Nuorkeskustan Karila ja Kemppi: Keskustan oltava valppaana hallitysyhteistyön jatkosta sovittaessa

Keskustan Opiskelijaliiton ja Keskustanuorten mielestä Keskusta ei saa unohtaa paikkaansa ihmisyyden ja yhdenvertaisuuden puolestapuhujana. Järjestöt peräänkuuluttavat puoluejohdolta vahvaa Keskustan arvolinjaa, kun hallitustrio ryhtyy maanantaina neuvottelemaan hallitusyhteistyön jatkosta.

– Pääministeripuolueena Keskustalla on vastuu toimia tinkimättömänä ihmisoikeuksien puolestapuhujana, keskustalaiset nuorisojohtajat muistuttavat.

Keskustan puoluehallituksessa istuvien Karilan ja Kempin mielestä viikon alussa on myös pohdittava talouspolitiikan suuntaa. Talous kasvaa nyt vahvasti ja puheet eriarvoisuuden vähentämisestä tulee tehdä näkyväksi valtion talouden suunnittelussa. Nuorisojohtajien mielestä heikompien puolustaminen edellyttää tekoja, etenkin syksyllä käynnistyvissä budjetti- sekä työmarkkinaneuvotteluissa.

– Poikkeuksellisen vaikea hallitustaival on jo nyt vaatinut Keskustaa joustamaan omista periaatteistaan esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa, koulutuspolitiikassa ja talouspolitiikassa. Alkuviikosta käytävissä minihallitusneuvotteluissa keskustalaisten arvojen on oltava paalutettuina kesärannan peruskallioon, Karila ja Kemppi linjaavat.

Aiemmin keväällä Keskustan Opiskelijaliitto ja Keskustanuoret julistivat periaatepoliittiset teesinsä, joissa vaadittiin puoluetta käymään syvällinen keskustelu hallituspolitiikasta. Nuorkeskusta edellytti tuolloin, että puolueen on kyettävä kyseenalaistamaan yhteistyö rasismin kanssa flirttailevien voimien kanssa sekä kyseenalaistamaan liian oikeistolainen talouspolitiikka hallituksessa. Nuorkeskustan teeseihin voi tutustua mm. täällä.

Lisätiedot:

Arttu Karila

puheenjohtaja

Keskustan Opiskelijaliitto

 

Hilkka Kemppi

puheenjohtaja

Suomen Keskustanuoret

Jaa tämä artikkeli