Keskustaopiskelijat: Stubbin sosiaaliturvalinja joutaa romukoppaan

Keskustan Opiskelijaliitto on pettynyt pääministeri Stubbin sosiaaliturvalinjauksiin. Kokoomuksen puheenjohtaja linjasi lapsilisäleikkauksia puolustaessaan, että köyhimmiltä etuuksien leikkaaminen ei ole haitaksi, koska pienituloisimmat voivat anoa sosiaalitoimistosta toimeentulotukea.

-Stubbin logiikka on käyttökelvoton. Pienituloisten sitominen yhä tiukemmin toimeentulotukeen on väärä kehityssuunta.

-Ensisijaisen sosiaaliturvan, eli Kelan myöntämien etuuksien, ideana on taata perustoimeentulo. Yhä useamman putoaminen anelemaan toimeentulotukea sosiaalitoimistosta kertoo rikkinäisestä järjestelmästä, keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Jirka Hakala muistuttaa.

Keskustaopiskelijat vaativatkin sosiaaliturvan kokonaisuudistusta. Sata-komitea 2.0:n on aloitettava työnsä eduskuntavaalien jälkeen. Tavoitteeksi on asetettava nykymallin korvaava perustulomalli, jossa työn vastaanottaminen on aina järkevää ja kaikista köyhimpien kohtaama paperisota on minimoitu.

-Repaleinen systeemimme lannistaa kannustinloukuilla, monimutkaisuudella ja turhalla byrokratialla. Järjestelmätason uudistuksen aika on nyt, Hakala vaatii.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Jirka Hakala, 050 3897260
jirka.hakala(at)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli