Karila: 25 vuoden odotus päättyi huoltajakorotuksen myötä

25 vuoden odottamisen jälkeen, huoltajakorotus palautetaan opintotukeen.

Huoltajakorotuksessa on jotain, joka tiivistää parhaat puolet keskustalaisesta sivistyspolitiikasta: se on samaan aikaan kannustin itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen, se tukee kestävää perhepolitiikkaa ja lapsiperheiden asiaa sekä on konkreettinen osoitus köyhän asiasta: yli puolet perheellisistä opiskelijoista elää köyhyysrajan alapuolella. Nyt näiden perheiden arki saa kauan kaivatun lisähelpotuksen.

Toinen merkittävä osa tarinaa koskee Keskusta puoluetta. Viikonloppuna Keskustan Opiskelijaliiton ja Keskustanuorten aloitteesta puoluevaltuusto otti kantaa huoltajakorotuksen puolesta. Kannanotolla oli voimakas kaiku ja aikaansaava vaikutus. Juuri näin toimii keskusteleva kansanliike, jossa jokaisella on mahdollisuus esittää huolensa, väitellä asiansa puolesta ja vaatia muutosta. Nuorkeskusta näytti mihin se parhaimmillaan pystyy.

Kolmas opetus tarinassa on se, että asioihin voi vaikuttaa. Kepuopiskelijat osoittivat viime viikonloppuna Keskustan puoluevaltuustossa yhdessä Keskustanuorten kanssa, että kun uskoo omaan asiaansa ja saa yhteisen päämäärän taakse saman arvomaailman jakavat kepulaiset saa myös Suomen hallituksen suunnan käännettyä. Se on voimakas viesti ajassa, jolloin nuorten usko edustukselliseen demokratiaan ja puoluedemokratiaan on koetuksella. Politiikalla voi vaikuttaa.

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila
Share the Post:

Related Posts