Keskustanuoret ja Keskustaopiskelijat: Tavoitteena nuorten tulevaisuussopimus

Keskustanuoret ja Keskustaopiskelijat ovat kutsuneet sitoutumattomat opiskelija- ja nuorisojärjestöt nuorten tulevaisuusneuvotteluihin. Tavoitteena on tuoda nuorten ääni vahvemmin osaksi hallitusneuvotteluja ja evästää hallitusneuvottelijoita huomiomaan tulevat sukupolvet. Järjestöjä on pyydetty vastaamaan vastaaviin kysymyksiin kuin Juha Sipilän etujärjestöille esittämät. Toiveena on kuitenkin että vastauksissa kuuluisi erityisesti nuorten ääni. Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden järjestöille esittämät kysymykset:

1. Millä keinoilla saamme aikaan tuottavuushypyn suomalaisen työn, julkisen sektorin ja yritystoiminnan kilpailukyvyn parantamiseksi? Avatkaa näkökulmianne keinoista, joilla Suomen kilpailukykyä olisi mahdollista kasvattaa.

2. Millä keinoilla voimme madaltaa työllistämisen kynnystä? Avatkaa näkökulmianne keinoista esimerkiksi nuorisotyöttömyyden torjumiseksi, yrittäjäksi ryhtymisen helpottamiseksi sekä työllistämismahdollisuuksien parantamiseksi.

3. Millä keinoilla saamme työttömyyden hoitamiseen käytettävät määrärahat aktivoivampaan käyttöön? Avatkaa näkökulmianne keinoista esimerkiksi työurien pidentämiseksi alkupäästä, nuorten sosiaaliturvan kehittämisestä sekä nuorisotakuun kehittämisestä.

4. Millä keinoilla sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta on tavoiteltava?

Hallitusneuvottelujen edetessä kovalla tahdilla on myös nuorten tulevaisuusneuvottelujen aikataulu tiukka. Vastauksia kysymyksiin odotetaan ensi viikon maanantaina ja samaisella toukokuun ensimmäisellä viikolla on tarkoitus käydä laajemmat neuvottelut sekä toimittaa nuorten tulevaisuussopimus hallitusneuvottelijoiden käyttöön.

Mukaan on kutsuttu Akavan opiskelijoiden valtuuskunta, Finlands Svenska Skolungdomsförbund, MTK Maaseutunuoret, Opiskelijoiden Liikuntaliitto, SAK Nuoret, STTK-Opiskelijat, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI, Suomen opiskelijakuntien liitto, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU, Suomen ylioppilaskuntien liitto ja Yrittäjänuoret.

Lähes kaikki kutsutut järjestöt ovat ilmaisseet kiinnostuksensa osallistua nuorten tulevaisuussopimuksen valmisteluun. Keskustanuoret ja Keskustaopiskelijat ovat kiinnostuneita kuulemaan vastauksen edellä mainittuihin kysymyksiin myös muilta järjestöiltä ja tahoilta. Vastauksia voi toimittaa ma 4.5.2015 kello 12:00 mennessä osoitteeseen tuomas.meriniemi@keskustanuoret.fi.

LISÄTIETOJA:

Hilkka Kemppi
Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja
050 389 7260
hilkka.kemppi@keskustaopiskelijat.fi

Teppo Säkkinen
Keskustanuorten puheenjohtaja
050 384 6820
teppo.sakkinen@keskustanuoret.fi

Jaa tämä artikkeli