KOL:n Piiparinen: Kansalaisaloite maksuttomasta toisesta asteesta ansaitsee parempaa

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen on turhautunut sivistysvaliokunnan eiliseen vastaukseen maksuttoman toisen asteen kansalaisaloitteeseen. Hän harmittelee aloitteen kaatumista muotoiluseikkaan, mutta pitää erityisen surullisena, ettei valiokunta kyennyt korjaamaan asiaa mietinnössään. Nyt päädyttiin laimeampaan ratkaisuun kuin aloitteen vaatima tahtotila.

“Olisin toivonut erityisesti keskustan sivistysvaliokunnan jäseniltä selkeämpää ulostuloa asiasta. Hallitusrivissä seisominen ei ole este pukea sanoiksi ryhmämme mielipidettä hallitusohjelman ulkopuolelta tulleeseen kansalaisaloitteeseen. Toivon keskustalaisilta aktivoitumista, ja vahvempaa viestiä asiaa käsittelevässä täysistunnossa”, puuskahtaa Piiparinen puoluetovereilleen.

Puheenjohtaja muistuttaa keskustajohtoisella hallituksella olleen jo keskeisen roolin maksuttoman toisen asteen edistämisessä opintotuen oppimateriaalilisän myötä. Pelkkä nykytilanteen seuraaminen ja selvityksen lykkääminen tulevaisuuteen ei kuitenkaan riitä. Tarvitaan kattava selvitys aidosti maksuttoman toisen asteen vaikutuksista.

“Tämä kansalaisaloite oli yli 50 000 allekirjoituksella monen nuoren ensimmäinen poliittinen teko. Toivon, että into vaikuttaa jatkuu aloitteen kaatumisesta huolimatta. Kansalaisaloitejärjestelmän pitäisi toimia demokratian vahvistajana myös vaalien välillä, ei tyrmätä teknisen seikan takia”, huomauttaa Piiparinen.

Keskustaopiskelijat näkee, että toisen asteen kustannuksiin puuttuminen on kevään eduskuntavaalien tärkeitä teemoja, ja täten myös hallitusneuvotteluissa linjattava asia.

Lisätietoja:
Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustaopiskelijat

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.
Jaa tämä artikkeli