Keskustaopiskelijoiden Sippola: Hallitus ottaa lapiolla, antaa lusikalla

Hallitus on tämän päiväisessä kehysriihineuvottelussa sopinut muun muassa opintotukileikkauksista. Vaikka hallitus kohtuullistaa selvitysmiehen ylimitoitettua esitystä, niin leikkaavat päätökset edelleen liikaa opiskelijan laihaa lompakkoa. Päätös asettaa myös korkeakouluopiskelijat tukimuotoisen opintotuen osalta jopa toisen asteen opiskelijoita huonompaan asemaan.


-On väärin, että korkeakouluopiskelijoita rangaistaan näissä “talkoissa” näin voimakkaasti. Opintorahan määrä ei mitenkään kannusta nopeampaan valmistumiseen tai ylipäätään rohkaise hakeutumaan korkeakoulutukseen, Keskustaopiskelijoiden Sippola kauhistelee.


Leikkausten ohella hallitus myös uudistaa opintotukea siirtämällä opiskelijat yleisen asumistuen piiriin ja kohtuullistamalla opintotuen takaisinperinnän korkoa puoleen. Myös toisen asteen opiskelijoille tulee oikeudenmukaisuutta kun vanhempien tulojen vaikutus tuen määrään poistuu itsenäisiltä aikuisilta.


– Näiden törkeiden leikkausten keskellä on pieni helpotus että hallitus tekee myös hyviä uudistuksia. Iloitsen erityisesti että Keskustan ajama asumisen tuen uudistuksesta toteutuu. Se kohdistaa tukea sitä eniten tarvitseville ja helpottaa siten heikoimmassa asemassa olevien elämää. Se on myös hyvä askel sosiaaliturvan yhtenäistämiselle kohti perustuloa.


Lisätietoja:

Anniina Sippola

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja

050 389 7260

anniina.sippola@keskustaopiskelijat.fi


Jaa tämä artikkeli