Vaasan Keskustaopiskelijat: Sakari Tuomisto Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajaksi

Sakari Tuomisto.JPGVaasan Keskustaopiskelijat esittää Sakari Tuomistoa Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajaksi. Tuomistolla on vankkaa kokemusta opiskelijapolitiikasta, halua kantaa vastuuta ja selkeä poliittinen linja, jolla johtaa keskustalaista opiskelijaliikettä. Sakarista KOL saa osaavan ja vahvan puheenjohtajan.

”Haluan kantaa vastuuta koko keskustalaisen opiskelijaliikkeen puolesta. Olen valmis työskentelemään eduskuntavaalimenestyksen eteen ehdokkaiden rinnalla, tukemaan jäsenosastoja kampuksilla ja paikallisosastoissa sekä tekemään väkevästi kansallisen tason politiikkaa.” Tuomisto kertoo ajatuksistaan puheenjohtajaksi pyrkimisestä. ”Koulutuspolitiikan suuri linja on ollut väärä jo kauan. Kansallista osaamista ei rakenneta pakotteilla ja rajoitteilla vaan joustavuudella, saavutettavuudella ja uskolla ihmisen sisäiseen tarpeeseen kehittyä”

Sakari on toiminut kuluvana vuonna Keskustan Opiskelijaliiton 1. varapuheenjohtajana, Vaasan Yliopiston Ylioppilaskunnan hallituksen koulutuspolitiikasta vastuullisena jäsenenä ja Keskustan puoluehallituksen varajäsenenä. Vuonna 2013 hän johti Vaasan Keskustaopiskelijoita ja toimi KOL:n liittohallituksen varajäsenenä. Lisäksi Tuomisto on toiminut Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten johtokunnassa, Laihian kirkkovaltuustossa ja monessa muussa luottamustoimessa.

Kauppatieteitä viidettä vuotta opiskelevan Tuomiston vahvuuksia ovat kokemus sekä KOL:n paikallisosaston johtamisesta sekä liittotason asioista. Toimintakenttä on hänellä vahvasti hallussa. Johtamiskokemusta Tuomisto on kerännyt työskentelemällä työnjohtajana, toimimalla KOL:n paikallisosaston puheenjohtajana, ylioppilaskunnan edunvalvontavaliokunnan puheenjohtajana ja useiden työryhmien vetäjänä.

”Sakari on ollut Vaasan Keskustaopiskelijoissa innostava, kaikki huomioiva ja esimerkillinen toimija. Keskustan Opiskelijaliitto kaipaa vahvaa osaajaa tukemaan ja aktivoimaan paikallisosastojen toimintaa ympäri Suomea. Sakarin vahvasta koulutuspoliittisesta osaamisesta on erityisesti hyötyä KOL:n johtotehtävissä.” Kertoo Vaasan Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Sirma Raivio.

Lisätietoja:
Sakari Tuomisto, sakari.tuomisto1(at)gmail.com, 0400 531607

Jaa tämä artikkeli