töissä edes niukan opiskeluaikaisen toimeentulon turvaamiseksi. Päätöksen seurauksena köyhillä on siis yhä vähemmän aikaa keskittyä opiskeluun ja vähemmän resursseja hakeutua korkeakoulutuksen piiriin. Hallitus tekee opiskeluvuosista sekä fyysisesti että henkisesti raskaampia niille, joiden taloudellinen tausta on heikko, muistuttavat Hakala ja Parkkinen.

Lisätietoja:

Jirka Hakala, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja

050 389 7260, jirka.hakala@keskustaopiskelijat.fi

 

Tiina Parkkinen, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja

045 1759474, puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi

 

Jaa tämä artikkeli