Nuorkeskusta: Herää puolue! – Keskustalla oltava kynnyskysymyksiä

Nuorkeskustan mielestä keskusta kaipaa periaatepolitiikkaa – meidän tulee sanoa kynnyskysymyksemme ääneen.

Keskustanuoret ja Keskustan Opiskelijaliitto peräänkuuluttavat puoluevaltuustolta rehellistä itsetutkiskelua. Juuri koettu kuntavaalitappio ei saa sumentaa ajattelua, eikä syitä sille tule etsiä toissijaisista osoitteista. Nuorkeskustan mielestä keskusta kaipaa periaatepolitiikkaa – meidän tulee sanoa kynnyskysymyksemme ääneen. Yksi sellainen on muun muassa koulutuksen saavutettavuus, siitä ei voi tinkiä.

– Vaalitappiosta on turha syyttää asiantuntevien ehdokkaiden työtä tai pelkkiä resursseja. Vaalitappion syyt ovat ennen kaikkea poliittisia. Keskustalainen usko jakamattomaan ihmisarvoon, usko ihmisen henkiseen kasvuun ja huoli kaupunkien eriarvoistumiskehityksestä eivät näy riittävällä tavalla hallituksen politiikassa. Olennaista on kertoa keskustan tarina siitä, minkälaista yhteiskuntaa haluamme rakentaa, korostaa keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi.

Puoluevaltuuston tulee kyetä arvioimaan puolueen tilaa ja politiikan tekotapaa. Hallitus on korjannut talouden suuntaa onnistuneesti, mutta talous ei voi yksinään olla visio tai kuva paremmasta tulevaisuudesta.

– Keskustan on tuotava ihminen hallituksen politiikan keskiöön ja palautettava nuorten usko omaan tulevaisuuteen. Jokaisella on oltava mahdollisuus haastaa ja kehittää itseään niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Jokaisen tulee kokea olevansa turvassa ja kuuluvansa yhdenvertaisesti osaksi suomalaisuutta, vaatii Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila.

Nuorkeskusta haastaa keskustan Tampereen puoluevaltuuston 22.-23.4. rehelliseen, eteenpäin katsovaan ja kriittiseen keskusteluun. Nuorkeskusta vaatii puoluevaltuustoa korjaamaan kansanliikkeen suuntaa ja tekemään periaatteellisempaa politiikkaa.

 

Lisätietoja:

Arttu Karila, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja, +358 50 389 7260, arttu.karila@keskustaopiskelijat.fi

Hilkka Kemppi, Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja, +358 50 384 6820, hilkka.kemppi@keskustanuoret.fi

 

Jaa tämä artikkeli