Keskustaopiskelijoiden liittokokous: Korkeakouluja ei tule vähentää – profiloituminen on nyt tärkeää

 

Suomen yliopistot Unifi ry:n puheenjohtajan Kalervo Väänäsen linjaus yhdistää pienempiä korkeakouluja suurempiin ihmetyttää Keskustan Opiskelijaliiton liittokokousväkeä.

Korkeakoulujen yhteistyön ja esimerkiksi alakohtaisen profiloinnin avulla voidaan taata tasa-arvoiset koulutusmahdollisuudet kaikille. Isommat kokonaisuudet eivät tuo toivottuja säästöjä, vaan niitä tarvitsee hakea alakohtaisesti opetusta järkeistämällä. Tämän tulisi olla itsestäänselvää myös Unifin johdolle.


Unifi on julkaisuut loppuvuodesta 2015 rakenteellisen kehittämisen hankkeet kasvatustieteen ja humanistisilla aloilla. Aiempien rakenteellisen kehittämisen hankkeiden (yhteiskuntatieteet, kauppatieteet, luonnontieteet, vieraat kielet ja kulttuurit sekä lääketiede) raportit valmistuivat jo alkuvuodesta 2015.

 

– Keskustan Opiskelijaliitto pitää Unifin rakenteellisen kehittämisen raportteja pääsääntöisesti kannatettavina eikä ymmärrä, miksi Väänänen nyt puhuu korkeakoulujen yhdistämisestä profiloinnin sijaan. Pieni korkeakoulujen määrä ei voi toimia tavoitteena, linjaa puheenjohtaja Hilkka Kemppi


Myös Väänäsen vaatimia tukitoimien yhdistämisiä voidaan toteuttaa ilman pakkoliitoksia. Esimerkiksi kirjasto- ja korkeakoululiikunnan palvelut voidaan toteuttaa vallan hyvin eri korkeakoulujen kesken.

 

– On täysin eri asia, mikäli kaksi tasaveroista korkeakoulua päättää tehdä nykyistä tiiviimpää yhteistyötä tai jopa yhdistyä saman katon alle vapaaehtoisesti. Keskustan Opiskelijaliitto on aiemmin ottanut kantaa korkeakoulujen yhteistyön tiivistämisen puolesta, toteaa Keskustan Opiskelijaliiton liittokokouksessa viikonloppuna vuodelle 2016 valittu uusi puheenjohtaja Anniina Sippola.


Lisätietoja:

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja

Hilkka Kemppi

0400181115

hilkka.kemppi@keskustaopiskelijat.fi


Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja 2016

Anniina Sippola

0400638829

anniina.sippola@gmail.com

Jaa tämä artikkeli