Marie Okkonen: Otetaan nuoret huomioon kampanjoinnissa

Rakkaat kansanedustaehdokkaat, vaalipäälliköt ja tukiryhmät. Ei varmaan liene tarpeellista teille edes mainita, että vaalipäivä odottelee aivan nurkan takana.

Olen saanut seurata positiivisen tekemisen meininkiä, kuullut tulevaisuuteen katsovia puheenvuoroja ja nähnyt, kuinka sosiaalinen media täyttyy värikkäistä ja iloisista kuvistanne.

YKSI SEIKKA minua kuitenkin huolettaa. Olemmeko tavoittaneet riittävästi nuoria ja opiskelijoita?

Onko heidän luokseen hakeuduttu riittävän aktiivisesti, ja onko pyritty näkymään tavoilla, jotka he huomaavat?

Onko keskusteltu heille tärkeistä asioista, ja tuntevatko nuoret ja opiskelijat, että heillä on riittävästi vaihtoehtoja, joista valita oma ehdokas?

SUOMALAISET nuoret äänestävät varsin passiivisesti, ja puhumme jatkuvasti siitä kuinka heitä pitäisi aktivoida ja saada osallistumaan yhteiskuntamme rakentamiseen.

Sana politiikka on monelle myrkkyä, monet nuoret eivät usko vaikutusmahdollisuuksiinsa, ja opiskelijoiden äänestysintoa saattaa hillitä ehdokkaiden vieraus uudella paikkakunnalla.

HALUAISIN muistuttaa teitä rakkaat ehdokkaat, että teillä kaikilla on kampanjanne aikana mitä parhain mahdollisuus vaikuttaa tähän.

Enkä nyt puhu pelkästään listojen nuorista tai opiskelevista ehdokkaista, tarkoitan jokaikistä.

Asia koskettaa koko kansakuntaa ja on kriittinen sen eteenpäin viemiseksi ja elinvoimaisena säilyttämiseksi.

Pyytäisin, ettei kukaan tuijottaisi laput silmillä omaa laskelmoitua kohderyhmäänsä.

TOIVON sydämeni pohjasta, että jokainen listamme ehdokas pitää asianaan myös nuorten ja nuorten aikuisten sukupolven aktivoimisen ja varmasti moni niin tekeekin.

Yllytän kuitenkin vielä miettimään, kuinka voisitte tavoittaa vielä muutaman nuoren ennen vaalipäivää (tupaillat ja torit eivät kuulu keinovalikoimaan).

LOPUKSI vielä pieni huomio: yritetään olla puhumatta ”nuorista” objektina, joille täytyy tehdä jotakin, vaan pyritään osallistamaan heitä yhteiselle matkalle Suomen kuntoon laittamiseksi.

Me nuoret ja opiskelijat teemme osamme, mutta vastuu kuuluu yhtälailla koko puolueelle.

Marie Okkonen

KOL:n 2. varapuheenjohtaja

(Kirjoitus on julkaistu Suomenmaan kolmossivulla 8.4.)

Share the Post:

Related Posts