KOL:n Karila: Jos nyt ei kuitenkaan enää leikattaisi opintorahasta, Kokoomusnuoret

Keskustan Opiskelijaliitto (KOL) tyrmää Kokoomusnuorten populistisen avauksen tulorajojen poistamisesta.

Keskustan Opiskelijaliitto tyrmää Kokoomusnuorten avauksen tulorajojen poistamisesta. Populistinen avaus kätkee taakseen sen synkän tosiasian, että tulorajojen poistaminen tarkoittaisi jopa yli 300 miljoonan euron lisäkustannuksia opintotukeen.

Kun opiskelijoiden tuloja ei enää huomioitaisi opintotuen jakoperusteissa, yhä suurempi osa opiskelijoista jakaisi samansuuruista pottia.

  • Kysyn sinulta Daniel Sazonov: Minkä ihmeen takia valtion tulisi maksaa opintotukea esimerkiksi 40 000 euroa vuodessa ansaitsevalle opiskelijalle, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila hämmästelee.

Tulorajoihin liittyvä kannustinongelma on aito, mutta tähän haasteeseen on jo tällä hallituskaudella saatu ensimmäisiä lääkkeitä kun hallitus päätti sitoa opintotuen tulorajat indeksiin KOLlin tavoitteiden mukaisesti. Ei ole kuitenkaan kestävää vaatia samaan aikaan tulorajojen poistoa ja vaalia tasa-arvoista opintotukijärjestelmää. Kokoomusnuoret kaivaakin käsittämättömällä tavalla pohjaa opintotuen opintorahan alta.

  • Keväällä saatu opintotuen huoltajakorotus yhdessä opiskelijoiden siirtymisellä yleisen asumistuen piiriin, tukee keskustaopiskelijoiden tavoitetta jokaisen suomalaisen mahdollisuudesta koulutukseen. Suomen toivo ja tulevaisuus nojaa koulutetussa kansassa, Karila muistuttaa.

Lisätietoja:

Arttu Karila
puheenjohtaja

puh. 050 3897260

arttu.karila@keskustaopiskelijat.fi

Puheenjohtaja Arttu Karila. Kuva: Ilona Suuronen

 

Jaa tämä artikkeli