TIEDOTE: Nuorten askelmerkit hallitusneuvottelijoille

Keskustanuoret ja Keskustaopiskelijat toteuttivat nuorten tulevaisuusneuvottelut poliittisesti sitoutumattomille opiskelija- ja nuorisojärjestöille. Järjestöjen vastaukset Keskustan esittämiin yhteiskuntasopimuskysymyksiin tuottivat avoimen keskustelun jälkeen kokonaisuuden, jolla osallistujat toivovat nuorten äänen kuuluvan vahvemmin hallitusneuvottelujen eri vaiheissa.

Askelmerkit luovutettiin Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilälle tänään keskiviikkona Eduskunnan Pikkuparlamentissa. Sipilä kiitteli järjestöjen osallistumista työhön ja valmisteltua kokonaisuutta. Hän korosti että ylisukupolvisuus on ollut kautta linjan esillä hallitusneuvotteluissa.

Sipilän ja järjestöjen edustajien keskustelussa esille nousi lisäksi digitalisaatio, jonka Sipilä näkee läpileikkaavana mahdollisuutena. Myös tarve normien purulle nousi puheenvuoroissa esille erityisesti järjestöjen toimintaedellytysten osalta, sekä yrittäjyyden mahdollistajana.

Nuorten askelmerkit hallitusneuvottelijoille:
http://kol.fi/loader.aspx?id=6e247751-7ead-4d46-8f09-93f194a0bfc0

Vastaukset kysymyksiin toimittivat ja keskusteluun osallistuivat
Akavan opiskelijat
Finlands Svenska Skolungdomsförbund
MTK Maaseutunuoret
Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL
STTK-Opiskelijat
Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI
Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK
Suomen Lukiolaisten Liitto
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi
Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU
Suomen ylioppilaskuntien liitto
Suomen Yrittäjien nuoret yrittäjät
Suomen Partiolaiset

LISÄTIETOJA:

Hilkka Kemppi, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja
050 389 7260
hilkka.kemppi@keskustaopiskelijat.fi 

Teppo Säkkinen, Keskustanuorten puheenjohtaja
050 384 6820
teppo.sakkinen@keskustanuoret.fi

Jaa tämä artikkeli