Puheenjohtajan puhe puoluekokouksessa

AnniinaSippola.jpg

 Puheenjohtaja Anniina Sippolan puhe Keskustan puoluekokouksessa 11.6.2016 Seinäjoella.

Hyvä puheenjohtaja,
Rakkaat aateystävät,

Vuonna 1906 nuorella pojalla oli unelma. Unelma työstä lääkärinä. Mutta koulu oli kaukana ja sen käymiseen ei perheellä ollut varaa.

Samaan aikaan Kauhavalla perustettiin Etelä-Pohjanmaan nuorsuomalainen maalaisliitto, joka vaati jo ensimmäisessä ohjelmassaan, että koulutuksen tulisi olla maksutonta oppilaille. Seinäjoella samana vuonna perustettu Suomen maalaisväen liitto peräänkuulutti ohjelmassaan tukea varattomille oppilaille, ettei kenenkään koulutus jäisi varallisuudesta kiinni. Myöhemmin näistä puolueista syntyi Suomen Keskusta.
—————
Keskustan aatteen ytimessä on sivistys, jokaisen ihmisen mahdollisuus kehittää itseään. Me lähdemme siitä ajatuksesta, että olit sitten lääkärin tai rekkakuskin lapsi, asuit sitten maalla tai kaupungissa, sinulla tulee olla mahdollisuus kouluttautua.

Me tarvitsemme sivistyksen edistämiseen vahvoja tekijöitä. Mielestäni Katri Kulmuni ja Antti Kurvinen ovat oikeita tekijöitä varmistamaan sivistyksen vahvistumisen Keskustan politiikassa.

Hyvät ystävät
Kansakunnan sivistys ei voi perustua harvain sivistykseen.
Sivistys ja eteenpäin pyrkiminen ei ole ainoastaan vauraiden aikojen tavoitteita. Jos pystyimme saavuttamaan kaikille ilmaisen koulutuksen sotien jälkeisessä Suomessa, voimme tänäkin päivänä tavoitella parempia koulutusmahdollisuuksia kaikille riippumatta elämäntilanteesta tai taustasta.
—————
Vuonna 2016 nuorella tytöllä on unelma. Unelma työstä lääkärinä. Koulu on kaupungissa, mutta sinne pääsee junalla. Koulukirjat maksavat mutta valtio tukee opiskelijan elämistä.

Me olemme päässeet pitkälle. Mutta unelma, se säilyy. Unelma maasta jossa kaikilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet. Unelma maasta jossa kuka tahansa voi kehittää itseään. Tämän unelman saavuttamiseksi Keskustan tulee yhä tarmokkaammin tehdä työtä.

Jaa tämä artikkeli