Keskustaopiskelijoiden Sippola: On typeryyttä luopua toimivasta kampuksesta!

Keskustaopiskelijoiden Sippola vetoaa Itä-Suomen Yliopiston (UEF) hallitukseen Savonlinnan kampuksen puolesta ratkaisevan viikon alla. Itä-Suomen yliopiston hallituksen pöydällä on maanantaina 11.4. Savonlinnan kampuksen kohtalosta päättäminen. Keskustaopiskelijat pyytävät yliopiston hallitusta tekemään asiassa koko yhteiskunnan kannalta parhaan ratkaisun.


– Savonlinnan kampus menestyy mittareissa hyvin ja opiskelijat ovat tyytyväisiä kampuksella opiskeluun. Savonlinnan kampuksen yhteisöllisyys edistää opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointia, ja tästä on pidettävä kiinni. Hyvinvoinnin vaikutukset työtehokkuuteen ja esimerkiksi valmistumisaikoihin ovat helposti nähtävillä, Sippola kuvailee.


Opettajakoulutus on Savonlinnassa ollut tuloksellista ja opiskelijoiden tyytyväisyys opetukseen ja kampuskaupunkiin on korkealla. Puhutaan Savonlinnan hengestä, mikä ei ole siirrettävissä kampukselta toiselle. Myös se, kuinka hyvin Savonlinna on sitoutunut kampuksen kehittämiseen on huomionarvoista. Professuurien rahoitus sekä investoinnit tiloihin osoittavat kaupungin sitoutuneisuutta korkeakoulutukseen ja laajaan kansan sivistykseen.


– Yliopisto ei ole irrallinen muusta yhteiskunnasta eikä vaikutuksia työelämään ja alueeseen voi jättää täysin harkinnan ulkopuolelle. Kampuksen lakkauttaminen ei näyttäisi tuovan säästöjä yliopistolle, vaan menoja yhteiskunnalle. Onko todella niin, että kampus halutaan lakkauttaa vain keskittämisen ilosta, Sippola ihmettelee.


Keskustaopiskelijoiden toive on, että UEF jatkaa opettajakoulutuksen kehittämistä kahden kampuksen mallilla säilyttäen kolmen kampuksen yliopistomallin ja varmistaen pätevien opettajien saatavuuden myös Savonlinnassa.


Lisätietoja:

Anniina Sippola

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja,

050 389 7260

anniina.sippola@keskustaopiskelijat.fi


Jaa tämä artikkeli