KOL:n 80-vuotisjuhlavuosi

Satavuotiaan Suomen juhlavuosi on myös Keskustan Opiskelijaliiton 80-vuotisjuhlavuosi. Huhtikuun 23. päivä tulee kuluneeksi 80-vuotta, kun KOL:n edeltäjäjärjestö Maalaisliittolaiset Ylioppilaat perustettiin vuonna 1937. Vuosien saatossa KOL onkin taistellut korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa oikeistoradikalismia vastaan 1930-luvulla, vaatinut mies- ja ääni -periaatetta yliopistojen hallintoon 1970-luvulla ja ollut perustulokeskustelun äänitorvena 1980-luvulla.

Merkkivuotta KOL juhlistaa hyväksymällä uuden periaateohjelman liittokokouksessa 11.-12.11., julkaisemalla vanhojen toimijoiden muistelmia ja kokoontumalla viettämään perinteikkäitä vuosijuhlia perinteisekkääseen Ostrobotnian juhlasaaliin 6.5.

Keskustan Opiskelijaliittoa on perinteisesti kutsuttu maalaisliitto-keskustan ministeri-, ja virkamieskouluksi, jossa monet myöhemmät valtakunnan merkkihenkilöt ovat ottaneet ensiaskeleensa poliittisten mittelöiden merkeissä opiskelijapolitiikan tapahtumarikkaassa maailmassa.

Seuraamalla juhlavuoden kulkua ja osallistumalla siihen liittyviin tapahtumiin pääset osaksi kollilaisista muodostuvaa sukupolvien ketjua, ja kukas KOL:n hännän nostaisi ellei KOL:li itse!

Share the Post:

Related Posts