Keskustan nuorisopäälliköt: Rasistiset puheet tuomittava Keskustassa

Keskustan Opiskelijaliiton Anniina Sippola ja Keskustanuorten Hilkka Kemppi tuomitsee Keskustan piirin toiminnanjohtajan Peter Albäckin rasistisen kommentin puolueen entisestä toimijasta. Albäck kutsui Facebookissa Abdirahim Husu Husseinia jihad-taistelijaksi ja antoi ymmärtää, että Husu olisi elänyt puolueen siivellä. 

-Keskustan arvoihin ei sovi rasismi eikä tällaista kielenkäyttöä voi hyväksyä puolueen piirin työntekijältä. Odotan, että piirijohto puuttuu työntekijänsä toimintaan välittömästä ja osoittaa, ettei myöskään ruotsinkielinen piiri hyväksy rasismia. Jos piiri ei reagoi, on puolueen puututtava peliin aiempaa radikaalimmin, Sippola ja Kemppi vaativat.

Keskusta ja sen puoluejohto on selkeästi ilmaissut tuomitsevansa rasismin. Nyt tarvitsemme sanojen lisäksi myös tekoja. Kyseinen työntekijä on aiemminkin antanut kyseenalaisia lausuntoja ja siitä on hänelle puolueen toimesta huomautettu. Nuorisojohtajat ihmettelevätkin, eikö piiri jaa samoja arvoja kuin muu puolue, kun samanlaisen toiminnan on annettu jatkua.

-Toisen ihmisen taustojen ja mielipiteiden kunnioittaminen on äärimmäisen tärkeää. Myös puolueesta poistuvien päätöstä tulee kunnioittaa. Husu on ollut tärkeä jäsen keskustassa ja on harmillista että hän päätti jättää puolueen. Arvostan hänen tuomaansa näkemystä keskustalle. Hänen kutsuminen jihad-taistelijaksi ja hänen keskustalle antaman panoksen vähättely on törkeää enkä voi sellaista puolueen toimijalta uskoa, nuorisojohtajat huomauttavat.

Lisätietoja:
Anniina Sippola
puh. 050 389 7260
anniina.sippola(at)keskustaopiskelijat.fi

Hilkka Kemppi
puh. 050 384 6820
hilkka.kemppi(at)keskustanuoret.fi

Jaa tämä artikkeli