TOK: Tampere tarvitsee oman ylioppilaslehden

Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset (TOK) vaatii, että Tampereella on myös jatkossa oma ylioppilaslehti. Aviisin hautajaisia vietettiin joulukuussa eikä Tampereen yliopiston edustajisto ole tehnyt vielä päätöstä ylioppilaslehden jatkosta.

”Uusi, isojen muutosten keskellä oleva Tampereen yliopisto tarvitsee oman ylioppilaslehden. Ylen tai Aamulehden varaan uutisointia yliopiston arjesta ei voi laskea. Ylioppilaslehti on tärkeä osa paikallista opiskelijaidentiteettiä ja edunvalvontaa”, sanoo Tampereen Opiskelevien Keskustalaisten puheenjohtaja Juho Korpela.

Korpela on huolissaan ylioppilaslehtien ympärillä käydystä keskustelusta niin Tampereella kuin valtakunnallisesti.

”Ylioppilaskuntiin on leviämässä trumpistinen mediavastaisuus. Osa lehtien lopettamista ehdottavista ei selvästikään ymmärrä itsenäisen, journalistisesti tuotetun lehden merkitystä ylioppilasliikkeelle.”

TOK esittää, että printtilehden ilmestymiskertoja karsitaan ja resursseja suunnataan entistä enemmän verkkosivujen kehittämiseen. Journalismia tulee jatkossa tehdä tasaisesti sekä keskustakampukselta että Kaupin ja Hervannan kampuksilta.

Lisätietoja:
Juho Korpela
puheenjohtaja
Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset

juho.korpela@tuni.fi

Jaa tämä artikkeli