Keskustaopiskelijoiden Piiparinen: Keskustan kansanedustajilta periaatepolitiikkaa

Keskustan Opiskelijaliitto vaatii hallitusta uudelleen linjaamaan budjettiriihen veropoliittiset linjaukset. Valtiovarainministeri Petteri Orpon aiemmin perustelemat veronkevennykset ovat menettäneet pohjansa, kun katsellaan koko hallituskauden verotuksen kehitystä. Työn verotus ei tällä vaalikaudella kiristy, vaikkei nyt tehtäisikään tuloveron alennuksia.

200-300 miljoonan mittaluokan veropuheiden sijaan, olisi liikkumavara sijoitettava osaamisen vahvistamiseen. Keskustaopiskelijat toivoo panostuksia muunto- ja täydennyskoulutukseen ja koulutuksen saavutettavuuteen. Toisen asteen oppimateriaalilisän täytyy toteutua kaikista pienituloisimmista lähtökohdista oleville ammatti- ja lukiokoulutuksessa opiskeleville.

Piiparinen näkee, että keskustalainen ratkaisu olisi keventää korkeintaan pieni- ja keskituloisten verotusta ellei sosiaaliturvan indeksijäädytyksiä pureta. Euroja tarvitaan nyt kipeästi näissä asioissa, ei jo hyvin pärjäävien taskuissa.

“Kun valtioinvarainministeriön, kokoomuksen ja sinisten esitykseltä katoaa pohja, on keskustan aika esittää jotain muuta. Pääministeri Juha Sipilän ja  keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen on nyt neuvoteltava linja uusiksi.” vaatii Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Tiistai aloittaa eduskuntaryhmien kesäkokouksien sarjan. Keskustaopiskelijat vaatii keskustan kansanedustajilla periaatepolitiikkaa: rohkeutta puolustaa koulutusta ja köyhän asiaa, kun jakovaraa ei todellisuudessa ole.

Lisätietoja:

Auli Piiparinen
Puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

 

KOL:n puheenjohtaja Auli Piiparinen.

 

Jaa tämä artikkeli