Keskustaopiskelijoiden Sippola: Sivistystä ja tasa-arvoa Keskustan politiikkaan

Keskustan puoluekokoukseen on jätetty yhteensä 248 aloitetta joista useat käsittelevät sivistys- ja koulutuspolitiikkaa. Keskustaopiskelijoiden Sippola on tyytyväinen että aloitteissa näkyy vahvasti sivistys, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Esille nousevia aiheita on ainakin koulutuksen saavutettavuus, maksuttomuus ja puolueen panostus sivistyspolitiikkaan.

-On hienoa huomata, että keskustalaisia kiinnostaa koulutuspolitiikka laajasti. Koulutusaloitteita ei ole jättänyt ainoastaan nuoret ja opiskelijat, vaan aihe on puhututtanut useita yhdistyksiä.  Aloitteet antavan vahvan viestin puolueen politiikan suunnalle; enemmän panostusta sivistyspolitiikkaan, Keskusta Opiskelijoiden Sippola iloitsee.

Puoluekokousaloitteita on voinut jättää kaikki puolueen ja sisarjärjestöjen piirit ja yhdistykset. Myös Keskustan Opiskelijaliitto ja sen osastot jättivät yhteensä 18 aloitetta eri aiheista. Nuoret ovat perinteisesti jättäneet paljon myös ihmisoikeuksiin, yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyviä aloitteita, niin on tänäkin vuonna.

-Myös tarve tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiselle sekä puolueessa että muuten politiikassa näkyy aloitteiden aiheissa. Me opiskelijat haluamme uudistaa puoluetta ja viedä sitä ajassa eteenpäin. Aloitteissamme haluamme muun muassa lisää yhdenvertaisuutta puolueen toimintaan ja panostuksia lasten oikeuteen olla lapsi, Sippola summaa.

Keskustan puoluekokous pidetään Seinäjoella 10.-12.6. Siellä käsitellään kaikki 248 aloitetta joihin puoluehallituksen valmistelemat vastauspohjat löytyvät Keskustan nettisivuilta.
 
Lisätietoja:
Puheenjohtaja Anniina Sippola
anniina.sippola@keskustaopiskelijat.fi
050-389 7260

Jaa tämä artikkeli