Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset: Opintopsykologi myös Kareliaan!

Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset vaatii Karelian ammattikorkeakouluun omaa opintopsykologia ja samalla herättelee muita paikallisia opiskelijoiden edunvalvontajärjestöjä liittymään vaatimukseen mukaan.

Opintopsykologin tehtäviin kuuluu mm.  auttaa opiskelijoita, joilla on oppimisvaikeuksia, paineita opiskeluissa tai ovat epävarmoja opiskeltavasta alasta. Tämän lisäksi opintopsykologin tehtäviin kuuluu oppilaitoksen kokonaisvaltainen opinto-ohjauksen kehittäminen. Opintopsykologi ei hyödytä pelkästään opiskelijoita, vaan myös henkilökuntaa esim. opiskelijoiden ohjaus- ja tukipalveluiden kehittämisessä.

“Itä-Suomen yliopisto päätti vuoden 2017 lopulla rekrytoida toisen opintopsykologin opiskelijoiden ja henkilökunnan toiveesta. Mielestäni ammattikorkeakoulujen opiskelijat täytyy saada yhdenvertaiseen asemaan yliopiston opiskelijoiden kanssa.” huomauttaa Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten puheenjohtaja Matti Nivala.

Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset on tehnyt asiasta myös aloitteen puolueelle tulevan kesän Sotkamon puoluekokoukseen. Lisäksi Keskustan Opiskelijaliitto vaati omassa kannanotossaan jokaiseen korkeakouluun opintopsykologia.

Lisätietoja:

Matti Nivala
JOKE:n puheenjohtaja
044 026 4246
nivmatti@gmail.com

Aleksi Laaksonen
JOKE:n varapuheenjohtaja
040 7324194
as.laaksonen@gmail.com

 

”Itä-Suomen yliopisto päätti vuoden 2017 lopulla rekrytoida toisen opintopsykologin opiskelijoiden ja henkilökunnan toiveesta. Mielestäni ammattikorkeakoulujen opiskelijat täytyy saada yhdenvertaiseen asemaan yliopiston opiskelijoiden kanssa.”

 

Matti Nivala
JOKE:n puheenjohtaja

 

Jaa tämä artikkeli