Nuorkeskusta mukana #maksuton2aste-mielenosoituksessa

Keskustaopiskelijat ja Keskustanuoret ovat mukana tukemassa ensi viikon tiistaina 26.2. järjestettävää #maksuton2aste-mielenosoitusta. Mielenosoituksen järjestävät 2.asteen opiskelijaetujärjestöt yhdessä Allianssin kanssa.

“Yli 50 000 ihmistä allekirjoitti kansalaisaloitteen maksuttoman toisen asteen puolesta. Sivistysvaliokunnan parlamentaarinen vastaus oli märkä rätti monen, ensi kertaa, vaikuttaneen nuoren kasvoille. Selvitys maksuttoman toisen asteen kustannuksista ja toteuttamistavoista olisi edistysaskel kohti ensi vaalikauden keskustelua toisen asteen kehittämisestä”, vaatii Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Aidosti maksuttoman toisen asteen koulutuksen kokonaiskustannuksista ei ole tehty yhtäkään tarkempaa laskelmaa. Kokonaiskustannuksia ei voi arvioida ainoastaan kertomalla opiskelijoiden määrää yksilöille aiheutuvien kustannusten määrällä. Kustannusten laskemisessa täytyy huomioida erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen, kuten oppikirjalainaamojen tai digitaalisten materiaalipankkien, tuomat säästöt.

“Vetoamme Keskustan kansanedustajiin – kuulkaa nuorten ääni ensi tiistain eduskuntakeskustelussa. Yh­den­kään nuo­ren kou­lut­tau­tu­mi­nen ei saa ol­la kiin­ni va­ral­li­suu­des­ta tai asuin­pai­kas­ta. Eikö tämän pitäisi olla meille keskustalaisille täysin selvää?” tivaa Keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen.

Molemmat nuorkeskustan järjestöt olivat mukana kansalaisaloitteessa maksuttomasta toisesta asteesta jo viime vuonna.

Lisätietoja:

Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustaopiskelijat
auli.piiparinen@keskustaopiskeliat.fi
+358 50 3897 260

Suvi Mäkeläinen
puheenjohtaja
Suomen Keskustanuoret
suvi.makelainen@keskustanuoret.fi
+358 50 384 6820

Jaa tämä artikkeli