Keskustaopiskelijat mukana vaatimassa translain kokonaisuudistusta

Keskustan Opiskelijaliitto on mukana Setan ja Trasekin Kuuluu kaikille -kampanjassa, joka tähtää translain kokonaisuudistukseen. Tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen perustuu omalle ilmoitukselle lääketieteellisen prosessin sijaan, ei vaadi todistusta lisääntymiskyvyttömyydestä ja on mahdollista myös alle 18-vuotiaille.

Nykyinen translaki loukkaa sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksia, kehollista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta. Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka vaatii sukupuoltaan korjaavalta sterilisaatiota. Tämä on räikeä ihmisoikeusloukkaus, josta Suomi on saanut lukuisia huomautuksia.

“Keskustaopiskelijat ovat useaan otteeseen vaatineet translain uudistamista. Poliittisena järjestönä tässä on meille kysymys myös arvoista ja työstä ihmisoikeuksien toteutumisen eteen. Keskustan on näytettävä arvojohtajuutta ja otettava translain uudistaminen tavoitteeksi jo tällä hallituskaudella.” vaatii Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Vuonna 2017 Keskustaopiskelijat ottivat kantaa translain kokonaisuudistamisen puolesta sekä yhdessä Keskustanuorten että Kokoomusopiskelijoiden kanssa. Viime vuoden kannanotot löytyvät oheisista linkeistä.

Keskustaopiskelijat näkevät, että alle 18-vuotiaana tapahtuva mahdollinen sukupuolen muutosprosessi tehtäisiin edelleen yhdessä viranhaltijoiden kanssa, varmistaen henkilön tietoisuus ja tahto prosessissa.

Kuuluu kaikille -kampanjan tavoitteena on pitää esillä translain kokonaisuudistuksen tarpeita mutta tuoda myös esiin tietoa sukupuolen moninaisuudesta ja translain vaikutuksista yksilöiden elämään.

Lisätietoa nettivuilta translaki.fi.

 

www.translaki.fi

 

Jaa tämä artikkeli