Helsingin Keskustaopiskelijat: Anniina Sippola Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajaksi

Anniina_Sippola.jpgHelsingin Keskustaopiskelijat esittää artenomiopiskelija Anniina Sippolaa Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajaksi. 27-vuotias Sippola on toiminut tämän vuoden Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hallituksessa ja sitä ennen useamman vuoden aktiivisesti Hämeenlinnassa opiskelijapolitiikassa. Lisäksi Sippola on toiminut tänä vuonna asiantuntijajäsenenä Keskustaopiskelijoiden hallituksessa.

Kauhavalta kotoisin oleva Sippola on ollut pienestä pitäen keskustalainen, mutta aktivoitunut vasta opiskelijakunnan toimintaan lähdettyään. Tunnolliseksi luonnehdittu Sippola heittäytyi edunvalvonnan ja järjestötyön maailmaan heti täysillä ja on sillä tiellä edelleen. Hakemistaan Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajaksi Sippola perustelee itselleen ominaisena liikkeenä:  “En halua seurata sivusta, vaan olla itse toiminnassa vahvasti mukana. Tuntuu luonnolliselta hakea mukaan Keskustaopiskelijoiden hallitukseen, jossa kanssatoimijat jakavat arvoni ihmisyydestä ja sivistyksestä. Keskustaopiskelijoista on muodostunut minulle koti, jonka arjessa haluan jatkaa työskentelyäni.”

Sippola on toiminut aiemmin muun muassa Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana. Sekä vuodet opiskelijakuntatoiminnassa että SAMOKissa ovat antaneet kovaa kokemusta järjestötyöstä ja koulutuspolitiikasta. “Maakuntiin toiminnassaan vahvasti nojaavat ammattikorkeakoulut ovat keskustaliikkeelle tärkeä asia ja sen tulee yhä vahvemmin näkyä myös Keskustaopiskelijoissa. Haluan antaa oman panokseni tähän työhön”, Sippola linjaa.

Laajat verkostot sekä puolueen sisällä, että muualla järjestökentällä antavat Sippolalle valmiudet tukea liittoa ja sen puheenjohtajaa vaikuttamistyössä vaativana vaalivuonna. Erityisesti toimiminen valtakunnallisen eurovaalikampanjan vetäjänä on antanut kokemuksia, joita voi hyödyntää ensi vuoden vaalityöskentelyssä. “Ensi kevät on Keskustalle erittäin tärkeä, kun kansa valitsee uudet päättäjät. Keskustaopiskelijoiden tehtävä on näkyä ja kuulua ja olla raikastamassa keskustan ääntä”, Sippola suunnittelee.

“Keskustaopiskelijat tarvitsee riveihinsä osaamista ammattikorkeakoulupuolelta. Anniina ymmärtää sekä opiskelijakuntien toimintaa, että ammattikorkeakoulujärjestelmän ja sen tarpeet ja on siksi tärkeä voimavara meille. Hän ottaa rohkeasti kantaa epäkohtiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja”, toteaa Helsingin Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Markus Saarinen.

Lisätietoja:
Anniina Sippola, 050 3891004, anniina.sippola(at)samok.fi
Markus Saarinen, 050 5737337, markus.saarinen(at)helsinki.fi

Jaa tämä artikkeli