Kohti keskustalaista periaatepolitiikkaa

Nuorkeskusta vaatii keskustalta yhteistä tarinaa, joka toteuttaa puolueen arvoja ja luo uskoa tulevaan.

Keskustan tulee ottaa kuntavaalien tulos nöyrästi vastaan. Vielä on aikaa korjata suuntaa ripeästi ennen maakuntavaaleja. Keskusteleva kansanliike elää ja kykenee reagoimaan ympäristön muutoksiin.

1. HALLITUSYHTEISTYÖ: Keskusta on vahva ihmisyyden, ihmisarvon ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolustaja. Keskustan on kyettävä kyseenalaistamaan hallitusyhteistyö rasismirikoksista tuomittujen henkilöiden kanssa tai sellaisessa hallituksessa, joka tekee liian oikeistolaista ja eriarvoistavaa politiikkaa.

2. KAUPUNGIT: Keskusta alisuoriutuu jatkuvasti isoissa kaupungeissa. Keskustan on tehtävä kunnianhimoista ja kestävää kaupunkipolitiikkaa. Kansanliikkeen on oltava omaleimainen vaihtoehto kaikissa kaupungeissa. Sotkamon puoluekokoukseen mennessä keskustalla tulee olla selkeä visio kaupunkipolitiikastaan.

3. KOULUTUS: Hallituksen eriarvoistavan koulutuspolitiikan tie on käännettävä. Kokoomuksen johdolla koulutuksen sosiaalinen ja alueellinen eriarvoisuus kasvaa. Keskustalle on saatava opetusministerin salkku. Ammatillinen koulutus tulee priorisoida ensimmäiseksi puoliväliriihessä.

22.4.2017

Keskustan Opiskelijaliitto ry

Suomen Keskustanuoret ry

Jaa tämä artikkeli