Vaasan Keskustaopiskelijat: Koivisto Keskustan Opiskelijaliiton liittohallituksen

Aleksi Koivisto.JPGVaasan Keskustaopiskelijat esittävät ylpeinä Aleksi Koivistoa Keskustaopiskelijoiden liittohallitukseen. 20-vuotias Koivisto opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotiedettä. Hän on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, jossa hän toimii kotikaupunkinsa Ähtärin sivistyslautakunnan jäsenenä ja varavaltuutettuna.

Viime vuoden edustajistovaaleissa Keskeiset tekivät näyttävän paluun Vaasan yliopiston ylioppilaskuntaan, sillä Aleksi valittiin kunnon äänipotilla edustajiston jäseneksi. Koivisto on toiminut tällä kaudella myös ainejärjestönsä Hallinnoijat ry:n ja Vaasan Keskustaopiskelijoiden hallituksen jäseninä. Koivisto vaikuttaa tämän vuoden Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton ja Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaiden liittohallituksien jäseninä.

”Tämä vuosi on ollut uskomattoman hieno. Ähtärin kuntapolitiikan ja Vaasan yliopistopolitiikan lisäksi olen saanut vaikuttaa myös valtakunnallisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen liittohallituksissa. Olen päässyt verkostoitumaan, kouluttautumaan ja vaikuttamaan monilla foorumeilla” kertoo Koivisto vuodestaan.
Kaudella 2015 liittoa ovat vastassa niin eduskunta- kuin edustajistovaalitkin. Koivisto tahtoo olla mukana terävöittämässä Keskustaopiskelijoiden koulutuspoliittisia linjoja edustajistovaaleihin. Koulutuksen joustavuus ja työelämälähtöisyys ovat hänelle tärkeitä teemoja. Keskustaopiskelijoiden on herätettävä opiskelijoissa uskoa ja luottamusta. Ehdokkaita edustajistovaaleihin on saatava enemmän ja edaattoreita on koulutettava. Edustajistovaaleihin on hänen mukaansa lähdettävä räjähtävällä yhteishengellä ja energialla.

”Mulla on vahvaa näkemystä ja kokemusta siitä kuinka järjestön näkyvyyttä ja toimintaa on kehitettävä. Keskustan Opiskelijaliittoon on saatava lisää vuorovaikutteisuutta meidän keskustaopiskelijoiden välille. Hyvät ideat, käytänteet ja toimintatavat tulee saada siirrettyä osastoista osastoihin, osastoista ylioppilaskuntiin ja yliopistoihin” jatkaa Koivisto.

”Keskustan opiskelijaliiton on oltava rohkea keskustelija ja puolueen edistysmielinen tiennäyttäjä. Keskustaa ei yleisesti mielletä koulutuspolitiikan puolustajana ja puolueena. Se on fakta, se on uskallettava myöntää ja sen muuttamiseksi haluan tehdä töitä” linjaa Koivisto.
”Aleksi on tekijätyyppi. Hänellä on uskomaton innokkuus, energia ja intohimo yhteisten asioiden hoitoon. Hänen aktiivisuutensa edustajistossa ja sosiaalinen persoonansa kampuksella ovat antaneet Vaasan Keskustaopiskelijoille paljon. Liittohallituksen tiimiin tarvitaan Aleksin aurinkoista asennetta ja rautaista kokemusta koulutuspolitiikasta, edunvalvonnasta ja järjestötoiminnasta” vakuuttaa Vaasan Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Henni Sippola.

 
Jaa tämä artikkeli